DOKKTOR: vyhas si ho sam, je to jednoduche. do 200l becky nalij 100l vody (na pytlu je napsane min, ale neposlouchej je), mej po ruce metr a pul dlouhou desku na michani, rukavice a bryle. nasyp tam ten pytel nehaseneho vapna (pozor na vdechovani castecek po otevreni). po nasypani to hned poradne rozmichej, hlavne u dna, kde to sedne. chvilku to nech, zacne to bublat a hucet a zahrivat se. zas to sem tam promichni. za chvilku uz to zacne houstnout. jak to prestane bublat, hotovo. becka muze byt plechova i plastova. v te same becce, co to vyhasis to muzes i skladovat. akorat nutno pocitat s tim, ze plechova becka casem shnije. od te doby, co mi takhle po cerstvem vyhaseni jeblo dno prave u plechove (dlouha leta k temuz ucelu pouzivane) a uklizel jsem 10cm vrstvu horkeho vapna v celem chleve, tak jsem presel na plastovou a spokojenost. k pouziti je vapno od druheho dne po vyhaseni (traduje se), ale tchan mi rikal, ze jednou na stavbe pochyblo, tak pytel vyhasili a hned cpali do michacky a slo taky :o).