• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOKES: jo, ja jsem to taky cetl, zaver fotovoltaiky je pro me zatim jasny - prakticky pro bezneho cloveka nahovno, leda pokud by chtel "parazitovat na systemu" narizeneho vykupovani el. energie z FV za premrstene ceny. Elesdy tam jasne pise - namontuj FV, stavu prodej CEZu za dotovane ceny, za utrzene prachy vytapej jedno cim.

    kazdopadne jsem zvedav, jestli s FV zasadne nepohne nanotechnologie. pak by to mozna mohlo byt i zajimave pro "normalniho" cloveka.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: viz [ ENERGIE - ALTERNATIVNÍ ZDROJE - BUDOUCÍ ZDROJE ENERGIE ]
    Tam se FV teď dost propírala. Článek jsem zatím nečetl, ale víšco, jsou to novinky:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KONNY: tohle me dostava: "Nulové domy s téměř zanedbatelnou spotřebou energie na vytápění se vyplatí, za energie se zde platí méně a investice se brzy vrátí. Tyto domy si v létě vyrobí takový nadbytek elektrické energie, jaký v zimě spotřebují.". na strese je jen par malo nejakych panelu, ktere by mohly byt fotovoltaicke, ale jakym zpusobem maji resene ukladani te elektriny, kdyz baterie (nebo obecneji - ukladani elektricke energie) jsou v soucasne dobe stale nejslabsim clankem tohohle systemu. jako u tepla bych to chapal, cetl jsem, ze staci mit dostatecne velky vymenik naplneny treba olejem (ktery se da zahrat nad 100st), treba nejakou starou x kubikovou cisternu, cele leto to vyhrivat solarnimi panely a pak z toho zitra brat teplo, ale elektrina???
    DAW
    DAW --- ---
    KATUSA: To vypada bajecne ;-) Diky ;-)

    KONNY: Jestli je hezkej, tak ho sem dej ;-)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    ahoj, prislo mi mailem, myslim, ze souvislost je, tak to sem taky davam:

    Městská knihovna v Praze pořádá v termínech 1.4., 8.4., 22.4., 25.4. a 29.4. přednáškový cyklus
    akad. arch. Oldřicha Hozmana na téma:

    CELOSTNÍ ARCHITEKTURA

    Podrobný program si můžete přečíst na adrese: http://www.arc.cz/seminare.htm
    KUATO
    KUATO --- ---
    KONNY: to je relativní. kdybyste ho postavili v tropech, tak by byl :o)
    KONNY
    KONNY --- ---
    kdysi jsem slíbila nahodit nějaký foto toho našeho staveniště, co táta staví... už ten náš domek (hlavně dřevo/kámen) nějaký výsledky má, tak co nejdřív nahodím... akorát nevím, jestli tohle bude ideální místo, zase tak energeticky to soběstačnej dům nebude
    LALINA
    LALINA --- ---
    VIS: -)))) bogajevo, to jsou ale vylomeniny!!! :-))))
    DAW
    DAW --- ---
    VIS: Ten styl se mi sice vubec nelibi, ale jako inspirace super ;-)) Dik ;-)
    DAW
    DAW --- ---
    Hej to je fakt prdel ;-))
    Je blby, jak se veci stavaj osobni a lidi to boli.. zvlast ty citlivy lidi, ty dulezity lidi, co jsou vubec schopny citu.. a nechci prikladat spalicky do ohne, protoze KUATO te mam rad.. ale uznej, vzdyt to je vlastne jen takova hra.. o nic nejde.. ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: OK..ja jsem stejne zadnou diskusi rozjizdet nehodlala lalala:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: chybne si to vykladas. jen mi prijde neefektivni (vzhledem k vynalozene namaze na prevedení ideje do slov a nulovemu vysledku pro zucastnele po skonceni debaty) to zkouset. jak starnu, nejak lenivim :o).
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: jsi uražen, muj bratříčku... asi nemáš den:-))
    nene, nic rozjizdet nebudeme..ja jen tak..jak me to pri tve depresoidní poznámce napadlo.-)))
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: jsi OT princezno. a ja nechci rozjet nechutnou bezkonecnou diskuzi, takze se neucastnim.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: zlutá hlína, havrane.... priprrrrave se na smrrrrrt, strrrrraslivou smrrrrrt.. nic jinýho stejne delat nemuzete, ubozí čerrrrrrvíčkovéééééé... bejt všichni lidi jako ty, ryli by jenom drrrržkou v zemi a ani by je nenapadlo se podívat nekdy k nebi...nkdy by se nikam nevyvinuli... a chces snad popirat, že vývoj lidí musí jít dopředu a že kdo ma oci k videní, tak to vidí?
    jde dopředu, i když mlonemtalně dolů...ale nikde neni zadnej konec..smrt...smrt jednotlivce, smrt naše nas neopravnuje k sobectví, tuposti, prostému vegetativnímu či animalnímu přežití a "po nas potopa"...
    ANNA
    ANNA --- ---
    no imo společnost je tvořena z jedinců... a snad každej jedinec má určitej přesah, vliv na další jedince okolo sebe. a imo i o tom to je, uvědomovat si tohle... hodit flintu do žita kvůli tomu, že to několik miliard jedinců dělá blbě a co zmůže jinej jedinec imho moc k ničemu není.
    co tak pozoruju, tak se právě ono uvědomění rozšiřuje, i když to jde pomalu, ale zřejmě to jde, což je potěšující, ne? i když by to ve výsledku neodvrátilo ošklivej pád, bez uvědomování se to asi leda tak urychlí... nakonec to ani moc jinou cestou nejde, pokud chce být někdo uvědoměle konstruktivní. a jinou cestou to asi dál moc nejde.)))
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    nejít s davem... každej budem posuzovaný podle svých skutků, ne podle skutků "těch ostatních" - podle toho se bude optimalizovat naše budoucnost. imho.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VAFLE: jj, proti tomu, co pises vcelku nelze nic namitat. otazka je, co muze prosty jedinec delat, krome toho, ze se "pripravi na smrt".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam