• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    YOT
    YOT --- ---
    CUKI: Tak když utíkáš před tsunami stačí hamaka. Ani záchod nepotřebuješ...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    YOT: ...pokud nemáš věc větší než tu škatulku :-)
    YOT
    YOT --- ---
    CUKI: Já to pochopil tak že se strejc nudí a borci v jeho dílně mu vyráběj segmenty ze kterejch si on doma na zahradě lepí letadýlko...
    :) Hehe to bych nechtěl ani já. Jak říkám hlavně se mi líbí ta škatulová konstrukce řekl bych že s pevností ani s odkládacíma prostorama nebude mít problém.)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    YOT:
    tak na takovýhle kousky bys si asi určitě netroufnul, to bych dělal deset let!
    Akorát nechápu ten panickej strach některých lidí, ten bych nechtěl zažít.
    Za stejný prostředky by se dalo postavit třeba deset domků...
    YOT
    YOT --- ---
    Není to recyklát, ale nevím kam s tím. Líbí se mi tvar té "kostry" z "krabic"...
    Extreme weather house boat floats in Silicon Valley backyard
    https://www.youtube.com/watch?v=xYiOO0qEve0
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: no ale pračku na direct drive na teplou a studenou za hubičku neseženeš. Dát za pračku 40k, tak si radši koupim valchu a půjdu k řece... :-D

i ten DD je dost náročnej je to prostě výkonej motor.

Osobně bych se zaměřil na to jakou pračku předělat na jediný program, stejně jich víc nevyužívám...
    Teplota vody 40°C je naprosto dostačující
    JADR
    JADR --- ---
    CUKI: ano nad poslednima dvema variantama uz jsem uvazoval a beru je jako zalozni.

Co myslis tim ostry rozbeh? Prave ze jak maji ty nove direct drive motory tak ten rozbeh je minimalni, alespon tak mi to bylo receno. takze tam se jedna jen o ten prikon v podobe topeni teple vody a u toho rozbeh neni.

Premyslim o tom ze ji pripojim jen na teplou, ale cetl jsem nekde ze to muze prat spatne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: tak pračky s přívodem teplé i studené vody jsou koukni na TZB-INFO tam se to řešilo, ale jsou tak nehorázně drahé že se to nevyplatí.

Můžeš popsat ten tvůj ostrovní systém. Ono pračka má dost ostrej rozjezd, to už musíš mít fakt něco velkýho aby ti to fungovalo a hlavně solidní akumulátory.

Jedinou cenově rozumnou možností podle je podle mě koupit starou analogovou pračku a přestavět ty programy kde potřebuješ teplou vodu na jiný přívod vody. Je to bastl ale jde to. Druhou a pro mě mnohem přijatelnější možností je používat jen teplou vodu a odstranit vytápění úplně.
    JADR
    JADR --- ---
    ahoj, nemate nekdo tip na prani v ostrovnim dome - k dispozici je tepla voda - takze idealne pracku co ma oba vstupy - teplou i studenou. Bohuzel jsem jich moc v aktualni nabidce neobjevil, asi jen jednu a to plnenou vrchem. Pak starou Candy, ale ty uz tady v CR moc nefungujou.
    Taky bych potreboval asi vymenit topnou spiralu - z 2kw na 1kw. mam slabsi menic... Nevite o nekom kdo se tomu venuje?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Pro ty co nepotřebují nutně stavět z "odpadu" za každou cenu a raději chtějí bydlet levně i za 200k Kč se dá dneska bydlet! Stačí jen chtít! A pro ty co chtějí je zde příbuzné vlákno, kde by se měli řešit hlavně praktické části stavby ale i návrhu a řešení soběstačnosti...
    [ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ]
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Rekonstrukce norské chalupy ..)
    Norwegian abandoned remote turf house becomes cabin getaway
    https://www.youtube.com/watch?v=8IjJftRUGaI&feature=em-subs_digest-g
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TADEAS: všichni. napsals to právě uplně špatně, proto sem na to rači už ani nereagoval (on si to snad každý najde). nejaká remineralizační jednotka je pro úzce specifické užití - asi pro remineralizování vody z RO a není základní součástí RO. základní a kýžená funkce RO je zbavit vodu všeho, co je větší než propustnost membrány - vyrobit totálně čisté H2O (jo samozřejmě, že chemicky čisté to nebude nikdy ...)
    EDAK
    EDAK --- ---
    TADEAS: no jednou jsem nekde cetl ze to posledni remineralizacni cast proste odpojis/vyndas nebo tam nedas tu tabletu a proste se to remineralizovat nebude. Ale ten clovek to delal protoze si myslel ze ta mineralizovana voda je nezdrava.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PILOT45T: jj, napsal jsem to zmatene, je to jak rikas, nejdriv se voda prefiltruje a pak se v dalsi fazi remineralizuje. nevim jestli nekdo takovejhle system prodava bez ty remineralizacni casti, to by bylo nezdrave :)
    PILOT45T
    PILOT45T --- ---
    TADEAS: Reverzní osmóza tu vodu právě od všeho vyčistí a máš čistou vodu ne? Takže se tam pak musí doplnit Ca a Mg, aby se dala doporučit pro dlouhodobé užívání.
    JADR
    JADR --- ---
    Na "prej" moc nedám.
    Četl jsem mimo jiné níže uvedený odkaz, pojednává o tvrdé vodě apod. Pokud ale doporučíš nějaký jiný odkaz kde jsou důkazy o tom že to ledvinám nedělá dobře, tak si ho rád přečtu

https://www.google.com/...HRH4BL8&sig2=FKrZcI-wejerp3aBAW7URQ&usg=AFQjCNHg83KS4R4hNB9XV6HMH9K_sEEd4w
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JADR: ani ledvinam to prej nedela dobre.
    JADR
    JADR --- ---
    K té vodě mě napadá že jsem teď dělal rozbor vody a dopadlo to že máme velmi tvrdou, zjišťoval jsem zda to má nějaký vliv na zdraví a dočetl jsem se že naopak tvrdá, mineralizovaná voda je velice zdravá. Jediný proč je to špatný je to že to nedělá dobře bojleru apod.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: naprosto s tebou souhásím, ale s tou vodou a minerály se to nepřehání. Nejde o to že by jich bylo jinde málo, koneckonců je spousta lidí co normální vodu jak je rok dlouhej nepozřou. Ale problém je že destilovaná voda má tu špatnou vlastnost, že ty minerály do sebe z těla naváže, místo aby je dodala a to je problém...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    imho, deštovka je super na zalévání, praní, koupáni, splachování hajzlíku, prakticky na vše krom pití stačí jednoduché předčištění. Pokud to člověk chce pít a dlouhodobě skladovat, dělají filtry na její přečištění, ale člověk musí počítat, že to bude dražší. Pokud člověk má obavu o nedostatek minerálů stačí si koupit sem tam minerální tablety. Údajně se to ale s mineráli ve vodě dnes přehání a k pokrytí jejich potřeby by měla stačit kvalitní strava, proto někteří používají kameninovou moučku k remineralizaci půdy.

Jinak by bylo fajn kdyby minulé sucho vedlo lidi k zamyšlení a začali dešťovku více zachytávat.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Ahoj chtěl bych na starou zachovalou betonovou křivou podlahu nanést hliněný nebo jílový potěr, nevíte jestli se podlahové jílové pochozí potěry někde prodávají?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam