• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIC_HALVIDEO PORTÁLY - Vznik, vývoj a trendy portálů pro sdílení maloformátových video obsahů: Youtube, Google video, Metacafe,
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    KATCHA_CZ: v okně YT videa je v pravo dole takový cosi, na který když klikneš, tak to nabízí titulky. Tam si vybereš češtinu.
    KATCHA_CZ
    KATCHA_CZ --- ---
    Ahoj, technický dotaz. Přímo v YouTube jsem vytvořila k videu české titulky, publikovala je a přesto se nezobrazují. Vidím je při editaci, ale po zveřejnění se nezobrazují (zkusila jsem všechny mody - soukromé, neveřejné, veřejné). Nevíte, čím může být?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jestrabe, vypravej…
    JUSTLIKEU
    JUSTLIKEU --- ---
    SPOTTER: Vimeo atále žije, nebo se mi to jen zdá?!?
    SPOTTER
    SPOTTER --- ---
    ... k tématu topicu jsem nasbíral několik let praktických zkušeností a za sebe můžu říct, že už to stačilo. Začínal jsem v době, kdy neexistoval YT, většina obsahu byla v mov a přestal jsem být aktivní, kdy zmizelo 95% zahraničních portálů, protože YT. S čirým sarkasmem bych řekl uživatelům YT: Dobře vám tak. Dalo se to čekat. Většina uživatelů si to bohužel nemá jak uvědomit, protože nic jiného, než YT nezná...
    BOD
    BOD --- ---
    SDN33: downloadhelper (takový tři balónky), hromada možností v nastavení, podpora různejch webu, za mě rozhodně lepší než zmiňovanej YTD ap.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SHEALA: aha, problém byl v tom že je to responzivní verze. Nechám to tady, kdyby se to stalo někomu taky, stačí přejít na https://www.youtube.com/upload
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ahoj, mám takový začátečnický dotaz. Zmizelo mi tlačítko na upload na youtube. Mám chrome, aktuální verzi. Screenshot přikládám. Jak dostanu upload button zpět? Díky, jste moje jediná záchrana.

    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zdravím.

    Víte o nějakém spolehlivém rozšíření - službě (počítám s tím, že placené) do Firefoxu (nejlépe), která umožňuje stahovat neomezené délky videa a komprimovat je zároveň do jiných osuborů? (mp3). Pokud možno i víc zaráz a co nejjednodušeji - jedním klikem.

    Free služeb je plno, ale jsou nespolehlivé + zdlouhavá obsluha.



    Díky..
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    SRNECEK: na YT získáš veškeré informace zde - https://www.youtube.com/yt/advertise/index.html Jestli ti jde o tu základní informaci, tak ano, uděláš nějaký spot a tomu nastavíš že chceš aby se přehrával před videi, plus ho můžeš cílit na různé publikum (země, kategorie videí a tak).
    Co se Streamu týče, tak nějaké informace jsou zde - http://onas.seznam.cz/cz/stream-cz.html a pro víc info jim asi budeš muset napsat.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    JAPAN: No, z pozice zadavatele reklamy. Jsem v jednání s jednou neziskovkou o tvorbě spotu, ale zajímalo by mne, jak funguje zadávání případného audiovizuálního materiálu jako "reklama" před videi - YouTube, Stream. Zdali lze dohodnout rozumné ceny atd. a na koho se obracet, popřípadě zkušenosti, abych alespoň znal přibližné ceny a reálnost realizace.
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    SRNECEK: a to se ptáš z pozice autora videí, nebo z pozice zadavatele reklamy?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, víte někdo, jak funguje reklama na Voutube, pokud bych chtěl, aby spot nabíhal před videi? Děkuji za odpověď.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    TOM_HOST: ne tam to funguje jinak ;)
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    Ahoj ve spolek, potřeboval bych nasměrovat, jak vyřešit video na webu tak, aby se zobrazovalo ve všech nejrozšířenějších browserech (chrome,ff,ie).
    Po návštěvě webu se automaticky spustí v okně, aby pokud je to formát webm, tak se nepřehraje v ff ie.pokud je to mp4, tak se najde jiny browser, na kterém to nejede. flashy bych se rád vyhnul kvůli telefonům a tabletům.
    Nemá někde zkušenost? Díky za jakékoliv nakopnutí :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    JAPAN: u vimea to funguje stejne?
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    TOM_HOST: Krátká odpověď: ne.
    Dlouhá odpověď: neeeeeeeee :D Ale vážně, je to na studium autorského zákona a to nejen českého, ale i ve všech zemích, kam se obsah může potencionálně dostat. To tak nějak pokrývá Mezinárodní federace hudebního průmyslu, pokud pomineme fakt že ne všechna vydavatelství (a autoři) pod ní spadají. Je to poměrně komplikovaný problém, který čiší z toho že mamutí hudební vydavatelství se chovají jako dinosauři a nedokáží (nejsou ochotní) pružně reagovat na požadavky trhu (jako mezinárodní obchodování s digitální hudbou).
    Velice jednoduše bych řekl že když už si koupíš nějaké audio dílo, tak patří tobě, ale jen pro tvůj poslech a nejsi oprávněn ho použít pro další šíření.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    JAPAN: no a jde ta stopa nejak koupit aby ten copyright byl oka??
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOOL nene, kdyz clovek prehrava na Youtube video z playlistu nebo channelu a pise k nemu komentar, tak co se stane kdyz video dohraje? ano spravne, loadne se dalsi video, rozepsanej koment v pici. Krasne vymysleno :)
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    IHAY: nijak, je to automatická detekce audiostopy na straně youtube
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam