• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    KOKES
    KOKES --- ---
    M4DLENKA: jaksi to tak nefunguje. Výkupní cena je stanovena státem (u nás na asi 10 Kč/kWh) kdežto prodejní kolem 5Kč/kWh. Něco jako stát nemá peníze na dotování ekoenergetiky, kde je vezmeme? hm, aha uděláme to takhle: energetikům to nepřikážeme, ale zaplatí to všichni uživatelé elektřiny. Povinně. Nemýlím se?
    Zásobník v "drátech" je sice hezká představa, ale obávám se o účinnosti téhle metody. Představuji si to takhle: pokud špička v nějaké oblasti trvá řekněme 2 hodiny, proud lze vzít v místa kde špička není, tj 2 časové pásma odsuď. Což v našich šířkách představuje řekněme 2500km? To už může být nezanedbatelná ztráta v drátech.
    KUATO: pokud jsem to prolétl správně, tak ten architekt používá články primárně k ohřevu tý masivní vrstvy DuPont Energain, která pak při ochlazení uvolňuje teplo do stěn.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: ten článek je dobrej lolek. Rudé Právo nezklamalo:-)

    tenké, lehké cihly, materiály z místních zdrojů - evidentně lepší, než moderní materiály, celý výzkum doteď se může jít zahrabat. Byly to vyhozené peníze.

    Panely vytvářejí dostatek energie pro potřeby celého domu, přebytečná energie je stále připravena k použití pro dobu, kdy slunce svítit nebude - jak? to je právě největší problém..
    nechybí.. svod..dešťové vody ze střechy - když obden nezaprší, nemejeme, nesereme, nepereme.
    Dveře domu mají podtlakovou izolaci, která funguje stejně dobře jako několik vrstev polystyrenu - ROFL. Ano, zima proudí dovnitř bez zábran.
    Stěny domu jsou vyplněny deseti tunami recyklovaných novin, které fungují také jako izolace - autor asi nosil novinky v botách:-) co až navlhnou?
    Velká okna přivádějí do domu dostatek světla, takže se nemusí tolik svítit a pomáhají regulovat teplotu uvnitř. - tak to je perla. Když je venku zima, okna topí, když je horko, chladí. wow!
    Dům stojí v Kentu ve Velké Británii - takže solární panely poskytují dost energie pro celý dům -ROFL.
    Dům, který Hawkes navrhl dle něj dokazuje, že nejnovější technologie mohou jít ruku v ruce s trendy designem. - Spíš ten článek plácá trendy hesla bez smyslu, hlavně že se to dobře čte.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: viz [ ENERGIE - ALTERNATIVNÍ ZDROJE - BUDOUCÍ ZDROJE ENERGIE ]
    Tam se FV teď dost propírala. Článek jsem zatím nečetl, ale víšco, jsou to novinky:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KONNY: tohle me dostava: "Nulové domy s téměř zanedbatelnou spotřebou energie na vytápění se vyplatí, za energie se zde platí méně a investice se brzy vrátí. Tyto domy si v létě vyrobí takový nadbytek elektrické energie, jaký v zimě spotřebují.". na strese je jen par malo nejakych panelu, ktere by mohly byt fotovoltaicke, ale jakym zpusobem maji resene ukladani te elektriny, kdyz baterie (nebo obecneji - ukladani elektricke energie) jsou v soucasne dobe stale nejslabsim clankem tohohle systemu. jako u tepla bych to chapal, cetl jsem, ze staci mit dostatecne velky vymenik naplneny treba olejem (ktery se da zahrat nad 100st), treba nejakou starou x kubikovou cisternu, cele leto to vyhrivat solarnimi panely a pak z toho zitra brat teplo, ale elektrina???
    DAW
    DAW --- ---
    KATUSA: To vypada bajecne ;-) Diky ;-)

    KONNY: Jestli je hezkej, tak ho sem dej ;-)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    ahoj, prislo mi mailem, myslim, ze souvislost je, tak to sem taky davam:

    Městská knihovna v Praze pořádá v termínech 1.4., 8.4., 22.4., 25.4. a 29.4. přednáškový cyklus
    akad. arch. Oldřicha Hozmana na téma:

    CELOSTNÍ ARCHITEKTURA

    Podrobný program si můžete přečíst na adrese: http://www.arc.cz/seminare.htm
    KUATO
    KUATO --- ---
    KONNY: to je relativní. kdybyste ho postavili v tropech, tak by byl :o)
    KONNY
    KONNY --- ---
    kdysi jsem slíbila nahodit nějaký foto toho našeho staveniště, co táta staví... už ten náš domek (hlavně dřevo/kámen) nějaký výsledky má, tak co nejdřív nahodím... akorát nevím, jestli tohle bude ideální místo, zase tak energeticky to soběstačnej dům nebude
    LALINA
    LALINA --- ---
    VIS: -)))) bogajevo, to jsou ale vylomeniny!!! :-))))
    DAW
    DAW --- ---
    VIS: Ten styl se mi sice vubec nelibi, ale jako inspirace super ;-)) Dik ;-)
    DAW
    DAW --- ---
    Hej to je fakt prdel ;-))
    Je blby, jak se veci stavaj osobni a lidi to boli.. zvlast ty citlivy lidi, ty dulezity lidi, co jsou vubec schopny citu.. a nechci prikladat spalicky do ohne, protoze KUATO te mam rad.. ale uznej, vzdyt to je vlastne jen takova hra.. o nic nejde.. ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: OK..ja jsem stejne zadnou diskusi rozjizdet nehodlala lalala:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: chybne si to vykladas. jen mi prijde neefektivni (vzhledem k vynalozene namaze na prevedení ideje do slov a nulovemu vysledku pro zucastnele po skonceni debaty) to zkouset. jak starnu, nejak lenivim :o).
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: jsi uražen, muj bratříčku... asi nemáš den:-))
    nene, nic rozjizdet nebudeme..ja jen tak..jak me to pri tve depresoidní poznámce napadlo.-)))
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: jsi OT princezno. a ja nechci rozjet nechutnou bezkonecnou diskuzi, takze se neucastnim.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: zlutá hlína, havrane.... priprrrrave se na smrrrrrt, strrrrraslivou smrrrrrt.. nic jinýho stejne delat nemuzete, ubozí čerrrrrrvíčkovéééééé... bejt všichni lidi jako ty, ryli by jenom drrrržkou v zemi a ani by je nenapadlo se podívat nekdy k nebi...nkdy by se nikam nevyvinuli... a chces snad popirat, že vývoj lidí musí jít dopředu a že kdo ma oci k videní, tak to vidí?
    jde dopředu, i když mlonemtalně dolů...ale nikde neni zadnej konec..smrt...smrt jednotlivce, smrt naše nas neopravnuje k sobectví, tuposti, prostému vegetativnímu či animalnímu přežití a "po nas potopa"...
    ANNA
    ANNA --- ---
    no imo společnost je tvořena z jedinců... a snad každej jedinec má určitej přesah, vliv na další jedince okolo sebe. a imo i o tom to je, uvědomovat si tohle... hodit flintu do žita kvůli tomu, že to několik miliard jedinců dělá blbě a co zmůže jinej jedinec imho moc k ničemu není.
    co tak pozoruju, tak se právě ono uvědomění rozšiřuje, i když to jde pomalu, ale zřejmě to jde, což je potěšující, ne? i když by to ve výsledku neodvrátilo ošklivej pád, bez uvědomování se to asi leda tak urychlí... nakonec to ani moc jinou cestou nejde, pokud chce být někdo uvědoměle konstruktivní. a jinou cestou to asi dál moc nejde.)))
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    nejít s davem... každej budem posuzovaný podle svých skutků, ne podle skutků "těch ostatních" - podle toho se bude optimalizovat naše budoucnost. imho.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VAFLE: jj, proti tomu, co pises vcelku nelze nic namitat. otazka je, co muze prosty jedinec delat, krome toho, ze se "pripravi na smrt".
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ono nejde o prostředky, ale o uvědomění. a to měly, jak ty říkáš, "divoké kmeny" na rozdíl od nás na výši. my sme schopný si jen uvědomit že nám zase zdražili benzín, jídlo... ale kdo je zvědavej na souvislosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam