• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    MATT
    MATT --- ---
    SVETLUSKA222: nenapsala si z ceho do ceho chces rekuperovat...

    ale pokud vzduch, tak mi prijde ten karton docela nevhodnej. papir je imho vcelku izolant, ja bych spis pouzil naky hlinikovy plechy, mozna by se daly dobre recyklovat chladice a teplovodny trubky (heat pipe) z pocitacu.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    SVETLUSKA222: ja by asi dokázal udelat rekuperačku podomácku s výdajama za pár stovek, celá zaležitost je udajne preverená fyzikálnimi meraniami a polamna to vypadá naprosto slubne,,, nemam možnost však to testovat navostro, spominany navod mam v madarstine, vypracovavali to dajaky hunští študáci vrámci dajakýho ekoprojektu...
    ...mne sa zdá, že Tysi tá zo šumavy,, momentálne ja taky,, a pokial si trúfaš tak to spolu muem skusit...;)

    princip cekého spočíva, že je to dovtipne celé poskladané z konkrétneho typu vlnitého kartonového papíru v bedni s miniventilátorama... rozmery bbedne su len troška věčí ako original rekuperacky a vnitřek (tie kartonove casti) dle meho nazoru je treba cca každé 3 roky menit, což je uplna pohoda,, no ale toto práve by chcelo testnovat dachde... ano, mužu vam slibit, že navod preložím...
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Nějaké zkušennosti s rekuperační jednotkou? Pořizovací cena a pod????
    CRANK
    CRANK --- ---
    Build a house for less than $5000 | Cira Car
    http://ciracar.com/build-a-house-for-less-than-5000
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Přeposílám informace o kurzu Kuby Wihana...


    Kurz stavění z nosné slámy v Chrášťanech u Litoměřic pro amatéry

    První den kurzu bude věnován výrobě ukázkových balíků (550x400x850mm) vhodných pro stavbu nosné slámy. Během posledního dne kurzu by měl být na hotové nosné zdivo z balíků slámy osazen dřevěný střešní věnec, na který bude následně provedena prefabrikovaná střešní konstrukce z atypických sbíjených příhradových vazníků. Ty umožňují volné otevření interiéru do podkroví bez viditelné nosné konstrukce.

    Nejvýše 10 zájemců kurzu povede Kuba, aby společnými silami během 5ti pracovních dní v pohodové atmosféře, vyzdili obvodové stěny z balíků slámy - coby nosného zdiva - v té nejvyšší kvalitě, dle britské metody amazonails. Večer se povedou diskuze na témata: zakládání bez cementu; projektování domů (v kterých se nemusí topit) z nosné slámy za použití dalších výhradně přírodních a recyklovaných materiálů; prevence hniloby ve slaměném zdivu; zateplování existujících domů balíky slámy.

    KURZ JE ZAMĚŘEN NA ÚPLNÉ AMATÉRY, KTEŘÍ SNÍ O STAVBĚ SVÉHO DOMU A NIKDY SI NETROUFLI ANI POMYSLET, ŽE BY TO DOKÁZALI

    [ JAKUB WIHAN ]
    http://www.jakubwihan.com/#links
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Sluňákov - nízkoenergetické Centrum ekologických aktivit města Olomouce - TZB-info
    http://stavba.tzb-info.cz/nizkoenergeticke-stavby/8259-slunakov-nizkoenergeticke-centrum-ekologickych-aktivit-mesta-olomouce
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Earth Sheltered Solar House from recycled barn beams - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Gb2LL00KzRk
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    pardon, roztáhli
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    MATT:
    fatrafol, já bych spíš použil firestone, to je guma, má garantovanou roztažnost 300% (známý byl na školení a tam metrový pás roztáhly na 4,5 metru a vrátil se na nějakých metr dvacet). navíc výhodou je, že to nemusíš vařit, jen se to lepí a můžeš si objednat co potřebuješ v kuse o šířce až 16 metrů myslím a dlouhé jak chceš. takže když máš střechu třeba 8 na dvanáct tak si prostě objednáš obdélník 8 na 12 (mají několik standardizovaných šířek; myslím že to je 5, 8, 12 a 16), kdežto u toho fatrafolu máš pásy 1,2 m široké a ty k sobě vaříš; takže je to mnohem pracnější i časově náročnější. fatrafol se cenově pohybuje mezi 130 až 160 kč za metr čtvereční a firestone od 180 kč. je to syntetická guma a fatrafol jak napsal matt je pvc.
    MATT
    MATT --- ---
    _SRANDA_: ten sedivej prej ma nizsi vodivost..

    btw: jak se tu resila ta zalena strecha, tak jsem se ptal jednoho znamyho, a rikal, ze pouziva Tatrafol, ale co jsem nasel, tak je to PVC.
    MAJA
    MAJA --- ---
    _SRANDA_: Já loni zateploval barák a v celkové sumě se cena za samotný polystyren byla zhruba 1/9 celkových nákladů, takže se nedivím, že si někdo připlatí.

    Ano, kondenzační bod není problém spočítat (i když to málokdo řeší), ale vlhkost ve zdivu popř. režim větrání v domě je věc jiná - pokud se to oblepí polystyrenem a nejlíp ještě zaplácá nejlevnější omítkou, tak je na podobný problém zaděláno.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    EDAK: tak pomer je na konci tohodle videa http://www.youtube.com/watch?v=mkI6fP21Rhc
    MATT:Ale teda nevim proc na normalnim polystyrenu plisen vznika a na tom hnedym ne??? ten spravny kondeznacni bod si snad dokazou lidi spocitat.
    A druha vec proc by se ten sedej pouzival, myslim ze jeho vyssi cena je vyssi i pri tom ze se ho pouzije min (tenci)
    EDAK
    EDAK --- ---
    MATT: To se zrovna da nacist, akorat treba namichat nejakou smes mezi polinka ve spravnym pomeru si netroufnu. A spis bych treba potreboval vedet jestli se da dum zevnitr vymazat hlinou. nebo nejakou jinou omitkou. aby se totiz neporusil prave system jakym drevo pracuje a nezacalo mi to treba hnit.
    MATT
    MATT --- ---
    EDAK: zajimave napad, nejhorsi asi bude spravne odhadnout vlhkost pouzityho dreva, aby to nasledne moc nepracovalo..
    EDAK
    EDAK --- ---
    Netusite nahodou o nekom kdo by mel v cechach prakticke zkusenosti s tzv Cordwood construction? Me to pomerne zaujalo, chtel bych si casem neco podobneho postavit, akorat se mi nechce to stavet poradne az napotreit :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    JAZZZ: jj, krátkozrakost, to je nejkvalitnější lidská vlastnost :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _SRANDA_: jako nejvetsi vitezstvi propagandy vidim to, ze podarilo lidi presvedcit, ze je dobry dotovat z dani soukrome projekty na posazeni urodnych ploch solarnimi panely a pridruzenymi zarizenimi pri jejichz vyrobe vznika spousta jedovatych sloucenin, ktery cinani bez okolku lejou kde se da.
    ja teda radsi budu zit v atmosfere s vyssi hladinou CO2 nez s oceany otravenymi rtuti .. jenze to se tak dobre neda prodat.
    MATT
    MATT --- ---
    _SRANDA_: poustim se na tenkej led, ale myslim, ze ani klasickej polystyren nejni pro plisne ten pravej zdroj uhliku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam