VSOUKOLOHLOR: a není na tom zajímavej náhodou i samotnej průběh stavby, což už zde bylo taky zmíněný? A není ta stavba realizovaná jako infocentrum, osvětová činnost pro lidi, kteří mají zájem třeba si i něco takovýho postavit?* A když přijdu do infocentra mimo návštěvní hodiny, protože jsem neinformovanej, a někoho tam náhodou potkám, tak je v pořádku, aby mě ten někdo nepříjemně poslal někam a zakázal mi fotit objekt? Neměl by ten dotyčný spíš projevit radost z toho, že je o to zájem (kvůli tomu se to staví ne?) a slušně dotyčnýmu sdělit, jak se věci mají? A co jako čekali po tý mediální smršti? Že se tam jednou za měsíc otočí nějakej exot, co ho bude zajímat zeď z pneumatiky?
To je prostě otázka chování a přístupu. Na webu uvádí, že pro dostavbu stále fundraisují peníze. Takovýhle negativní reference se šířej rychle a je jen v jejich zájmu přeci dělat dojem zcela opačnýho charakteru. A jestli to tam nějakýho čendu otravuje, že se na to chodí koukat lidi, tak ať si sbalí svejch pár švestek, protože asi nepochopil smysl projektu, na kterém se podílí. Ten objekt neslouží přeci primárně k bydlení, ale jako atrakce pro veřejnost. Fundraisovat peníze sám sobě na bydlení by asi moc dobře nešlo, žejo..
Jestli Margarita (asi ten náladovej starej hipík co to tam má pod palcem teď?) je starej vošoust, se kterym se nedá domluvit a je na lidi nepříjemnej, tak teda potěž.. Taky bych se tam jednou rád šel mrknout, ale při představě, že to tam bude s návštěvním řádem horší, než v národním muzeu před 20 lety, kde tě báby sledujou, jestli náhodou na něco nešáhneš, tak teda nevim nevim. Budou tam taky takový ty červený provázky ohraničující expozice přes který vlak nejede? :) Vždyť to je skoro grotesktní představa, parodie na jakoukoli Zeměloď..
--
* Zeměnka patří o. s. Zeměloď a bude sloužit veřejnosti jako informační a vzdělávací centrum radikálně soběstačného bydlení. Návštěvníci si budou moci stavbu prohlédnout a seznámit se s konceptem zemělodi na vlastní kůži. (
http://www.zemelod.cz/cz/zemelod.html)