• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ATOMINATOR: Zapomnel jsi na zacatku velkym pismem a cervene uvest, ze rozhodne neminis tu zrudu Hitlera ukazovat jako normalniho cloveka a ze obrazky jsou jen pro studijni ucely. ;-)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Doufám, že sem tam nějaká fotka nebude vadit.

    Časem také přispěji slovem, teď ale nemám moc času.





    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZAMOTEK: cíleně vyhlazoval standartní obyvatelstvo? Byl by odkaz na nějaké podklady pro tohle tvrzení? Ideálně kniha...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALISTAIR: abych si dokázal představit několik (jistěže) ujetých úhlů pohledu z nichž jsme naprosto ujetí...

    Nemusis chodit daleko, staci si precist nejakeho radikalnejsiho muslimskeho teologa. Tam to dostanes pekne zacerstva, jak jsme moralne zkazena a dekadentni parodie na civilizaci.

    ALISTAIR: Nebyli snad cikáni a vposledku všichni další neárijci také na seznamu?

    Byli, ale nemaji takovou lobby.


    A ad genocida... s timhle terminem opatrne. Jeho obsah je trochu vagni. Treba v mezinarodnim humanitarnim pravu byl valecny zlocin genocidy vytvorem po II.svetove valce k obrazu holocaustu. Proste vrazdeni je tim vic genocidou, cim vice se podoba tomu, co se stalo za II.sv.valky Zidum. To samo taky o necem svedci...

    (mimochodem, kdyz uz jsme u te genocidy, doporucuji treba starozakonni knihu Jozue. :-))
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    IVANHOE: Vždyť to píšu; v Galii vyhlazoval celý oblasti. No a ty detaily jsou celkem nasnadě - bylo to před dvěma tisíci lety,technicky na tom byl úplně jinak. O čem se bavíme? Přehlíd jsem něco?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALISTAIR: Hele to s těma motivama konkrétních historických osobností je poměrně hodně vachrlaté.

    Vybudovat třetí říši kde budou vládnout arijci - fanj, to je ten proklamovaný motiv a cíl. A pak tam je ten reálný člověk, kde motivy budou daleko upocenější, lidské a vlastně "malé" typu - moc, ukojení něčeho atd...
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    ALISTAIR: Ještě k tomu psaní historie vítězi: zdá se,že zatim pravda vždycky vyšla najevo i přes veškerý úsií "vítězů", minimálně z 20. století je známo mnoho případů,kdy sice někdo vyhrál,ale jeho zločiny vyšly najevo.
    IVANHOE
    IVANHOE --- ---
    ZAMOTEK: Tak ešte raz - akú genocídu prevádzal Cézar a v akých detailoch sa to líšilo ?
    IVANHOE
    IVANHOE --- ---
    ALISTAIR: Priznám sa, že ma nebaví diskutovať, keď nepadajú argumenty. Mohol by si previesť svoje (rečnícke?) otázky do poctivých tvrdení?
    A mohol by si si pri tom odpustiť antisemitistický tón?
    Prosím.
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    IVANHOE: pokud je mi známo, tak v Galii a Británii si to docela "užíval" ;)
    IVANHOE
    IVANHOE --- ---
    ZAMOTEK: Ok, hej, ja sa pýtam - akú genocídu prevádzal Cézar a v akých detailoch sa to líšilo ? Naozaj ma to zaujíma.

    Ikeď si nemyslím, že by to akokoľvek vylepšilo profil AH ... :)
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    IVANHOE: Dobrá a jsme u toho. "Likvidace jedné celé rasy" - a proč jen jedné? Nebyli snad cikáni a vposledku všichni další neárijci také na seznamu?

    Takže "likvidace jedné celé rasy" nebyla distinktivní charakteristika Hitlera, jeho záměr byl jiný - získat Lebensraum pro Vyvolený národ a vyhubit ty, kteří se jeho pokroucenému pseudoárijskému Bohu nelíbili - nepřipomíná nám to něco? Není to prapodivné zrcadlo starověkým dějinám Izraele? Neodpovídají v téhle rovnici o Vyvoleném národu moderní Židé starým Kenaancům, a Němci starým Hebrejům?

    Co se týče deportací a destrukci národů - nedělal náhodou přesně tohle Nabukadnezar, který, jak víme, záměrně ničil integritu dobytých zemí tak, že celá města a kraje nechal deportovat jinam?
    SATAI
    SATAI --- ---
    IVANHOE: Zide nejsou rasa. A vyvrazdeni celych narodu najdes docela dost, jen k tomu dotycni nemeli techniku 20. stoleti a hlavne spravnou organizaci.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    SATAI: Hm, tak to se neshodneme.
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    IVANHOE: To s těma důkazama je otázka? Mě by totiž zajímalo,jestli ty důkazy existujou,rád bych si o tom něco přečet. Myslím,že se dá říct,že Caesar prováděl genocidu,zrovna tak Čingischán. Vlastně se od Hitlera lišili jen v detailech. Jejich násilná a arogantní podstata je ale nepochybná.
    IVANHOE
    IVANHOE --- ---
    ALISTAIR: Bolo by prehľadnejšie, keby si sa vyvaroval kladenia otázok, keď sa snažíš postaviť argument. Ja viem, že tá relativizácia je tak lákavá, ale otázkou tohoto typu vlastne nič netvrdíš, len spochybňuješ.
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    ALISTAIR: Absolutní zlo já neuznávám,protože je v něm obsaženej paradox. To je jako ptát se,jestli by Satanovi vadilo,kdybys mu nadával do hajzlů. Hitler tedy pro mě není absolutní zlo, mě jen zaráží, že pokaždé,když se začne řešit jako historická postava či co,tak se tak trochu odsouvá ideologickej systém nacionálního socialismu,se kterym je ovšem AH bytostně spjatej jako něco na způsob velekněze svýho náboženství. A tohle "opomenutí" je podle mě nebezpečný,protože se tím jakoby odděluje příčina od následku. A ten,kdo to dělá,je v podezření,že to dělá záměrně,aby bagatelizoval Adolfa Hitlera historicky,aniž by se vyjádřil k nacismu. Když to budu chtít přirovnat,tak je to jako když se pomlouvá papež,ale už se nemluví o inkvizici.
    IVANHOE
    IVANHOE --- ---
    ALISTAIR: Ktorí z osobností, diktátorov, ktorých činmi sa pokúšaš relativizovať osobu Adolfa Hitlera, sa skutočne pokúšali o likvidáciu jednej celej rasy?
    Existujú dôkazy, že Nabukadnezar, Hannibal, Caesar, Vilém Dobyvatel, Čingischán nebo Napoleon organizovali koncentračné tábory v takom rozsahu, v akom sa to robili v nacistickom Nemecku?

    Nemyslím, že možno tvrdiť, že akýkoľvek z diktátorov a tyranov z krvavej ľudskej histórie je rovný A.H.
    Tvrdím, že vyskresľovať osobu AH ako "v zásadě morální osobností" je je skôr v zásade postmodernistickou relativizáciou --- (alebo rečníckym cvičením so samými ? na konci..)
    V tomto ohľade nie je podstatné ani to, či plnil alebo neplnil svoj volebný program.
    Rovnako nie je podstatné, či bol alebo nebol Stalin väčší tyran ... v zmysle vražda vraždu neospravedlňuje sú si títo páni rovní.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BLAAZEN: Cile byly podobne a fungovani statu take. Ideologicka nalepka se lisila, ale pod kapotou byly dost stejen stroje. Stycnych ploch najdes mnoho, "paranoiou" a antisemitismem pocinaje a cistkami mezi spolupracovniky a kultem osobnosti konce. A i "vlastnictvi vyrobnich prostredku" nebylo tak rozdilne, pokud odhledneme od terminologie.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ZUZKAOU: Jo to jo, knír měli oba :-)
    z těch řad vládců ho vyřadil dle mého mínění způsob převzetí moci - žádné zdědění, povstání, revoluce, ale nechání se zvolit pod pohrůžkou násilí, to vymyslel Musollini a Hitler to hezky převzal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam