• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Mimochodem, čistě pro pobavení: Tohle je fotografie kterou jsem udělal tak cca 14 dní nazpátek v jednom severoindickém městě (Mughalsarai).

    Celkem běžná nabídka místního knihkupce:

    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    GOBERS: Já vím, nemohl jsem si pomoct. Navíc, jak jsem mu i psal, nejsem křesťan a nehodlám nastavovat druhou tvář. Netiketu si ode mě zaslouží jen ten, který ji sám dodržuje. Na hrubý pytel hrubá záplata, jak se do lesa volá, až se ucho utrhne :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALISTAIR: Mam od nej podobnou reakci, dokonce tam opakuje tytez obraty. A navic mi hrozi rozbitim huby, coz je mile a jsem zvedav, jestli to bude ochoten realizovat. Hazet to sem ale nebudu, preci jen povazuji postu za vec soukromou.

    Ale tak nechme teto kuriozity a pojdme se dal venovat zajimave diskuzi.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Stalin byl prostě fešák, to je třeba uznat.



    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---


    Ten rozdíl povah je propastný.
    TOFFA
    TOFFA --- ---
    ZDENEKDOBIAS: Není, jak sem řekl ja řadím do stejné skupiny také Stalina a podobné. Hitler akorát rozpoutal onu nejhorší a nejdestruktivnější válku v historii...v tom je jeho "unikátnost", ale co do počtu mimoválečných obětí ho Stalin dokonce překonal.

    Tito dva jsou v tandemu s mírným náskokem a za nimi pak stojí ti, co vedli podobná zvěrstva, akorát se jim to nepodařilo v takovém rozsahu....jistě na Stalina nepohlížíme tak kriticky, protože byl na straně vítězů, pak to byl vlastně takový "náš" vůdce, ale to je způsobeno komunismem....tahts all....a znovu opakuji, že vzorce chování diktátoru jsou vždy stejné.

    Liší se pouze tím, na kolik se jim podařilo své plány uskutečnit. A podle toho je sestaven pomyslný žebříček...diktátoru.A je jasné, že ten kdo je na vrcholu je brán za toho nejhoršího. To je logické a žádné a tajmeno ani mystično v tom nenacházím....Jednodušší vysvětlení byvají mnohdy ty správné....
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Čistě pro pobavení, moje dnešní debata v poště s Virem (číst odspodu :)

    KOMU: VIR_KENNY --- --- nepřečteno --- 11:56:02 12.3.2008 --- 03:47 :: historie navštívených diskuzí
    nene, já žádnou omezenost nemám, já jsem dokonalý, árijec, nadčlověk a ty jsi odporný podlidský červ, který si oblizuje vlastní patu v naději že z jejích rozedraných puchýřů se vyvalí hromady zlata a ty si budeš moct založit sionistickou organizaci a převzít nadvládu nad světem, jak se píše v análech, orálech a misálech tajného společenství Červích Bohů, čtvrtého stupně Iluminátů, kteří sestřelili WTC pomocí kosmického laserového kanónu; jsi Ještírek a zasloužíš být udušen mýdlem s jelenem v umývárnách, které nikdy žádnými plynovými komorami nebyly. kromě se domnívám, že je třeba diskriminovat menšiny, vyznávám fašismus, nacismus, antisemitismus, komunismus a všechny teoreticky možné politické a ideologické systémy, které podporují libovolnou formu utlačování, diskriminace, násilí, zla, atletiky, snídaní a válcování plechů. nesouhlasím se vším, co kdy řekneš, nepřiznávám ti právo na názor, na život a na nic a diskriminuji tě a chci ti učinit to největší možné zlo, zradu a antisemitismus, jaký si lze ve stavu hyperdepresivního zdrogovaného deliria vůbec představit. to všechno je pravda a nic než pravda a k tomu mi dopomáhej Bílý Árijský Jediný Bůh!!!


    OD: VIR_KENNY --- --- 11:47:49 12.3.2008 --- 03:47 :: historie navštívených diskuzí
    uvedomuju si, ze mluvim s do sebe zahledenym kretenem, kterymu davam zbytecne posledni sanci si uvedomit vlastni omezenost a neco s tim delat. No, zjevne zustanes zmetkem na veky.


    KOMU: VIR_KENNY --- --- přečteno --- 11:43:49 12.3.2008 --- 03:47 :: historie navštívených diskuzí
    uvedomujes si, ze mluvis sam se sebou?


    OD: VIR_KENNY --- --- 11:38:48 12.3.2008 --- 03:47 :: historie navštívených diskuzí
    zapal si ty svy svicicky a vonny tycinky. Lidi neschopni oddelit pragmaticky prosazovani moci (koncentraky, silna policie a statni aparat a z toho pak vychazejici ale totalne mimo srovnavani s Cesarem nebo Napoleonem) a onen spolecenskej model, ve kterym se tak deje (jak byla chapana klaushofferova geopolitika, jak risske obcanstvi, jak ono novopohanstvi a v cili jak byl chapanej i samotnej dolfy) a navic kolem toho blbnouci s duchovnem a virou jak jsou valky prospesne, to je na nejlepsi ceste zase skoncit jako nejakej spolek podobnej Thule. Doufam, ze shorite v pekle.


    KOMU: VIR_KENNY --- --- přečteno --- 11:27:17 12.3.2008 --- 03:47 :: historie navštívených diskuzí
    Zalez šmoulo :)


    OD: VIR_KENNY --- --- 11:03:50 12.3.2008 --- 03:47 :: historie navštívených diskuzí
    Mimochodem, nevíte, co se mu stalo? Je téma tak moc tabu, že ho změnilo na bublající rosol?

    nesvadej to na tabu, ty podelanej kryple. Ja vim velice dobre, jak na tebe pusobi ona esotericka vize treti rise, predstava organickeho statu, i jak se tam vedou ty vase diskuze, Zaslouzite zavrit do knihovny a nevylazete, dokud si peknou cast historie neprectete (nebo tam chcipnete). Historie potrebuje revizi, ale ne vod takovejch sracek co nepochopej rozdil mezi valkou jakozto katalyzatorem technickyho pokroku a primo filosofii na tom postavenou a spolecnost takto budovanou.
    Banda ubohejch chudaku, hledajici se v nejakym psudoduchovnu - to tenhle svet to uz opravdu nepotrebuje.
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    GOBERS: Díky za upřesnění, ten názor se vztahoval obecně k aktuálnímu stavu, nebo spíše jak bych si ideál představoval já.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZDENEKDOBIAS: spíše to bude zodpovědnost právní

    To prave nebude. Teprve jako odpoved na udalosti II.svetove valky byly vytvoreny mnohe normy mezinarodniho humanitarniho prava, ktere jsou nyni platne. Takovato pravni odpovednost velitele tehdy neexistovala.
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    TOFFA: Hitler tedy neni ničím zvláštní mezi diktatory. Protože jejich vzorce chování jsou v zasadě totožné..

    Promiň mi, že dosti sprostě vytahuji jen tuto větu, ale právě jsi naznačil, že Hitler byl vlastně obyčejný průměrný diktátor, což vyvolává otázku, proč tedy právě on je považován za největší zlo, které chodilo po zemi?

    Téma rozdílu německého a asijského mučení bych uzvařel, jelikož bychom se dostali do debaty zda je horší vaření v kotli, trhání nehtů nebo dloubání očí, což není moc konstruktuvní debata.

    Krev na rukou měli bohužel všichni účastníci války, spojence nevyjímaje.

    ITSX: Ma Hitler zodpovednost za to co udelal jeden konkretni SSMan nekde na vychodni fronte?

    Také si myslím, že určitý druh a míru odpovědnosti v závislosti na postavení dotyčného vojáka ve struktuře velení velitel nese, ale spíše to bude zodpovědnost právní než morální.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALISTAIR: Já bych to bublání viděla v tom, že je zjevně alergický na blahoskloný tón vůči jeho osobě.

    Uznávám že asi nebylo hezké ho takhle vytočit, ale ono se to dost nabízelo.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALISTAIR: Tezko rici, neznam ho prilis a tak nemohu soudit jestli to neni jeho obvykly zpusob vyjadrovani, ale mozna to tabuizovani tematu jistou roli sehralo.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Mimochodem, nevíte, co se mu stalo? Je téma tak moc tabu, že ho změnilo na bublající rosol?
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Vlastně nemá vstup vůbec. Ale jeho příspěvky tu nechám, sám nemám rád když pak nevím, co se v klubu dělo v době, kdy jsem v něm nebyl a zbudou jen reakce na příspěvky, které si už přečíst nemůžu.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    GOBERS: Omlouvám se, měl jsem teď večerní tréninky. Klub rozhodně moderovat chci, Vir Kenny tímto dostává RO.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ITSX: Ach jo. Copak někde jen slůvkem naznačuju že bez války se věda neobejde? To že jisté poskakující ikonky se to snaží vyvracet, ještě neznamená, že já to tvrdím.

    S rozvojem technologií a investicemi do výzkumu válka souvisí. Armády prostě investují, protože vědí že se jim to vyplatí. Moje původní tvrzení bylo, že druhá světová válka - potažmo její symbol hitler, umožnili obrovský rozvoj vědy tím, že vyhnali špičkové vědce do emigrace v USA. A tím vlastně může AH za postmodernu a 60. léta.

    POsléze se to zvrhlo v diskusi níže uvedenou. A ano o urychlovači v CErnu vím. A překvapivě bych byla raději, kdyby se do výzkumu investovalo přímo a bez nutnosti vyvíjet lepší a lepší zbraně.

    A kdyby to čirou náhodou chtěl někdo nepochopit, tak nehodlám tvrdit že Hitler je prima, protože umožnil hipíkům fetovat české LSD.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PATISLAV: No prave proto je tam to "mohl a mel". :-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GOBERS: Nejde jenom o to, jestli o těch činech ví nebo ne, ale i o to, jaké dávají nadřízení morální limity a jaké mají vůči svým vojákům očekávání. Pakliže voják ví, že se nějakým (dnes možná odsouzeníhodným) činem zavděčí veliteli, padá odpovědnost také na hlavu jeho nadřízeného. Je to do jisté míry podobné vztahům rodič - malé dítě či "páníček" - pes. V obou těchto vztazích je třeba vytyčit pevné mantinely. Pakliže je dítě nebo pes navzdory jejich přísnému vyžadování překročí, padá "vina" na dítě či psa, pokud je ale jejich chování v rámci mantinelů, které jsou nastaveny špatně (amorálně), je celkem jasné, na čí straně je pak zodpovědnost. Takže skokem zpátky k prapůvodní otázce: Pokud velitel nemohl v danou chvíli kontrolovat chování svého vojáka a toto chování bylo mimo vytyčené povolené či tolerované mantinely, nelze klást vojákovy činy za vinu veliteli. Pokud bychom tak činili, vedl by takto pokroucený pohled na morálku ve výsledku k tomu, že by se cíleně likvidovali vysocí činitelé pomocí selhání jejich podřízených. (Dost často mě zaráží, když nějaký politik skládá demisi kvůli pochybení svého podřízeného, kterému prostě nemohl zabránit, mně osobně to připadá praštěné).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ITSX: Ma Hitler zodpovednost za to co udelal jeden konkretni SSMan nekde na vychodni fronte?

    To je samozrejme obtizna otazka. Je samozrejme rozdil jestli mas na mysli odpovednost pravni nebo moralni, ale tak i tak budou existovat ruzne nazory. Ja si treba obecne myslim, ze velitel (nebo vrchni velitel v tomto pripade) je odpovedny za ciny svych podrizenych, pokud o nich mohl a mel vedet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam