• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    bože to je debil :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: vepřové je dovoleno věřícím z řad pohanů.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: to už je tento týden druhej, první byl Desmond Tutu


    Do homofobního nebe nikdy, to raději do pekla, prohlásil Desmond Tutu
    27. července 2013 13:43
    Bývalý arcibiskup jihoafrického Kapského Města Desmond Tutu opět potvrdil svou otevřenost a již poněkolikáté se postavil na stranu bojovníků za práva homosexuálů. Prohlásil, že by nikdy nemohl uctíval homofobního boha.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...mond-tutu-o-homofobii-0xe-/zahranicni.aspx?c=A130727_123503_zahranicni_ert
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: ad 1) nejaky doklad? Je to nekde zdokumentovane a prokazane? To si logicky odporuje, pokud neco vrozene nemas, tak se to asi nenaucis...

    ad 2) pro me je ta realizace v poradku, coz je snad jasne :)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: stejn vehementně asi ne, ale prosazuje se to taky. Jenže prostě nikdo netvrdí, že kašlat narodiče je O.K. (kromě mladíků v punkovém období, ale ono je to pak přejde:o), takže podle zákona akce a rakce pak není kolem toho takový humbuk.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Homosexuakita je vrozená, ale 1) u lidí, kteří ji vrozenou nemají, může zapříčinit propagace homosexuální chování a 2) u lidí, kteří ji vrozenou mají, vyvolá propganda poci, že je její realisace v pořádku
    A k té Bibli - nauč se rozlišovat Starý a Nový zákon. To je důležité pro jakoukoli diiskusi. Vepřové je v NZ doovleno, homosexualita je jasně odsouzena.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: ale no tak, máš pocit, že by se se stejnou vehemencí prosazoval "zákaz propagace nectění otce a matky?", pičemž by se např. v médiích nesměly objevovat filmy a seriály s drzými teenagery? A to je otázka přímo desatera.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Ok. Je to hrich. Jenze v Bibli je spousta hrichu, ktere dnes "neplati". Spousta prikazani, ktere dnes krestane nedodrzuji. Napriklad v pohode se ji veprove. Ale v Bibli je jezeni veproveho vyslovny zakaz! Proc takova pretvarka? Proc neco z Bible, co nam nevyhovuje, nedodrzujeme, a ceno jineho nam strasliv vadi a bojujeme proti tomu? To proste nechapu a asi ani nikdy nepochopim. Ja tomu rikam proste pokrytectvi.

    A nepsal jsem o propagande cehokoliv, ale o propagande homosexuality. Jsem presvedcen, ze tato je proste vrozena, takze nejaka propaganda na to nema proste zadny vliv a ani nemuze. Ale o tom jsme uz vedli sahodlouhou debatu minule...
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: bavíš se o rusku, v černopdelnickym auditku, jenom tak pro připomenutí ....
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: Budí, ale nejsou asi pro odpůrce křesťanů mediálně zajímavé.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: To, že je homosexuální chování špatné, je v Bibli. A tak, mají-li křesťané ve společnosti převahu, postupují podle svého přesvědčení - jenže ale vždy korigovánou laskou ke každému člověku.
    To asi nemyslíš vážně, že propagace čehokoli dětem nemá vliv na jejich chování, že? Pavlík Morozov je vynikajícím příkladem.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: a co se stane tak strašlivého? Mladík/děvče zkusí, pokud je heterosexuální, tak nazná, že to není vůbec ono, a vrátí se k nemanželskému sexu s osobami opačného pohlaví. Smilstvo jako smistvo, ne?
    Co myslíš, čím to je, že jiné hříchy takové vášně nebudí?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: No jasně, je to hřích, tak mi to vadí.
    Ale samozřejmě a hříšnostnení jen v tom, že je to napsáno v Bibli - ta je patrná i z toho, jak homosexuální vztahy fungují, co přinášejí, co s lidmi dělají atd. V mužské homosexualitě je třeba zákonitě vyšší promiskuita než v heterosexuálních vztazích atd.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Uz chapu....pokud se homosexualita bere jako neco spatneho, pred cim je treba chranit deti...ovsem nic takoveho neni nikde prokazane. Stejne tak neni prokazane, ze by propagace homosexuality zapricinila jeji rozvoj u deti... ale to je spouste lidem evidentne jedno.

    btw ochranou nasich deti se zastituje kdejaka totalita. Sledovani internetu, cenzura atd. ALe to je taky OT.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Rusky bohuzel neumim, proto jsem se ptal na ten preklad.

    Me porad nejde do hlavy, z jakeho duvodu ostrakizovat homosexualitu. Narozdil od pedofilie neublizuje nikomu (pokud k homosexualnimu aktu dojde dobrovolne a nejedna se o pedofilii homosexualni) a nehrozi taky, logicky, k moznost geneticky deformovaneho potomstva. Krome krestanske antihomosexualni ideologie, "hrichu", ches-li, se to o moc oprit neda. Vadi ti to teda jen z duvodu, ze je to hrich?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    Co blázníte, rusko bylo vždycky známo svým transparentním soudnictvím a to vždycky, tam třeba nikdy nebyli politcký vězni, jenom blázni...

    Pokaždý když slyšim/čtu argumenty některých věřících, říkám si, jestli nebylo menší zlo je naházet do Jáchymova než je nechat svobodně ty svoje fašistický kecy prezentovat a brát to jako "jejich názor" (ten měl i Hitler) protože "nejsme jako oni"...
    ale to zní samozdřejmě zle, fuj, zavřít někoho za to, že chce lynčovat a upalovat spoluobčany.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: Není to jedno, zda je homosexuál či ne?
    Nicméně bychom se mohli shodnout na tom, že někoho může propagace ovlivnit v tom, že se u něj rozvine homosexuální chování. zejména u dětí a mládeže - a právě proto je tento zákon přijat na jejich ochranu.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Nezajímají mě zahraniční analýzy - či spíše mě hodně zajímá, za čí peníze byly pořízeny.
    Pokud by se dělo to, o čem mluvíš, bylo by to samozřejmě špatně.
    Zákon samozřejmě neřeší ničí homosexualitu - zavřou i heterosexuála, pokud bude homosexualitu propagovat mezii mládeží.
    Zákon jsem četl v ruštině, sem (nebo to bylo do křesťanství 21. stol.?) dával někdo link, zkus to tam najít.
    Jotakhle. No tak v principu souhlasím, ale může ostrakizovat jednání - stejně jako incestní , zoofilní a pedofilní akt může ostrakizovat i akt homosexuální. Otázka je, zda jej kriminalisovat, tady se přiznám k jisté nedůslednosti, protože homosexuální bych nekriminalisoval, zatím co u incestního aktu fakt nevím a pedofilní určitě ano.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: problém jaksi je, že ona "propagace homosexuality" se dá navléct docela na cokoli. Nicméně nedá mi to a musím se zeptat: ty si opravdu myslíš, že se někdo stane homosexuálem na základě nějaké propaace, ať už se tím myslí cokoli?
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Ten zakon naopak neresi nic jineho, nez neci homosexualitu. O pripadech zneuziti nebo jeho vyuziti zatim nevim, o nicem takovem jsem ani nepsal, jen varuji pred jeho dopady. A nejsem sam, ozyvaji se hlasy ze zahranici napriklad nad moznym dopadem a zavirani gayu za noseni tricek s LGBT barvami ci jen obycejne drzeni za ruce - to by mohlo diky vagnosti zakona byt povazovano za propagaci. Pokud nekdo zavre homosexualy za drzeni se za ruce, tak je to diskriminace a kriminalizace homosexuality jak vysita. Analyza tohoto problemu napriklad zde:

    Russia's Anti-Gay Law Will Impact Foreign Tourists, Possible Olympic Athletes: Report
    http://www.huffingtonpost.com/2013/07/11/russia-gay-law-tourists-_n_3581217.html

    Btw cetl jsi ten zakon? Pokud s nim souhlasis, tak jak je napsan? Jeslti mas odkaz na jeho anglicky nebo francouzsky preklad, rad bych si ho precetl.

    a jeste btw, sexualitou jsem myslel sexualni orientaci. Abychom si to vyjasnili. Nepresne jsem se vyjadril. A pedofilie atd. neni sexualni orientace (i kdyz wikipedie tvrdi, ze uchylky jsou zahrnuty v sirsi definici sexualni orientace, ktera je ale mensinova, takze pod pojmem sexualni orientace myslim orientaci na dospele lidi jakehokoliv pohlavi obecne). Takze se opravuji: stat nesmi ostrakizovat neci sexualni orientaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam