KUATO: Tak to uděláš jako svého času Eduard Cupák - postavili tídku na dvoře, zbourali, postavili znovu, až se to naučili a bylo to tak, jak chtěli.
Koneckonců sama praktikuji něco podobného - vyzkouším to na nějakém místě, kde to tolik nevadí, když se to nepovede. A ono to netrvá tak dlouho, naučit se zdít nebo omítat. Nejlepší je, když první věc udělá někdo, kdo to umí a já se na to můžu dívat, pak si to vyzkouším s ním a příště už to dělám sama.
Sama myšlenka toho, vydělat peníze a někomu je pak dát, je komplikovaná. Protože když chci, aby to dotyčný udělal tak, jak já chci, stejně si to musím ohlídat. A tudíž jsem u toho a nemohu někde jinde vydělávat. Takže když to udělám sama, případně se alespoň zapojím do činnosti, tak je to lepší.
Navíc mám skutečně lepší pocit z toho, že si ty věci dělám vlastníma rukama, protože je ten dům tak nějak víc můj. Stěna ve stodole, vykopaný sklep, vyzděná stěna kamenem, vsazené dveře, rozvody vody a většiny odpadů, podlaha v dětských pokojích, příčka mezi pokoji, zateplení půdy - to je moje dílo. Navíc to má pro mě tu výhodu, že mi to pomáhá i v práci, protože dělám návrhy interiérů a občas i celých staveb nebo přestaveb a není nad to, když člověk zná i něco jiného, než papír a tužku, protože když má ten materiál "v ruce" a ví, co si s ním může dovolit, je to mnohem lepší.
KUATO: Instalatérské potřeby se dají zapůjčit. Tady už jsem toho postupně dělala docela dost, takže v té prodejně mě znají a mám tam už i slevu jako řemeslníci a nářadí si vždy půjčím, je to za pár kaček...