• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: Petr vepřové nejedl.
    A tohle bylo napsáno pro církve z pohanů, ne židů.


    Jeruzalémský sněm
    1Potom přišli někteří z Judska a začali bratry učit: „Pokud se nedáte obřezat podle Mojžíšova způsobu, nemůžete být spaseni.“ 2Pavel a Barnabáš s nimi proto vedli nemalý spor a hádku, a tak bylo rozhodnuto, že Pavel, Barnabáš a někteří další půjdou s touto otázkou za apoštoly a staršími do Jeruzaléma.
    3Vysláni církví tedy procházeli Fénicií a Samařím a vyprávěli o obrácení pohanů a přinášeli všem bratrům velikou radost. 4Když dorazili do Jeruzaléma, byli přijati církví, apoštoly i staršími a vyprávěli jim, co skrze ně Bůh udělal. 5Povstali však někteří věřící ze sekty farizeů a říkali, že pohané se musí obřezávat a že se jim má přikázat, ať zachovávají Mojžíšův zákon.
    6Apoštolové a starší se tedy sešli, aby tu věc zvážili. 7Po velikém dohadování vstal Petr a promluvil k nim: „Bratři! Sami víte, že Bůh z nás už dávno vybral mě, aby pohané slyšeli slovo evangelia z mých úst a uvěřili. 8Bůh, který zná lidská srdce, jim tehdy vydal svědectví, když jim dal Ducha svatého tak jako nám. 9Vírou očistil jejich srdce a neučinil žádný rozdíl mezi námi a jimi. 10Proč tedy teď pokoušíte Boha? Proč nakládáte učedníkům jho, které nemohli unést ani naši otcové ani my? 11Věříme přece, že jsme stejně jako oni spaseni milostí Pána Ježíše.“
    12Celé shromáždění zmlklo a poslouchali Barnabáše a Pavla, kteří vyprávěli, jaké divy a zázraky skrze ně Bůh konal mezi pohany. 13Když domluvili, vzal si slovo Jakub: „Poslouchejte mě, bratři. 14Šimon tu vyprávěl, jak Bůh poprvé navštívil pohany, aby z nich přijal svůj vlastní lid. 15S tím se plně shodují slova proroků, neboť je psáno:
    16‚Znovu se vrátím
    a obnovím zbořený stan Davidův.
    Jeho trosky obnovím
    a vztyčím jej,
    17aby ostatní lidé hledali Hospodina –
    všichni pohané mé jméno nesoucí,
    praví Hospodin, který činí tyto věci,‘
    18věci, které oznamoval už před věky.
    19Proto soudím, abychom pohanům, kteří se obracejí k Bohu, nečinili potíže. 20Napišme jim však, ať se vyhýbají modloslužbě, smilstvu, masu zardoušených zvířat a krvi. 21Mojžíš má přece odedávna kazatele po všech městech, kde ho čtou v synagogách každou sobotu.“
    Dopis věřícím z pohanů
    22Apoštolové a starší se shodli s celou církví, že do Antiochie pošlou s Pavlem a Barnabášem své zástupce. Byli to přední bratři Juda (zvaný také Barsabáš) a Silas. 23Po nich poslali tento dopis:
    Apoštolové, starší a všichni bratři zdraví bratry z pohanů v Antiochii, Sýrii a Kilikii.
    24Slyšeli jsme, že vás někteří od nás znepokojili a zmátli, když vám říkali, že se musíte dát obřezat a zachovávat Zákon. K ničemu takovému jsme je nepověřili. 25My shromáždění jsme se svorně shodli, že k vám pošleme své zástupce spolu s našimi milovanými Barnabášem a Pavlem, 26kteří pro jméno našeho Pána Ježíše Krista nasadili své životy. 27Posíláme k vám Judu a Silase, kteří vám to vše ústně potvrdí:
    28Shodli jsme se s Duchem svatým, že na vás nebudeme vkládat žádné další břemeno kromě těchto nezbytných věcí: 29vyhýbejte se modloslužbě, krvi, masu zardoušených zvířat a smilstvu. Uchráníte-li se těchto věcí, uděláte dobře. Buďte zdrávi.
    30Vysláni na cestu přišli do Antiochie, svolali shromáždění a předali dopis. 31Bratři ho přečetli a měli z toho povzbuzení radost. 32Juda se Silasem (kteří byli také proroci) pak mnoha slovy povzbuzovali a posilovali bratry. 33[34]A když tam strávili nějaký čas, bratři je v pokoji vyslali zpět k apoštolům. 35Pavel a Barnabáš zůstali v Antiochii také a spolu s mnoha dalšími vyučovali a kázali Pánovo slovo.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Jaký obraz máš na mysli?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    LEON_KOWALSKI: Petr byl pohan?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Pro mě není. Neshodneme se. V pořádku.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    bože to je debil :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: vepřové je dovoleno věřícím z řad pohanů.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHOMI: to už je tento týden druhej, první byl Desmond Tutu


    Do homofobního nebe nikdy, to raději do pekla, prohlásil Desmond Tutu
    27. července 2013 13:43
    Bývalý arcibiskup jihoafrického Kapského Města Desmond Tutu opět potvrdil svou otevřenost a již poněkolikáté se postavil na stranu bojovníků za práva homosexuálů. Prohlásil, že by nikdy nemohl uctíval homofobního boha.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...mond-tutu-o-homofobii-0xe-/zahranicni.aspx?c=A130727_123503_zahranicni_ert
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: ad 1) nejaky doklad? Je to nekde zdokumentovane a prokazane? To si logicky odporuje, pokud neco vrozene nemas, tak se to asi nenaucis...

    ad 2) pro me je ta realizace v poradku, coz je snad jasne :)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: stejn vehementně asi ne, ale prosazuje se to taky. Jenže prostě nikdo netvrdí, že kašlat narodiče je O.K. (kromě mladíků v punkovém období, ale ono je to pak přejde:o), takže podle zákona akce a rakce pak není kolem toho takový humbuk.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Homosexuakita je vrozená, ale 1) u lidí, kteří ji vrozenou nemají, může zapříčinit propagace homosexuální chování a 2) u lidí, kteří ji vrozenou mají, vyvolá propganda poci, že je její realisace v pořádku
    A k té Bibli - nauč se rozlišovat Starý a Nový zákon. To je důležité pro jakoukoli diiskusi. Vepřové je v NZ doovleno, homosexualita je jasně odsouzena.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: ale no tak, máš pocit, že by se se stejnou vehemencí prosazoval "zákaz propagace nectění otce a matky?", pičemž by se např. v médiích nesměly objevovat filmy a seriály s drzými teenagery? A to je otázka přímo desatera.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Ok. Je to hrich. Jenze v Bibli je spousta hrichu, ktere dnes "neplati". Spousta prikazani, ktere dnes krestane nedodrzuji. Napriklad v pohode se ji veprove. Ale v Bibli je jezeni veproveho vyslovny zakaz! Proc takova pretvarka? Proc neco z Bible, co nam nevyhovuje, nedodrzujeme, a ceno jineho nam strasliv vadi a bojujeme proti tomu? To proste nechapu a asi ani nikdy nepochopim. Ja tomu rikam proste pokrytectvi.

    A nepsal jsem o propagande cehokoliv, ale o propagande homosexuality. Jsem presvedcen, ze tato je proste vrozena, takze nejaka propaganda na to nema proste zadny vliv a ani nemuze. Ale o tom jsme uz vedli sahodlouhou debatu minule...
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: bavíš se o rusku, v černopdelnickym auditku, jenom tak pro připomenutí ....
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    ECLECTICA: Budí, ale nejsou asi pro odpůrce křesťanů mediálně zajímavé.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: To, že je homosexuální chování špatné, je v Bibli. A tak, mají-li křesťané ve společnosti převahu, postupují podle svého přesvědčení - jenže ale vždy korigovánou laskou ke každému člověku.
    To asi nemyslíš vážně, že propagace čehokoli dětem nemá vliv na jejich chování, že? Pavlík Morozov je vynikajícím příkladem.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: a co se stane tak strašlivého? Mladík/děvče zkusí, pokud je heterosexuální, tak nazná, že to není vůbec ono, a vrátí se k nemanželskému sexu s osobami opačného pohlaví. Smilstvo jako smistvo, ne?
    Co myslíš, čím to je, že jiné hříchy takové vášně nebudí?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: No jasně, je to hřích, tak mi to vadí.
    Ale samozřejmě a hříšnostnení jen v tom, že je to napsáno v Bibli - ta je patrná i z toho, jak homosexuální vztahy fungují, co přinášejí, co s lidmi dělají atd. V mužské homosexualitě je třeba zákonitě vyšší promiskuita než v heterosexuálních vztazích atd.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Uz chapu....pokud se homosexualita bere jako neco spatneho, pred cim je treba chranit deti...ovsem nic takoveho neni nikde prokazane. Stejne tak neni prokazane, ze by propagace homosexuality zapricinila jeji rozvoj u deti... ale to je spouste lidem evidentne jedno.

    btw ochranou nasich deti se zastituje kdejaka totalita. Sledovani internetu, cenzura atd. ALe to je taky OT.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Rusky bohuzel neumim, proto jsem se ptal na ten preklad.

    Me porad nejde do hlavy, z jakeho duvodu ostrakizovat homosexualitu. Narozdil od pedofilie neublizuje nikomu (pokud k homosexualnimu aktu dojde dobrovolne a nejedna se o pedofilii homosexualni) a nehrozi taky, logicky, k moznost geneticky deformovaneho potomstva. Krome krestanske antihomosexualni ideologie, "hrichu", ches-li, se to o moc oprit neda. Vadi ti to teda jen z duvodu, ze je to hrich?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    Co blázníte, rusko bylo vždycky známo svým transparentním soudnictvím a to vždycky, tam třeba nikdy nebyli politcký vězni, jenom blázni...

    Pokaždý když slyšim/čtu argumenty některých věřících, říkám si, jestli nebylo menší zlo je naházet do Jáchymova než je nechat svobodně ty svoje fašistický kecy prezentovat a brát to jako "jejich názor" (ten měl i Hitler) protože "nejsme jako oni"...
    ale to zní samozdřejmě zle, fuj, zavřít někoho za to, že chce lynčovat a upalovat spoluobčany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam