• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    Ahoj, tak se přidávám do skupiny, za cca měsíc a půl se stěhuji do Kolína..není tam z Vás někdo, kdo tam taky bydlí?
    Máte tady někdo zkušenost se stěhováním se do Němec bez dobrý znalosti němčiny??

    Díkydík. B.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LENNIEG: diky, uz jsem nasla mistni Cerveny kriz :D
    KROJC
    KROJC --- ---
    RAVEBOY: Já se mám dostavit na Stat Chemnitz Ordnungsamt gestapo a podat vysvětlení proč parkuju ve středu města s velkým autem. A to sem si byl koupit jenom u Aláha kebab.Kolem prázdný baráky s igelitem na střechách s fasádou vylepšenou graffiti pseudoumělcema,zavřený obchody,autobazary s křápama z konce minulého století.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    FERRENC: chtěla jsem ti napsat, že to je spíš do German fóra, ale vidím, žes to tam taky poslal.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FERRENC: jsem tedy nemcinar totalni zacatecnik .. ale preklad je: Soustredte se na sve silne stranky. Nebo Koncentrujte se na Vase silne stranky. Bohuzel nejsem basnik, abych vedel jak se 'silna stranka' da rict cesky jednim slovem, kdyz mne jeste stejne napada, ze by tam melo byt 'silna stranka osobnosti'.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj, mohl bych poprosit zkušené němčináře o překlad této věty? Významově samozřejmě vím o co se jedná, ale potřeboval bych posoudit, jestli má v němčině stejné asociace a jestli to zní dobře.

    Konzentrieren Sie sich auf Ihre Stärken

    Jedná se o headline na německý leták. Moc díky.
    NAKASHY2_3
    NAKASHY2_3 --- ---
    Halo!mate někdo rady tipy zkušenosti na práci sběr chřestu.na jaře chceme vyrazit nebo spíš už tam chceme být obvolali jsme toho celkem dost.ale snad jen dvě farmy potřebujou.že daj ještě vědět.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me za tri roky zastavili policajti akorat dvakrat a zajmali se akorat o alkohol, protoze jednou to bylo o velikonocich a jednou kdyz bylo nejay fotbalovy mistrovstvi, lae mam pocit ze hessen je trochu jiny nemecko... neprudej tam tolik
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    SEJDA: Tak zase tady policajti nekroužej dnem a nocí městem jenom proto, aby značkovali odtahovce, kdo stojí 10 cm za čárou... jak je zvykem v Čechii...

    PLA/KETTE
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    RAVEBOY: se divim, ze ti sezrali to stim pendlerem, tusim, ze se pise, ze KFZ steuer plati kazdy, kdo auto provozuje pravidelne v D (jedno jaka registrace, jedno kdo je vlastnik, jedno kde jsi danovy rezident), celkove byli oba vic hodni, nez si myslis.
    Btw. v cechach se plati silnicni dan, bohuzel pouze z aut registrovanych na PO nebo OSVC.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    ANDY_WARHOL: Já měl teďkon před dvěma tejdnama docela problém v Mannheimu. Zaparkoval jsem a když jsem lezl z auta, tak poliši - starší chlápek celkem v pohodě a mladší ženská docela svině. Napřed se mě zeptali, jestli tu bydlim, tak jsem neprozřetelně řek, že už tři roky a ona hned, že teda mám problém, protože nemám přihlášený auto na daň z auta, tak jsem hned začal mlžit, že tu přespávám, protože jsem pendler a že jsem tam přihlášenej kvůli odvodu daní ze zaměstnaneckýho příjmu, ale že auto mám hlášený v Čechách, tak ona hned, že kdyby tu možnost měla, tak by platila taky v ČR, protože to vyjde levnějc (naštěstí nevěděla, že u nás žádná daň z auta neni ;-D)... chlápek pak přibrzdil, že to se bude těžko obou stranám prokazovat, tak to necháme bejt, jenže ona hned zase, že nemám plaketu, že jsem v zelený zóně. Tak jsem napřed dělal blbýho, že zelená zóna přece začíná až za řekou, kde je centrum, ale oni, že začíná už cca čtvrt kilometru od místa, kde jsme stáli. Tak jsem řekl, že OK, že to jsem bohužel nevěděl a pak jsem jim ukázal na SPZce tu zelenou samolepku z STK/emisí a řekl jsem, že mám alespoň českou a to mi naštěstí zbaštili... ale nakonec jenom kvůli tomu, že si ten chlapík předtim u techničáku všimnul přílohy, že mám auto na plyn, takže bych jí měl dostat na přepážce místního ouřadu automaticky... No bylo to krušný, záleží fakt, na koho člověk natrefí...

    EINS/ZWEI/POLIZEI
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PROMETHEA: me tu plaketu nikdy nekontrolovali, pak uz sem ji sice mel, ale i kdyz sem ji nemel, tak sem tam nekolikrat prijel, protoze sem to nevedel :) a nic
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: osobne mam zkusenost z teodor-stern-kai a gartenstrase, ze sem tam vzdy v jedne z techto ulic zaparkoval, je to kousek od hlavniho nadrazi pres reku hned za mostem.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Máte tip na elektronické tržiště ala Votocvohoz nebo Mimibazar v Německu ? Hodilo by se mi to pro klientky v Drážďanech, co jsou těhotné a nemají moc peněz nazbyt.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SMOKY: ja minule parkovala na velkým platzu u Stadionu, byla tsm hned tram zastávka, kousek od centra a i se svým obřím autem jsem se vešla.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SMOKY: napadla me jeste Hanauer Straße (za EZB) smerem z centra se da parkovat zadarmo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    V centru zadarmo nic moc (bud je to pro obyvatele nebo na automat, kterej neni moc levnej), na vjezd do centra bys mel mit tu umweltplaketu, ale bohuzel nevim, hak moc to ve frankfurtu kontrolujou
    Zadarmo jsou vsechny P+R parkoviste mimo frankfurt na zastavkach s-bahnu (ted me napada treba bad vilbel).nevyhoda je, ze pak si musis koupit zase jizdenku na mhd, takze to vlastne az tak zadarmo neni
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jaká je možnost parkování ve Frankfurtu? Budu mít na několik dní byt poblíž Hauptwache , ale nepředpokládám , že bych u něj mohl parkovat. Nejaky tip na levné parkování na několik dní někde poblíž ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam