jj, obecně se zemní vlhkostí může být hlavní problém, stejně jako s těma ostatníma.., mě se zemělodích obecně nedaří přejít přes jeden fakt, a tim jsou náklady na stavbu. z toho co vim, stála zeměloď ta česká cca 2 miliony. kdyz si započítám kolik lidí se na ní podílelo (a to i v dlouhodobym horizontu - sběr materálu apod.), znám rozsah tý stavby (2+kk), není to pro mě asi ta "nej" varianta, jakkoli se mi celkový pojetí a většinou i design líbí.
dostupnost takový stavby, při počítání času na přípravu i realizaci stavby, je v případě osamělého stavění (např. ve dvou s tátou) úplně mimo. Jak jsem psal, dostavěli jsme dům neporovnatelně větší, s 2 park. stáníma pro auta, venk. dílnou, zakomponovanou psí boudou, přípojkama sakumprásk za 3,5m (podle propočtu na klíč by to dělalo min. 5m. (na firmě byla realizace dř. konstrukce komplet, částečné opláštění domu, střecha komplet řemeslníkama, vnitřní omítky též a vytápění a odpady) - ostatní podlahy, podhledy, opláštění dílny, její střecha, základy sami. trvalo to 2 roky (pouze 2 nebo 3 víkendy volný a tejden dovolený za celou dobu), většinu materiálu jsem si sháněl sám, vozil ze zahraničí např. kvůli ceně apod., dýl bych stavět nechtěl, poslední půlrok, jsem sek s architekturou a těžko navazoval znova nit - píšu to hlavně kvůli tomu času, kterej na tom člověk stráví. kámoše mám, maj ale rodiny a tak, takže nějaký velký častý workshopy se nekonali, spíš nározový pomoci, když sem viděl, že sem v pr., to jen pro představu. nějaký chyby samo člověk udělá, (ikdyž si myslí, že když je z branže všecko podchytí,))
trochu sem se rozepsal, ale když nám stála kostra domu, jako loď to vypadalo!