http://www.baraka.cz/baraka/Baraka/b_3/b_3_jsme_tak_bohati.html
vkládám poslední článek...
četla jsem ho asi před rokem, kdy měl synem obrovské zdravotní problémy....které se změnou školy téměř 100% vyřešily. Hodně jsem si po přečtení článku ujasnila...pochopila, co vlastně syn potřebuje a prachy, které taky nemám (chiméro) prostě nějak sehnala - obětovala... Byl to docela risk, taky jsem nemohla vědět, jaké to tam bude...a můj názor je, že tyto děti (ne nadprůměrné, ale nadané, lidi si ty 2 pojmy pletou) MUSÍ MÍT speciální výuku, rychlejší a rozšířenou, a to jim normální základka dát prostě nemůže...a kdo takové dítě nemá - nic o tom neví - at nerozhoduje...
zdá se, že autor toho článku je ředitel, nebo učitel na gymplu Budánka v Praze, zminuje se o ni...
Jinak se musím "pochlubit" - Ron se v březnu umístnil na 1. místě v matematické soutěži klokan a na 5. místě v miniolympiádě 4. tříd ve městě Brně... samozřejmě - on spokojený není, na příští rok si dal závazek, že musí být mezi prvními 3... jo, co já bych za to dala, se jen dostat mezi vybrané (jsou to ti 2-3 nejlepší ze školních kol) zúčastněné....