• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    QWERTY: metrem asi za 10 EUR, S1 nebo S8, levneji to nepujde
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    někdo v Mnichově? potřeboval bych poradit jak levně z nádraží na letiště...
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Nemáte někdo náhodou cestu autem v pátek 30. března z jižního Německa do Vestfálska? Sháním dobrotivou duši, která by mě odpoledne po práci odvezla z jedný prdele cca 50 km od Mannheimu na Köln/Bonn Flughafen.

DÍKEC/RB
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HARIBOKACHNA: jestli tam je nase zastupitelstvi tak ano, obrat se primo na ne.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj nemuze mi nekdo prosim proadit jak si mohu vymenit pas v mnichove a zaregistrovat snatek?
    KKLEA
    KKLEA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Neznáte náhodou někdo člověka, který má licenci na překladatelství z ČJ do NJ? Potřebuji přeložit vysvědčení kvůli práci a zatím co jsem psala agentuře tady v Německu, tak se mi ani neozvali zpátky. Tak kdybyste měl někdo kontakt, budu vám moc vděčná.
    Kdyžtak do pošty prosím.
    Děkuji
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    FRAKTALEK: A sakra !!!

NEUFEUDALISMUS/GEGEN ALTFEUDALISMUS
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    PROMETHEA: no, v Bavorsku nekdy clovek musi trochu klickovat, aby nemusel ze sveho platu platit cirkvi pravidelne desatky :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RAVEBOY: jo tak to je mozny..ja sama nevim, ale
    byl by to imho jedinej poplatek, ze kteryho je mozny se osvobodit...
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    PROMETHEA: No mě totiž někdo řikal, že ze Solidaritätspoplatku se dá možná osvobodit, když nejseš Němec...

DES/WEGEN
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    jdi na kluby se spolujizdou :)
    mitfahrzentrale, mitfahrgelegenheit.de
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RAVEBOY: myslim, ze je to povinny, ale bud rad ze jsi zamestnanec, ono se to pak muze hodit - je to ten samej system jako u nas - kdyz jsi v poslednich 2 letech minimalne rok zamestnanej a vsechno tohle platis, mas narok na podporu v nezamestnanosti, zdravotni zase dolozis, kdyz se budes prip. vracet do cech, ze jsi byl platcem v jine zemi, to samy duchod...

RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Já mám taky jeden dotaz - čumim teď na svojí výplatnici a koukám, že mi tam kromě daně srážej ještě Solidaritätspoplatek za NDR, Kranken-/Rente-/Pflegeversicherung a taky Arbeitslosversicherung. Jsou všechny tyhlety poplatky ze zákonna povinný nebo se dá z nějakýho z nich odhlásit, neodvádět, a pak si holt nějakou z těch služeb "neužívat"? Předpokládám, že opuštění minimálně někerýho z nich by pak mohlo mít i vliv na můj důchod, až se vrátim do ČR...

DÍKEC/ZDAREC
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: jj to jsou takove ty ala tiramisu podlouhle, chutove trosinku jinde nez piskot, ale zase na studene moucniky rozhodne lepsi nez ty Eierplätzchen ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nekdy maji vrstvu cukru a jsou podlouhly
    JENNE
    JENNE --- ---
    SOCIOLOZKA: jj, daji..akorat nejsou taak dobry ;-)), jsou pod nazvem Eierplätzchen, normalne je najdes mezi susenkama
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    ahoj, trochu pitomý dotaz, dají sehnat v Německu klasické dětské piškoty? díky
    ETNA
    ETNA --- ---
    Ahoj, zeptám se. Má někdo zkušenost s legislativou v případě:

- zaměstnanec v Německu, německá firma, německá prac.smlouva
    - pracovní povolení ještě před uvolněním prac.trhu má
    - podle občanky - trvalé bydliště Praha, v Německu samozřejmě adresa jiná - tam se pohyboval během minulého roku, kde i po celou dobu vykonával práci.
    - po roce se vrací zpět do ČR, smlouva prodloužena na další rok, beze změny
    - pracuje nadále u této společnosti, ale pro pobočku v Praze, docela často vysílán zpět do SRN.

Vidí tu někdo problém v rámci úředního hlediska ??? Konkrétně to, že je problém, že už nebydlí v SRN, nýbrž v Praze? Tudíž nemůže mít nadále německou smlouvu?
    REJNOKM
    REJNOKM --- ---
    mate nekdo zkusenost z Kindergeld? Udajne se daji pobirat pridavky na dite do 26 let. Jak je to ale v pripade, ze moji rodice bydli normalne v cechach? Existuje nejaka moznost, jak o ty pridavky zadat i v tomdle pripade? Diky moc za radu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam