• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    ZONKER: naši jurtáci dali s miminem v té plátěné i letošní třiceti stupňové mrazy a v Mongolsku mají i větší, ale tam se jim pravda válí kolem jurt antracit na topení. Každopádně bych se zimy v plátěné jurtě nebál
    DAW
    DAW --- ---
    ZONKER: A proč si nepostavit vlastní? Už jsem to tady psal víckrát. Přes amazon jsem koupil za pár babek knížku o stavění jurt a tam najdeš kompletní návod jak postavit dokonce několik typů jurt ve více velikostech. Je to stan, takže se dočteš jak dlouhý a jak silný potřebuješ latě, sloupky atp.. jak je pak poskládáš dohromady a jakej střih potřebuješ na potah... S trochou nadsázky by to mohli prodávat v Ikee :)
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    SELECTOR_IX: jo o te vim. Chapu že každý má jin nároky na bydlení,a přestěhovat se do jurty s malým detskem je o to citlivější věc. projel jsem snad už uplně vše co se týče českého prodeje použitých i nových jurt a nakonec nás bude stát okolo 200tisic.protože máme rádi slunce..a tak chceme dost oken.a naplanoval že ji pak zakomponuju do slamáku,respektive nad slamák.
    Od skořepy je bohuzel ta první je jen stanovka.. což na zimu určitě není.. a ta druhá nemá sklo-okna-kopule+ malá výška+ velké stáří. což by se s předělávkou vytáhlo cca o dalších 60-80tisíc.tak jsem našel jednoho týpka z jihočech co je tady dělá a uvidíme,dohaduju cenu.


    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ZONKER: Petr Skořepa tuhle něco pod 90 prodával, pokud mě paměť neklame...

    Prodám plátěnou jurtu
    http://ekovesnice.cz/220-prodam-platenou-jurtu.html
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    SELECTOR_IX: Ahoj, podle mě se cena dost liší od toho jestli chces jen stanovku,nebo pro celoroční bydlení.Právě chceme nějakou pořídit a ceny jsou uplně jinde než uvádíš ty. Našel jsem stranky lidí co pro ně jezdí do mongolska a ty je prodávají min. za 95 tis. za 6m. u stěny vysoká jen 120cm. což je podle mě pro bydlení dost nižké.Hold mongolci jsou měnší.Třebas víš o nejakých kontaktech co je maji za tykové ceny jak uvádíš. Byl bych rád za možnou radu kde jsou takové ceny.
    LURA
    LURA --- ---
    MYKO: Tady se dají knihy vytisknout od 10 ks: http://www.librix.eu/cz/
    MYKO
    MYKO --- ---
    Pratele, posledni dobou trpim silnym nutkanim prekladat uzitecny knihy. Nemam ovsem trpelivost shanet nakladatele a vubec bych radsi rozjel nejakej primejsi minimalnistickej system vyroby a distribuce. Napadl me nasledujici koncept: Sezenu urcitej pocet lidi, ktery stojej o ceskou verzi danyho titulu, penize od nich vyberu predem (ano, pracujme na obnoveni duvery v mezilidskem konani:) a nasledne to prelozim, necham vytisknout na recyklovanej papir a pravdepodobne sam svazu, at to nejak vypada. Pokud nekomu staci pdfko a vytiskne si to sam, dostane pdfko.

    Pro zacatek mam zalusk na nasledujici:

    http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=cob%20builders%20handbook%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CFYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fweblife.org%2Fcob%2Fpdf%2Fcob_builders_handbook.pdf&ei=nda_T-3RIcmYOviSsOkJ&usg=AFQjCNFOPfvJcDvKMRcvjohpKLhsGpLDTA

    Zajemci piste kolik jste ochotny za neco takovyho dat, pripadne mate-li nejaky tipy na lepsi system..
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    FRANCIMOR: dají se pořídit od 30 tisíc do nějakých 70. ale jsou k mání i za 130 atp ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    YBUKO: jj
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    FRANCIMOR: U mě na mlejně v jedné bydlí rodinka s dítětem, dovezli si jí ze Španělska a vše sakumprásk i s kamny a stavbou na klíč je vyšlo cca na půl mega. Je ale fakt hogofogo
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    A ještě flayer. Zájemci kdyžtak volejte na mé číslo v letáku, v Úholičkách jste za 20 min. z Masaryčky a jezdí to každou chvíli

    flyer_Jaguar_Nr1.jpg (1487790 B)
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    Ještě jedo foto

    ORLIK
    ORLIK --- ---
    Všechny zvu do Úholiček na naši stavbu přírodního domu! Už je skoro hotovo, ale ještě je stále se co učit a s čím pomoci! Nocleh a strava u nás na mlejně zajištěna!

    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Dlouho očekávaný film polské grupy Cohabitat, který vystihuje v podstatě vše okolo přírodních staveb a přístupu k jejich budování.
    COHABITAT, The movie (Final HD) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KoMcoUQvUl4
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    dovolím si se zkopírovat příspěvek z FB:
    Ne nepracuju tam, protoze me vyhodila pani Margarita Maneva, po od zari lon roku trvajici spolupraci v dobe kdy jsem mela zaplaceou stavebni dilnu a zarizene volno v praci.. co na to rici ... .. nebyla jsem jedina ke komu se takto zachovali.. takze komunita nic.. povoleni zaridil v Sazave Jarda Dusek, dalsi info mam... kdyby nekoho zajimalo vice.. je to klasickej simple survivell http://www.youtube.com/​watch?v=wTqSpx0Vgv4&list=PL​6537FEA959579CBC&index=4&f​eature=plpp_video

    je tam toho víc
    KOCKA_SKLIBA
    KOCKA_SKLIBA --- ---
    YBUKO: Reynolds na Kampě říkal, že v dohledné době bude k dispozici earthship publikace za necelých 10$, kde bych tyhle informace taky očekávala, tak vydrž ;-)
    MATT
    MATT --- ---
    YBUKO: slysel jsem nazor, ze to nema cenu, protoze topit musis i v lete, ale chtelo by to nakou celorocni bilanci.. minimalne termo a hydroizolace te imho neminou..
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Výstava prací Michael Reynoldse v Praze:
    aktuální výstava
    http://www.gjf.cz/aktualni.html
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Michael Reynolds / SAFE : Aliance pro energetickou soběstačnost
    http://www.alies.cz/udalosti/michael-reynolds-safe/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam