• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    nějaký tip kde sehnat nekonečné pytle na stavění technikou Superadobe? Nikde jsem u výrobců nenašel, ani nejsou prý schopni vyrobit.
    PETAW
    PETAW --- ---
    SWATKA: lokacia je teda u Hradec Kralove, ale dovoz by si asi poriesil
    PETAW
    PETAW --- ---
    SWATKA: kamarat zhana vlnu na zateplenie, bol by kontakt na chovatela? diky
    PETAW
    PETAW --- ---
    http://www.facebook.com/naturalhomes?sk=photos tohle je lepsi galerka nez odkaz pred
    MATT
    MATT --- ---
    trochu offt.. ale pobavilo

    The Comploo - A Compost Heated Igloo! http://www.zamzows.com/Zamzows_Blogs/e_417/Zamzows_Blog/2010/3/TheComplooACompostHeatedIgloo!.htm
    TOM
    TOM --- ---
    FRANCIMOR: jak která
    Dílna pod kopcem - Jurta - návrh, výroba a prodej
    http://www.yourtent.com/cena.htm
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    ted jsem zacal v Australii obchodovat s timhle
    tady v Australii se yurty dovazej z Californie a stojeje kolem 18000$
    JA tuhle prodavam za 8000
    kolik stojej jurty v cechach?

    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    LURA: Tadelakt je opravdu pracný a drahý. Ale ve výsledku tuze pěkný. Co jsem já dělal v koupelně omítky, tak se různí místa. Na hliněné podlahy jsem nanášel dvě vrstvy oleje (mix tuším osmi olejů, ale vesměs je to jedno), stejně tak na ta místa, která přijdou do pravidelného styku s vodou. Omítka se zatáhne, ztvrdne jako kámen a je vodou neprostupná. Ovšem musí se dbát na to, aby v ní nebyly žádné praskliny a štěrbiny, kam by se mohla dostat voda. Omítka to byla obyčejná, vápno myslím ani netřeba. Podobně do zbytku koupelny. Hliněné jemnozrnné omítky velmi dobře pracují s vlhkostí, takže ta místa, která nepřijdou do pravidelného styku s vodou, ani není třeba olejem natírat. Pakliže někde vzniknou vlivem větší vlhkosti praskliny, dají se velmi snadno opravit pomocí houby a rozprašovače vody. Pakliže vzniknou v místech, která byla natřena olejem a kde je tudíž omítka velmi pevná, pak se použije zednická škrabka (s diamantovými zuby), praskliny se pořádně prošťouchnou (jako když zubař vyvrtává kaz) a zanese se do nich vrstva omítky, nechá se zaschnout a opět se natře olejem. Potíže s vysprávkami můžou vyvstat s odstíny, potíž to není u nenaolejované omítky, protože odstín se snadno získat tak, že se nová vrstva snadno smísí s okolním, původním materiálem. U olejovaných částí to zase není tak markantní, poněvadž dominantní je především tmavost oleje. A navíc, trochu flekatostí není vůbec na škodu.
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: A jinak mě ještě zaujalo tohle: http://www.cluz.cz/?page=cz,geopolymery , ale musím zjistit víc podrobností, chystám se tam zajet.
    LURA
    LURA --- ---
    VODA: Jo, na tadelakt jsem narazila, ale prý má někdo odzkoušeného i něco jiného, právě nějakou impregnaci, co se dá použít na vápennou i hliněnou omítku.
    J8 bych právě chtěla udělat nějaké vzorky více technologií a pak si je porovnat, co bude nejlepší v poměru cena/výkon/pracnost
    VODA
    VODA --- ---
    LURA: Tady je celkem dost informací a odkazů, ale ty jsi určitě našla taky:) Zatím jsem jen jedenkrát přihlížela, takže nemůžu radit. Každopádně výsledky jsou úchvatné, přeji hodně štěstí:)
    Fórum - Zobrazit téma - Tadelakt - Marocký štuk - Soběstačnost
    http://www.sobestacnost.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=126
    tadelakt - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MPgCZIFUyT0
    LURA
    LURA --- ---
    Poradíte prosím někdo, jak nejlíp upravit omítku v koupelně, aby tam nemusely být obklady? Sehnala jsem hydraulické vápno. Plán je udělat vápennou omítku s jemným pískem nebo antukou a pak to uhladit a napustit lněným olejem, ale nechci to zmrvit.
    _HODNIJENVOHNI_
    _HODNIJENVOHNI_ --- ---
    slušný..
    ale žádnou práci by mu nedalo, kdyby ty kůly opálil v ohni
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    Myskox - Saga ¤ Building simple winterhouse - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=cPPgOSVQurw
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    MATT:
    COLOMAN:
    COLOMAN:
    potkal som chlapíky, ktorý ten homemade kartonový rekuperator vyrobili, používali ho tuhle zimu, testovali a naprosto su spokojený, iný už ani nechcú,, tak buducu zimu sa dotoho bez obav moete pustit..
    vzniklé dilemata kolem toho, že jak reaguju kartonfiltre na vlhkost a este nevim vo co tam bola reč, je možné vypustit teda...
    DAW
    DAW --- ---
    COLOMAN: Hele zacnu tim, ze budu dlouho odpocivat :) ... potom budu delat vselicos na zahrade a chci postavit sklenik - to bude prvni stavba :) ... slamenohlinena chajda prijde na radu potom.. jestli to stihnu jeste letos nebo az pristi rok to fakt nevim.. potrebuju si taky najit nejakou praci.. sehnat nejaky penize.. znas to..
    DAW
    DAW --- ---
    MYKO: Urcite prijedte :))
    Tam je uplne bozsky :)
    Ja se casem taky tad prijedu podivat k vam, ale tedka prcham na jih.. potrebuju se zaklimatizovat na Ceskoslovensky energeticky proudeni.. :) a to chce hodne trpelivosti :)
    MYKO
    MYKO --- ---
    DAW: vybral sis skvely misto :) my jsme sice na sever od Prahy, ale do Krumlova te urcite prijedem navstvivit!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam