• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYAInfračervená fotografie
    CLASSIC7
    CLASSIC7 --- ---
    ZURICI_BYK: presne jednobarevne to je vzy tet si uz len prehod cerveny a modry kanal at mas modru oblohu a je vystarano :) v pripade zajmu mam na jednom pc napsanej skript pre gimp ktory to dela automatycky :)
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    ZURICI_BYK: jednobarevne to bude vzdy, ne? snimas jen uzkou cast spektra...
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    HUGGI: davam cas permanente kolem 30 s a vypada to dobre. jen se mi casto stava, ze je hodne jednobarevna...ze by prave zmineny IR filtr na cipu d300? :-/



    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HERO: ono zase na 5D Mk2 si muze hodit ISo1600 aniz by to melo nejakej vliv na kvalitu..ale samozrejme je to jen obchazeni "problemu" staresi tela na to jsou lepsi..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ja pocitam v blizke budoucnosti s predelanim Fuji S9600 na infra
    HERO
    HERO --- ---
    CODE: nemas nejaky kompakt stim by to bylo mnohem jednoduzsi)treba s panakem fz8 jde fotit pri dobrem slunku infra z ruky))jasne neni to na velke tisky ,ale pokud bych chtel resit velke printy a bral to trochu seriozne tak bych sel asi do nejakeho predelaneho tela neni to zas tak drahe.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    CODE: ja uz makam, takze uz nemuzu jen tak nekde davat v tydnu lekce :D
    HERO
    HERO --- ---
    problem nemas ale me treba kdysi na c40d vychazeli casy 20 -30s aby byla fotka hezky prosvetlena,a slo fotit na nejake vyzsi clony nez 2,8)

    CODE
    CODE --- ---
    tak to mam s 5D2 problem ale zkusim sam .-)
    HERO
    HERO --- ---
    CODE: slunko)-vyvazeni bile jak tu napsal murhaaya,nbo pro zacatek postaci fotit do raw a vyvazit bilou pak v editoru-zistit si jesi mi objektiv nedela hotspot,no a pak uz jen nastavovat casa clonu podle toho jak citlivy mam cip v tele,,pokud neresim kompo tak 99% if fotky vznika az upravou v kompu to co leze z fotaku je polotovar vpodstate totozny u vsech znacek ,
    jinak ty tutorialy co tu byli na nastence jsou plne dostacujci))zrovna u tohodle typu foceni fakt zalezi co mas za zrcadlo a pride mi ze cim starsi a vetsi smejd to je tak je to lepsi)))))
    CODE
    CODE --- ---
    Mel by nekdo chut a cas v tydnu na IF workshop?
    Mam DSLR, mam filtr ... a rad bych nekoho aby me mlatil pres ruce ,-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ZURICI_BYK: ad hotspot - zkus nejaky manualni nikkory. pokud bys mel canon tak nandas cokoli od nikonu, OM, m42... na nikon holt jen nikon :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KRYGLIK: presn etak..na IR jsou vhodnejsi starsi tela (d70, d80 apod) kde s eani nemusis bat odstranit filtr na cipu a podstatne si tim zlepsit fotky..
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    ZURICI_BYK: nevhodny na IR je proto, ze toho IR svetla zachyti malo (tudiz budes mit dlouhe expozice)... Nicmene IR s tim udelas.
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    Zdravim, nefotite tu nekdo s D300? Na webu jsem nasel, ze je absolutne nevhodny na IR foto, ale pokud udelam test na dalkovem ovladaci tak IR zachyti. A jeste jedna malickost, netusite jak se zbavit pripadne minimalizovat ten silenej hotsport? Bohuzel vsechna skla co vlastnim jsou na black listu...diky za rady
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    konecne tu je nejaka poradna tvorba!!! :) ja doufam ze v lete konecne budu mit prachy na mod fujiny.
    KNX
    KNX --- ---
    KNX
    KNX --- ---
    infra na prave Egyptske poludnie. Teplota vzduchu 42'C. Ako stativ posluzil odpadkovy kos ;] Vsetky infra som fotil s C 30D+Flektogon 20/2.8+Ir Hoya 67mm.
    f8-11, casy okolo 30s...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KNX: HEZKYYYYYYYY
    KNX
    KNX --- ---
    CLASSIC7:toto je fotene s C 30D do RAW ako moje uplne prve medzipokusy. Surovy Vystup raw poskytnem. pri digi je to vsetko o post processe.. nevzdavaj to a zagoogli si semtam. C 30D + flektogon 20/2.8 (m42) + ir HOYA 67mmProkopske Údolí / Prague
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam