• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RODWY: no rika se tomu preshranicni poskytovani sluzeb, takze te nemecky urady nemusi zajimat, delas jakoby v cr, i kdyz fyzicky muzes byt kde chces.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ANDY_WARHOL: platcem mehrwertsteueru(dph) se stavas az nad urcitou castku.)
    kazdopadne prace na ceskej zl nebo jako sro obnasi zadrzny ze strany nemeckyho financaku nebo si muzes vyjednat na nakou dobu osvobozeni od tzv.srazkove dane.)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DLOUHA_POTVORA: muzes najakou dobu workovat na ceskej zivnostak, ale musis byt platce dph, ale pozor, jen tak pul roku.
    nebo si zaloz srocko v cr. jed na to, to je podle me nejlepsi varianta.
    JENNE
    JENNE --- ---
    DLOUHA_POTVORA: no oni takhle v Nemecku radi lidi jen na xx mesicu, na jednotlive projekty.. Znam ale hodne lidi, kteri takhle pracuji xx let u jedne firmy (kdyz byla krize, ovsem leteli jako prvni, v ramci snizovani nakladu).. A naopak v prubehu krize, pokud bylo potreba posilit projekt, vzali nekoho na urcitou dobu jen na par mesicu..
    Jinak jako v Cechach - sama platis zdravotni (povinnost a jako Freiberufler spadas do privatniho pojisteni nebo se musis tzv. dobrovolne prihlasit u statni - cenove prast jak uhod, pocitej, ze to neni o par desitkach ale stovkach euro...pokud si tedy nevezmes nejake hoooodne osekane pojisteni a nebudes platit pak doktory na prkno..to zalezi, jak dlouho v Nemecku hodlas zustat.. A naopak muzes strcit do dani par veci navic (oproti zamestnanci).. Ono par veci na netu na tohle tema najdes, jsou i poradci..
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    hallo, máte někdo zkušenosti s prací v německu na volné noze? našla jsem to lejstro na internetu jako "Fragebogen zur steuerlichen Erfassung", anglicky "freelancer work". zajímalo by mě, proč to po mě zaměstnavatel žádá a neudělá ze mě normálního zaměstnance. nemůže to bejt nějakej poděl? nemam si na něco dát pozor? dík za odpověď.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    DLOUHA_POTVORA: medion mobile od Aldi plus neni spatny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DLOUHA_POTVORA: ja pouzivam blauword.de
    je to predplacenka. maji pomerne levne volani do cr i na mobily
    a internet flat za 7 euro na mesic.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    poradil by mi někdo, která telefonní síť je nejvýhodnější?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DUNAR_: jj, pro selbständige
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    PROMETHEA: dan z prijmu?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    je tu nakej selbständig, co rozumi einkommensteuer?
    RODWY
    RODWY --- ---
    nejste nekdo v Mnichove?.)mozna bych potreboval neco vyzvednout v Unterschleißheim...díky
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Zdravim
    Koupim v podstate jakekoliv auto do 500€.
    Zatim nemam v Nemecku oficialni pobyt (behem tydne to zacnu zarizovat), tak bych pripadne potreboval auto po nejaky cas nechat na puvodnich SPZ nebo v poloprevodu. Nevim, jak to tu presne funguje.

Neni tu nekdo z Landau nebo z blizkeho okoli? Rad bych se s nekym seznamil, bydlim s kamaradem v Zeiskam a je tu celkem nuda.. :)
    JENNE
    JENNE --- ---
    MAPE: http://www.deutschepost.de/de.html hned nahore vlevo je Portokalkulator, staci otevrit a zadat pozadovane.... Je jedno z jakeho mista v Nemecku, dulezity je kam, druh zasilky a vaha..

SANCHA
    SANCHA --- ---
    MAPE: Ja kdyz posilala dve knizky a balik bonbonu jsem platila okolo 7eur.

MAPE
    MAPE --- ---
    neviete niekto kolko by stalo postovne z Berlina do Prahy?potrebujem poslat celkom lahky balicek.diky!
    SNOWFLAKEREMELT
    SNOWFLAKEREMELT --- ---
    A taky čiiiistě náhodou nejedete někdo ve středu směr Kolín/btw nevíte o někom kdo tím směrem vyráží z prahy? Znovu díky
    SNOWFLAKEREMELT
    SNOWFLAKEREMELT --- ---
    Ahoj, prosím doporučil by mi někdo současný/moderní galerie umění v Kolíně nad Rýnem? Radši bych ty menší, lokální než Ludwigy a tak. Moc díky!
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    QWERTY: metrem asi za 10 EUR, S1 nebo S8, levneji to nepujde
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    někdo v Mnichově? potřeboval bych poradit jak levně z nádraží na letiště...
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Nemáte někdo náhodou cestu autem v pátek 30. března z jižního Německa do Vestfálska? Sháním dobrotivou duši, která by mě odpoledne po práci odvezla z jedný prdele cca 50 km od Mannheimu na Köln/Bonn Flughafen.

DÍKEC/RB
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam