• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVJak bylo to slovo?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    kus hadru, spodky...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Co může plandat?

Pokouším se napsat, že někomu ruka (po zlomení) plandala jako ....
    nejlépe "plandala jako něco ve větru".

Napadá někoho něco?
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    ECLECTICA: lasem se imho taky muze "vrhat"...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HYPERION: ja to takhle vicemene opsala, akorat jsem premyslela, zda neexistuje nejaky pekny jednoslovny ekvivalent. :)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    ECLECTICA: Co to obejít způsobem "zachytil se lasem" či "zhoupl se na lase, jehož smyčku zachytil" atd. BTW - existuje i sloveso "lasovat", alespoň se používá při této činnosti.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HYPERION: diky ;)

Prosim vas, mam dalsi dotaz: kdyz mam laso, ktere nekam hodim, ono se tam zachytne a ja se pak po nem zhoupnu, vysplham po nem, cokoliv... napada vas nejake slovo misto slovesa "hodit"? :)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    ECLECTICA: Goblin se v CZ vyskytuje úplně normálně, alespoň ve fantasy :-)
    LILY
    LILY --- ---
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: ne ne, goblin je něco jako skřet...
    ECLECTICA: myslím, že to není problém, i když v pravopise to nenajdeš. V herní branži se třeba tohle slovo běžně nechává nepřeložené...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    goblén?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    nevite nekdo prosim, zda se slovo goblin da pouzivat i v cestine? :)
    M4RC
    M4RC --- ---
    ECLECTICA: ne, asi ne... jak tu psala Lily, americký stůl mi taky asociuje cosi mohutného a velkého. Toto mi příjde spíš jako stůl na dopisy.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    M4RC:a americky stul by ti neco rekl?
    M4RC
    M4RC --- ---
    kdyby mi někdo řekl "stůl s roletou", tak si to asi představím.. ale nijak úchvatný pojmenování
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    MDFK: neni to spis kredenc?
    MDFK
    MDFK --- ---
    tohle by jsme tu mohli pořešit - nedávno jsem četla - "zřigej psa v zatáčce" co si pod tím představit?
    MDFK
    MDFK --- ---
    LILY: :)
    LILY
    LILY --- ---
    MDFK: To je vskutku prazvláštní sekretář. Není z nějaké jiné planety? Takovou obludu jsem v životě neviděla, vůbec nevím, jak to pojmenovat.
    MDFK
    MDFK --- ---
    ECLECTICA: no to nemůžu souhlasit, sektretář já si představuju uplně jinak. Sekretář je skříň která má základ jako komodu a nad tím ještě police a většínou má vysouvací nebo vyklopěcí desku, která může sloužit buď jako stůl na psaní nebo na položení nějakých věcí. Jo a každý správný sekretář má svou tajnou skřínku ve které schovávají babičky bonbony a nějakou láhev ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam