CHOMI: u šábesové večeře jsem byl, pražké synagoze někde u staromáku.
dneska ráno jsme snídal s rodinou ( kde to byla různá směsice)
neúčastnil jsem se motlideb v synagoze ale dole tam mají místo se stoly , kde sejí, rabín požehnal chleby a já řekl amen , před tím jsem si několikrát omyl ruce. podával s chleba, hummus tahini a nějáké saláty, pak losos a opečené brambory, všude se svítilo jak o život a všichni byli al v pohodě. pak se všichni bavili o svém životě a jaký to má vztah k Tóře. já se raději bavil o Kafkovi. a snažil se ten ruský standart odmítat. pozvala mne švagrova rodina po mém příjezdu do Prahy. byli tam dlouuuuhé modlitby před jídlem.
ad snídaně: prostě když se setká rodina tak setřeba někteří modlí před jídlem. strikně podle tvé logiky jsem to akoráte vyhnal do extrému, tím, že vlastně stoluju s jinověrci. /chtěl jsem popravdě vidět, kde máš onu linii v tohle ještě ano, a tohle ještě ne/
ad Ware: já bych to musel hledat stejně jako Ty. spíš jsem čekal, že o tom budeš něco zasvěcenějšího vědět. Nesnažím se vytvářet nějáké dogma o stázi, jen mi to osobně připadá jako nejvíce milosrdná myšlenka a modlení se za přinejhorším takvý Konec- samozřejmě připadá mi to jako nejlepší věc, v níž můžu doufat.. Zkusím něco vyhledat , ale hned to nebude.