• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEpoweryoga
    PETRONELA
    PETRONELA --- ---
    GILLIATT: ok, diky..nekde sem slysela jako ze je dobry vynechat laktozu atd..tak sem spis myslela jestli k tomu nekdo nemate treba nejakou knizku atd..hledala sem neco na netu a v knihovne, ale zatim nic co by me plne uspokojilo:-)
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    nemate nejaky typ na kvalitni jogu v Pze Nuslich?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    PETRONELA: myslím, že speciální úprava jídelníčku není ani tak nutná. Jelikož není dobré pár hodin před cvičením jíst, samo tě to donutí v tom jídle udržovat jakýsi režim, minimálně se nepřejídat. Pokud se teda cvičí pravidelně. Jinak jóga jako taková je spjata s nepitím kávy, pojídáním luštěnin a vynecháváním tun čokolády a vepřového atd. A asi vědí proč.
    A poweryoga je moc dobrá na břišní svaltsvo, si myslim.
    PETRONELA
    PETRONELA --- ---
    ja bych mela dotaz z jineho soudku..nejak sem pres leto nakynula a rada bych neco malo dala dolu, nejsem si jista, jestli to pujde jen cvicenim jogy - ted sem docela dlouho zahalela a zajimalo by me, jestli neni treba nejaka uprava jidelnicku, ktera podporuje jogovy cviceni k lepsim vysledkum..
    LYA
    LYA --- ---
    mam otazku co ocekavat od ucitelu jogy?jaky vam vyhovuje pristup?
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    Tak mě teďka pěkně naprdli v Prague Yoga (www.pragueyoga.cz), moje instruktorka si odfrčela domů do USA, nikdo mi nic neřek a místo ní si vzala její hodinu jedna Ruska, která nás ani nerozcvičí a hned protahuje... nemluvě o tom, že má dělat "kundalini" a přitom, když jsem se jí na to ptala, tak mi řekla, že to v žádným případě nedělá, že se jen trochu inspiruje... grr Jinak až na tuhle nepříjemnost můžu doporučit, je to tam hodně s osobním přístupem, v málo lidech, na lekcích býváme max 4, většinou 2. Dělá se vinyasa, slow flow a "kundalini". Ale záleží na tom, jakou lektorku schytáte, no ještě jsem asi nepronikla úplně do jejich systému:)
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    GYD: neco mam
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    no tak teda poweryoga v opave je takova smesice stretchingu powerjogy overballu pilates a ja nevim ceho ze jsem zkratka rad ze se odtamtad vzdycky vratim trochu protazeny a s dobrou naladou a vic neresim :o)
    GYD
    GYD --- ---
    mam prosbicku, shanim pro pritelku nejake DVD s Power Jogou, mel by nekdo neco?
    a jedna poznamka, procetl jsem nastenku diskuse a jako vesnican sice poznam, ze se vsecko jedna o Prahu, ale i tak by lokace stala za doplneni :)
    JANAKRES
    JANAKRES --- ---
    KATIA: Tak to ti závidím, že máš u vás možnost cvičit. Doufám, že od novýho školního roku tady někdo s něčím novým začne. Cvičení doma minevadí, ale protože s tím zatím nemám žádné zkušenosti, tak mám obavy, ybch něco nedělala špatně. To pak ztrácí význam.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KOKES
    KOKES --- ---
    _B2SPIRIT_: tady už taky? aww:(
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    no jasne, ale oficiální papíry ti u nas daj zatim jenom u krejčíka...netvrdim, ze je to svetova jednicka, ale kvalita ano
    KATIA
    KATIA --- ---
    SMAGUE: to bych rozhodne netvrdila, treba zenska, ke ktery jsem jednu dobu chodila jezdila predevsim do zahranici... jinak obcas jsem chodila k jakubovi sambergerovi (nebo tak nejak se jmenuje - provozuje krejcikovo studio) a u nej byly ty lekce dost drsny ;-) mne vic vyhovuje jemnejsi styl, vic protahovani, ne tolik silovy...
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    krejcik je v pohode...on jediny u nas cvici instruktory, takze se vlastne jede podle nej
    KATIA
    KATIA --- ---
    JANAKRES: krejcika neznam, ale k nemu do studia chodim a ty lektori jsou fajn. neco se obcas lisi, ale nerekla bych, ze nejak zasadne. ja teda na cviceni doma nemam vydrz, maximalne se trochu protahnu... plus teda clovek se fakt nevidi a nevi, na co si presne dat pozor, kde se blbe krouti... ale celkem me prekvapuje, ze se u vas necvici, ja jsem taky z malyho mesta a cvici se ;-)
    JANAKRES
    JANAKRES --- ---
    Já bydlím na malým městě a tady nemám žádnou možnost navštěvovat jak jógu, tak i powerjógu. A nechci začít bez návodu, abych něco nezkazila.Půjčila jsem si i několik odborných knížek, některé i zakoupila, ale tím jsem si udělala v hlavě zmatek.Co knížka, to většinou jiný názor. Koupila jsem si i dvd power jógy od Krejčíka. Myslíš, že bude dobrý začít podle něho? Díky za radu.
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    no, ty jo, zkus si zajit nekam na power, tam je pravdepodobny, ze to bude ok, u jogy uz je to horsi, protoze - muj nazor - joga byla prizpusobena tomu, aby ji mohli cvicit i lidi, ktery nejsou zvykli cvicit a tak se rozsirila takova ta flakaci joga, ale to uz moc joga neni...i kdyz ty pozice jsou stejny...ta power si zatim, myslim, udrzuje nakou ustalenou formu, i kdyz vlastne nevim, vim, jak je to u nas ve svete pod palmovkou, tam ta uroven urcite je...a pak cvic, co si zapamatujes...takhle jsem presne zacinala ja...;)
    JANAKRES
    JANAKRES --- ---
    poradíte mi, jaké základní cviky mám začít cvičit jako naprostý začátečník? Láká mě zkusit jógu jako protipól k běhání, spinningu, atd...Díky za každý poznatek.
    PETRONELA
    PETRONELA --- ---
    heh..tak mam za sebou prvni hodinu bikram jogy, pocity smisene..

teplo mi zezacatku prislo jako sranda, ale to byla teplota jen 38 stupnu, pak cvicitelka pritopila a zacalo byt hur..sal vypada zajimave, strop je pokryty stribrnou folii, vsude zarivky..

cviceni se zacina dechovym cvicenim, pak se cvici nejdriv vestoje pak na zemi..ze vsech lilo a byli jsme cerveni jako rajcatka:-) po nekolika pozicich sem si musela sednout, protoze se mi tocila hlava, ale na prvni hodinu se mi zdalo ze to slo..

zitra to pujdu asi zkusit znova, hodlam si na to teplicko zvyknout:-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam