THE_SON_OF_MAN: já ztratila dvě děti. Chtěné, plánované, milované. Taky jsem "tam" ležela, brečela, krvácela a čekala na zákrok, který zvýší šanci že ještě dítě mít budu (odebrání mrtvého plodu a vůbec toho, co ještě krví neodešlo). Měla jsem potvrzení 4 doktorů, že není co zachraňovat... Tomu, že žena potratí (dítě-plod zemře) a přitom zůstane v ní se říká zamlklý potrat (zamlklé těhotenství) a ať už dojde ke krvácení nebo ne, dělá se vyčištění dělohy (kyretáž). Věřte, že se cítíte hrozně - a celou dobu hledáte naději - a pociťujete strach, aby "nedošlo k omylu" - proto já třeba měla 4 ultrazvukové vyšetření, že má noční můra je skutečně pravdivá....
Takových jako já jsou tisíce, bez přehánění. Má teta přišla o 6, než sedmé donosila (ležíc "tam" od druhého měsíce hlavou dolů, až do porodu).
Ani nevíte kolik žen kolem vás má tohle za sebou - o tom se totiž nemluvívá! Statisticky takhle končí 40-65% těhotenství - v prvním trimestru, tudíž si toho na ženě nevšimnete... Statisticky jedna ze tří žen, co "tam" jdou na "potrat" je jedna zoufalá s mrtvým plodem (skutečně mrtvým, ne třeba s indikací postižení!).
Dobré úmysly bývají cestou do pekla, a cíl neomlouvá prostředky. Třeba v případě člověka, který třeba posune ženu jako já z ataku deprese do chronické deprese svým řvaním!