• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVJak bylo to slovo?
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    CITRONOFKA: Nemyslíš Top topic?
    CITRONOFKA
    CITRONOFKA --- ---
    hola hele neni to zrovna slovo.. nemuzu si vzpomenout na co byla reklama at uz focena nebo tocena ve ktery jsou portrety lidi s namontovanejma ocima v barve brcalu.. nebo proste svitive zeleny kukadla..pls pls help me : )
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    PATISLAV: Pustosit se je nahodou dobry.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    uznávám že to už je hodně volný překlad - ale aristokrat notně přispívá ke své degeneraci?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    nevím proč, ale můj původní návrh mi v tom kontextu připadá nejlepší ;)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ASHRAK: Tak nějak... Ono doslovně (je to překlad) tam stojí "degenerující se aristokrat" - (dotyčný se uchlastává k smrti) takže zas ta degenerace tam má své místo... Uf, nevím, nevím, co s tím provedu.
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    obávám se, že substantiv máme dosti, ale sloves nikoliv...
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    ..co sloveso od "sebedestrukce" ? :)..
    JEMHADAR
    JEMHADAR --- ---
    "Ničit sám sebe" se nelíbí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZMYJKA: pomalu se zabíjet?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZMYJKA: devastovat se? nebo mas na mysli to, ze upada?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZMYJKA: No, ono asi všechno bude znít "blbě", protože to není obrat, který by se běžně používal :). Napadlo mě ještě "zvrhávat se", ale to nevím, jestli odpovídá zamýšlenému smyslu.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZUZKAOU: Potřebuju sloveso :( - sebezničovat se asi nepůjde :). A ničící se člověk zní taky tak nějak divně - i když asi nejlíp zatím...

PATISLAV: Nezní to blbě, takhle zvratné? Navíc "pustošit" o člověku... moc mi to nesedí...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZMYJKA: sebezničující?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZMYJKA: Pustošit se?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jak říct, že někdo sám sebe degeneruje? Degenerující se člověk zní pěkně blbě :/ Klidně i s nějakým synonymem, ale potřebovala bych tam tzachovat to "se" - tedy ve smyslu sám sebe...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Děkuji, krajka nebo lem zní použitelně...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWAB: já jsem to nakonec opsal tím otočným kolem, ale nadšenej z toho nejsem.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZMYJKA: nejprihodnejsi mi pripada "krajka", jinak me napadaji jeste krucanky.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ZMYJKA: kudrlinka?

PATISLAV: Nad tímhel jsem nedávno tak nějak dumal a nenašel jsem odpověď. A když jsem si vybavil dveře do sklepení (bývalého atomkrytu) ve škole a jak to otočné kolo funguje, tak je to vlastně klika. Otočná klika. Otočná kulatá klika (google na "otočná klika" vyhodí pár věcí, ale "ty kulaté").
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam