• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Rusky bohuzel neumim, proto jsem se ptal na ten preklad.

    Me porad nejde do hlavy, z jakeho duvodu ostrakizovat homosexualitu. Narozdil od pedofilie neublizuje nikomu (pokud k homosexualnimu aktu dojde dobrovolne a nejedna se o pedofilii homosexualni) a nehrozi taky, logicky, k moznost geneticky deformovaneho potomstva. Krome krestanske antihomosexualni ideologie, "hrichu", ches-li, se to o moc oprit neda. Vadi ti to teda jen z duvodu, ze je to hrich?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    Co blázníte, rusko bylo vždycky známo svým transparentním soudnictvím a to vždycky, tam třeba nikdy nebyli politcký vězni, jenom blázni...

    Pokaždý když slyšim/čtu argumenty některých věřících, říkám si, jestli nebylo menší zlo je naházet do Jáchymova než je nechat svobodně ty svoje fašistický kecy prezentovat a brát to jako "jejich názor" (ten měl i Hitler) protože "nejsme jako oni"...
    ale to zní samozdřejmě zle, fuj, zavřít někoho za to, že chce lynčovat a upalovat spoluobčany.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: Není to jedno, zda je homosexuál či ne?
    Nicméně bychom se mohli shodnout na tom, že někoho může propagace ovlivnit v tom, že se u něj rozvine homosexuální chování. zejména u dětí a mládeže - a právě proto je tento zákon přijat na jejich ochranu.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Nezajímají mě zahraniční analýzy - či spíše mě hodně zajímá, za čí peníze byly pořízeny.
    Pokud by se dělo to, o čem mluvíš, bylo by to samozřejmě špatně.
    Zákon samozřejmě neřeší ničí homosexualitu - zavřou i heterosexuála, pokud bude homosexualitu propagovat mezii mládeží.
    Zákon jsem četl v ruštině, sem (nebo to bylo do křesťanství 21. stol.?) dával někdo link, zkus to tam najít.
    Jotakhle. No tak v principu souhlasím, ale může ostrakizovat jednání - stejně jako incestní , zoofilní a pedofilní akt může ostrakizovat i akt homosexuální. Otázka je, zda jej kriminalisovat, tady se přiznám k jisté nedůslednosti, protože homosexuální bych nekriminalisoval, zatím co u incestního aktu fakt nevím a pedofilní určitě ano.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: problém jaksi je, že ona "propagace homosexuality" se dá navléct docela na cokoli. Nicméně nedá mi to a musím se zeptat: ty si opravdu myslíš, že se někdo stane homosexuálem na základě nějaké propaace, ať už se tím myslí cokoli?
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Ten zakon naopak neresi nic jineho, nez neci homosexualitu. O pripadech zneuziti nebo jeho vyuziti zatim nevim, o nicem takovem jsem ani nepsal, jen varuji pred jeho dopady. A nejsem sam, ozyvaji se hlasy ze zahranici napriklad nad moznym dopadem a zavirani gayu za noseni tricek s LGBT barvami ci jen obycejne drzeni za ruce - to by mohlo diky vagnosti zakona byt povazovano za propagaci. Pokud nekdo zavre homosexualy za drzeni se za ruce, tak je to diskriminace a kriminalizace homosexuality jak vysita. Analyza tohoto problemu napriklad zde:

    Russia's Anti-Gay Law Will Impact Foreign Tourists, Possible Olympic Athletes: Report
    http://www.huffingtonpost.com/2013/07/11/russia-gay-law-tourists-_n_3581217.html

    Btw cetl jsi ten zakon? Pokud s nim souhlasis, tak jak je napsan? Jeslti mas odkaz na jeho anglicky nebo francouzsky preklad, rad bych si ho precetl.

    a jeste btw, sexualitou jsem myslel sexualni orientaci. Abychom si to vyjasnili. Nepresne jsem se vyjadril. A pedofilie atd. neni sexualni orientace (i kdyz wikipedie tvrdi, ze uchylky jsou zahrnuty v sirsi definici sexualni orientace, ktera je ale mensinova, takze pod pojmem sexualni orientace myslim orientaci na dospele lidi jakehokoliv pohlavi obecne). Takze se opravuji: stat nesmi ostrakizovat neci sexualni orientaci.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Tak on nikdo nic jiného nikdy ani netvrdil.
    Ovšem praktikování homosexuality by měl každý křesťan jasně odsuzovat.
    "Suďte hřích, ale nesuuďte hříšníka".
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Ten zákon vůbec neřeší nějjakou sexuální orientaci kohokoli. Takže prosím nějaký jiný příklad diskriminace homosexuálů v Rusku.
    Ostatně - zákon neslouží ke kriminalisaci homosexuálů, ale ke kriminalisaci propagování určité sexuální orientace mezi mládeží. Ano, já s tímto zákonem sohlasím, tak jak je napsán. Vadilo by mi ale, kdyby byl zneužíván. Byl už zneužit? Jestl ine, tak tu mlátíš prázdnno uslámu.
    Homopfobie? Co to je? Neuznávám tento myšlenkový konstrukt. To slovo nemá žádný obsah, je to jen výmysl určité skupiny lidí. Nemá platnost objektivního argumentu.
    Demokratický stát nesmí ostrakizovat něčíí sexualitu - to ale nemáš pravdu, pedofilie, zoofilie a incest jsou zakázány, přičemž u incestu nikdy a o zoofilie v řadě případů nevystačíš s tvrzením, že k nim dochází bez svobodného souhlasu obou stran.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: tak to byla brutální ketaminová přesmyčka, to mi nedělej prosím, já to neberu a na techno nejezdim. Jinak fascinující niance, gratuluju :-D


    COCKROACH: což může bejt pravoslavnejm putna...

    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    btw
    Církev by homosexuály neměla soudit, projevil papež vstřícnost k menšině - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...icnost-k-homosexualum-fjm-/zahranicni.aspx?c=A130729_135759_zahranicni_hro
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    LEON_KOWALSKI: No - jasně!
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    MAXMANUS: No, kdyz islam vznikal, tak Mohamed dal zenam prava v te dobe nevidane. Takze klidne by si v te dobe nekdo taky mohl rikat, ze krestane maj k zenskym pravum hodne daleko. Ale to uz je OT :)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: V pořádku. Za předpokladu "že se kvůli ní chovat násilně vůči svým občanům". Za komunistů nebyl problém v tom, že komunisté říkali, že náboženství je opium lisdstva, ale žee zavírali a vraždili křesťany.
    Stejně jako já coby křesťan mám nějaké přesvědčení, vážím si toho, že ho má i někdo jiný, byť je neslučitelné s mým. To je přece normální.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: "Demokraticky stat nesmi ostrakizovat neci sexualitu"

    bavíme se o rusku a o rusech... ty maj od přírody k demokracii asi tak blízko jako muslimové k ženskejm právům.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Ne neni to obycejna poulicni sarvatka.

    Represe je napriklad pred nedavnem prijaty zakon "proti propagaci homosexuality", ktery ma ve skutecnosti homosexualitu potirat a kriminalizovat. Ten zakon je druhem nasili vuci svym obcanum, byt se nemusi jednat o nasili fyzicke.

    Co je na te ostrakizaci spatneho? Vsechno. Neni zadny duvod kohokoliv ostrakizovat za jeho nezapricinenou sexualitu, za kterou nemuze.

    Statu (a nejen jemu, ale i treba krestanum...) by mela byt sexualni oriantace jeho obcanu putna. Demokraticky stat nesmi ostrakizovat neci sexualitu. To je nepripustne. Stat, pokud ma byt pravni, tak nemuze zastavat nejakou nenavistnou ideologii (coz homofobie je) a vydavat zakony v souladu s touto ideologii. Rusko ukazuje, ze demokratickym ani pravnim statem neni. Pokud to osobne schvalujes, tvoje vec. Ja jsem ale demokrat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    A co ted s tim. :-)

    Pope Francis tells reporters: Who am I to judge gay people?


    http://m.bbc.co.uk/news/world-europe-23489702
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: co takhle ostrakizovat křesťany? Někomu taky třeba vadí, stejně jako tobě homosexuálové. Stát přece může mít nějaký názor, ideu, ideologii, no ni?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: A ona to není obyčejná pouliční šarvátka?
    Jaké represe konkrétně uplatňuje rusko vůči homosexuálům? Ano, ostrakizuje homosexualitu - co je na tom špatného? Proč by měl být stát v těchto otázkách nestranný? Stát klidnš může mít nějaký názor, ideu, ideologii, ale neměl by se kvůli ní chovat násilně vůči svým občanům.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: Samozdřejměš že to ničí tradiční rodinu, jakmile se chlapi dozví, že se můžou registrovat s jinym chlapem, tak se na ženský okamžitě vykašlou a vymřeme :-D

    COCKROACH: Tímhle jsi právě ztratil 5 vteřin svýho života.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Delas z toho obycejnou poulicni sarvatku a hezky bagatelizujes. Rusky stat cilene ostrakizuje a vede represe vuci homosexualum. Ja to vidim v tomto kontextu. Rusky stat v teto otazce neni nestranny a v tom je problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam