• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    BIRK
    BIRK --- ---
    CLOOTH: helmu nosim....
    XSYS
    XSYS --- ---
    Tak se dřením nemám problém. Seskok z obrubníku je taky v pohodě. Jen naskočit je problém. Většinou ale už nenaskočím na obrubník na protější straně... malá rychlost, dlažba, apod.

    Jinak jsem včera večer na Anděli píchnul zadní kolo. Dnes ráno jsem to šel vyměnit a chlapík mě ukecal na nové pláště a novou duši. Takže večer už snad otestuji nové Schwalbky. Jsem na ně celkem zvědav.

    Máte změřeno kolik průměrně za den najedete a jak rychle? Čistě pro zajímavost. Nebo jaké trasy třeba nejčastěji jezdíte?
    HASH
    HASH --- ---
    DANCHEZ: yay! ;)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    taky dru:) nicmene.. vymenil jsem si riditka, protoze byly hrozne nizko a a-head neumoznuje zvednout.. dal jsem tam jakoby bmxovky (poslal mi je chlapik co vyrabi K5).. no a takhle jsem si naskakoval na obrubnik.. kdyz mi ty riditka uhly dopredu (malo dotazeny).. a malem jsem dal kotoul pod tramvaj:)
    GODEFROI
    GODEFROI --- ---
    souhlas, mám jí taky a myslím, že ta světlost je ideální i za cenu toho občasnýho dření. Na kololobkách s vyšší světlostí se nedá moc jezdit, maximálně jen sject kopec.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    máme kostku laser a dřu kde můžu ... hlavně to neřešit...
    HASH
    HASH --- ---
    ...tim, ze bych drel
    HASH
    HASH --- ---
    8.7 kg podle webu

    ja si hlavne pomaham zadni noho pridrzenim o ten pevny kus nad zadnim kolem - ty asi podobnou moznost nemas s blatnickem

    ja asi chapu tvuj problem - ja tohle resim tim ze si stoupam jednou nohou na tu zadni casti a zustavam pri seskoku z obrubniku co nejdele ve vzduchu, takze nebrzdim spodkem
    XSYS
    XSYS --- ---
    A kolik váží ten streetstar? Crazy má 9kg a vyskočit s tím 30cm do vzduchu není žádná sranda. Problém je ale hlavně to, že většinou seskočíš z jednoho obrubníku a na druhý straně nevyskočíš jen proto, že nemáš dostatečnou rychlost.
    HASH
    HASH --- ---
    XSYS: nesmis se bat si odrit spodek

    ja mam teda na svy street staru nad zadnim kolem pevnou konstrukci, takze mi nedela takovy problem zvednout predni kolo nebo i treba vyskocit 30 cisel vysoko obema kolama, ale imho i na ty tvy kdyz proste vyskocis prednim kolem na obrubak, tak ten zbytek dojede

    obcas si pomaham nohou, kterou se odrazim od zeme nez zvednu predni kolo ale da se to prelitnout i bez ni - chce to rychlost a rovnej najezd :)
    XSYS
    XSYS --- ---
    Na tramvajáky apod. je lepší mávat. Plati to pro koloběžkaře i cyklisty stejně jako pro maminy s dětma. Já si před 2 týdny pořídil Mibo Crazy a nemůžu si ji vynachválit. Přesto se naskytlo pár problémů, které jsem už vyřešil nebo ještě řeším:
    + Řidítka bez rukavic prostě nejdou. Po jednom dni ježdění, jsem si udělal hodně bolestivé mozoly. Vyřešily speciální náplasti (mozoly hned přestaly bolet a zahojily se) a rukavice North Face s windstopper technologií do nadcházejícího nečasu.

    + Zablácené kalhoty mě taky zrovna nětěší. Nejspíš vyřeším pořízením trekových návleků na boty. Blatníky sice na koloběžce mám, ale při projetí kaluží jsou mi prd platné.

    + Pořád se mi nedaří vyřešit problém s obrubníky. Štve mě, že každý vyšší obrubník mě donutí slézt z koloběžky. Zkouším na ně tu a tam vyskočit a moc úspěchů s tím zatím neslavím. Máte někdo tip jak na to?
    HASH
    HASH --- ---
    ...ano!

    to by bylo dost vtipny ;)
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---
    a mit helmu....
    HASH
    HASH --- ---
    BIRK: ja to rikam furt

    podle tohodle vykladu bys teoreticky mel mit i odrazky v kolech a tak ne ? ;)
    BIRK
    BIRK --- ---
    hmmm to je husty...to mi vzalo vitr z plachet...vzdy jsem odpovidal...ja na kole nejedu jako kolobezim...hlavne na sekuritaky nekde v pasazich....hmmm
    VDP
    VDP --- ---
    diky, toho jsem si driv nevsim :-(

    :-)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    VDP: Zákon 361/2000 Sb. o silničním provozu v § 57 odst. 2 uvádí, že „jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka“. Prakticky tedy pro jízdu na koloběžce platí stejná pravidla jako pro cyklistiku.

    Dopravní podnik hlavního města Prahy
    7.2.9 Ustanovení týkající se přepravy jízdních kol se vztahují i na jednokolová jízdní kola (monokolo) a na koloběžky bez pomocného motorku přesahující svými rozměry rámec povolené přepravy zavazadel.
    VDP
    VDP --- ---
    BIRK:

    " .... kolobezka neni kolo .... "

    podle myslim dopravniho zakona se za kolo povazuje i kolobezka

    me nikdy z tramvaje s ni nevyhodili, ale nemate nekdo tip na presny zneni pravni formy nebo predpisu, kde by fakt bylo receny, ze kolobka neni kolo?
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---
    kolobeh v obchodaku je neco jako klapky na oci pro kone, i kdyz se na tebe koukaj divne, tak mas mnohem mensi dopad na dusevni zdravi kdyz tamtudy proste profrcis a vyberes jen co potrebujes a adieu...
    HASH
    HASH --- ---
    jj, hlavne opticky je to mensi - obcas s ni zajizdim i do obchodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam