YENNEFER: víš, zažila jsem - šílený porod (trval 2dny, nakonec pro kolaps můj a už nepravidelné ozvy dítěte, byl mi dělán nečekaný cisař - bez narkozy, jen epidurál, to zas z důvodů špatné funkce mých jater poslední měsíce těhotenství...), šílený první rok s mým synem, (kdy téměř vůbec nespal, nebo jen tak hodinku - hlavně v noci), šílený strach, když nám měsíc po porodu vzali krev a mě zjistili, že já jsem v pořádku, zato Ron má špatnou funkci jater (což znamenalo každý měsíc už s kojencem do jaterní poradny Dětské nem. na odběry krve, až do jeho 4 let, kdy nastalo zlepšení) a obrovské množství dalších, méně závažných zdravotních problémů, které syn měl... šílený několikaletý tahanice - soudy při řešení výživného se svým bývalým...
že ono shánění financí na vzdělání mého syna je vlastně "brnkačka", jediný blbý je, jak píše i chiméra, že už roky nezbývá nic na mě....a dítěti jsem se musela opravdu hodně věnovat - po všech stránkách... takže jsem neměla na sebe ani čas...
Od září 07, co je syn konečně v pohodě - protože jsem kvůli jeho škole a jeho už velmi akutní potřebě, byla nucena si půjčit i na počítač, internet - jsem začala chodit na kurzy...jak prvnák - základů na PC, word, exel, psaní... (což nás na střední neučili a dnes si člověk bez těchto znalostí připadá jek analfabet...), takže konečně dělám po 10 letech i něco pro sebe...
Takže mě docela štve, když si myslí někteří mí známí, či synův otec (zde to byl např. POTRAT), že ta soukromá škola byla můj výmysl- zbytečnost, že bych si mohla dovolit vyhodit zbytečně 50 000 kč...VĚŘTE, ŽE KDYBY TO NEBYLA NEZBYTNÁ NUTNOST, ŽE BYCH HO NA SOUKROMOU ZÁKLADNÍ ŠKOLU OPRAVDU NEDÁVALA...
a jsem moc vděčná za tohle téma, i když nevím, zda to nějak pomůže k tomu, aby se ve všech větších školách (městech) otevřely třídy pro nadané, s vyškolenými učiteli, kteří by věděli JAK vůbec tyto děti učit...???!!!
Několik doktorů mi řeklo, že je to - vzhledem k mému rizikovému těhotenství a velmi problematickému porodu - něco jako zázrak, že mám dítě, které patří mezi ty bohem nadané 2 -3 %. Jak jsem zde již psala, dověděla jsem se to v synových 4 letech, v pedagogicko - psychologické poradně , kam mě poslala dětská lékařka kvůli tehdejším synovým zdravotním problémům - pomočování a koktavostí, které u něj tehdy přetrvávaly...
A já jsem si myslela, že mám dítě spíš zaostalé...podprůměrné...
Chci jen říci vám všem, co chodíte na tyto stránky - věnujte se co nejvíc to jde svým dětem - alespon prvních 10 let, dokud vás potřebují, pak už o to stejně stát nebudou, nelitujte času, či peněz, i když jich taky třeba moc nemáte ... není to ztráta času, jednou se vám to vrátí...třeba jen tím, že si nebudete vyčítat, že jste pro ně mohli udělat víc....
PROTOŽE ČAS BOHUŽEL VRÁTIT NELZE....