• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    Koloběžka velmi negativním způsobem ovlivnila můj život. Pokaždé, když někam musím jít pěšky, připadám si pomalý, neohrabaný a propadám pocitům nudy a depresím.

    pro nejčastěji hledané informace mrkněte na nástěnku!, mapa koloběžkových akcí zde.
    rozbalit záhlaví
    KEJML
    KEJML --- ---
    Díky všem za reakce!

    SUZANKA: Jako to menší zadýchání do kopce na koloběžce proti kolu fakt nechápu :) Na kole si prostě hodím lehčí převod a jedu si v klidu, na koloběžce už po pár odrazech cejtím, jak to vůbec nejede a mě to vysiluje.
    A teda v autobuse bych měl s velkou koloběžku asi problém (alespoň dle přepravního řádu bych měl mít) a zas ta malá/skládací mi na delší trasy nepřijde nic moc, i když jsem to nikdy nezkusil.

    GALENIUS: Mě by pořád stejná trasa asi nebavila. Na kole jezdím léta a baví mě to, ale musím cíle obměňovat, jezdit pořád stejně mě moc neba a nemyslím, že koloběžka by zrovna tohle u mne změnila.

    MIKROM: Doufám, že v té větě je ukrytý překlep a že skutečně nejezdíš na koloběžce 20 km/h, jinak se jdu zahrabat předem :)
    Nespěchat jsem se za tu chvíli asi nenaučil. Párkrát jsem jel do práce Stromovkou, od metra v Holešovicíh až na druhý konec, kousek za (bývalé) Bubenčské nádraží a vždy jsem byl víc než zahřátý a rád jsem nejen převlékl triko, ale i jsem proběhl sprchou. Přesnou rychlost ale neznám, tuhle trasu jsem si nikdy nezměřil, jel jsem prostě tak, abych neměl pocit, že jedu zbytečně pomalu. (Co jsem měřil jiné trasy, tak průměrnou rychlost jsem míval mezi 12 a 15 km/h.)

    No budu o tom dál přemýšlet. Kdyby ještě někdo další chtěl přispět svojí troškou do mlýna, přečtu si rád i další zkušenosti
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    KEJML: Ono není problém jezdit stále stejné trasy... důležitý je cíl. Jak říkal jeden kolega, co na kole najel 40-50 km každý den - důležité je najít si vhodný cíl na půli cesty. A mířil vždy směr nějaká hospoda, kde mají dobré pivo, dal jeden pivní ionťák a pokračoval dál. Nikdy víc než 1, to by se mu pak jelo blbě.
    Když jsme si pořídili koloběžky, začali jsme fungovat podobně. Tak můžeš jezdit pravidelně stejnou trasu. 8-)
    Ale jinak s tebou souhlasím. Oproti kolu je koloběžka pomalejší a člověk se víc nadře... ale je to větší zábava.

    Jinak souhlasím se SUZANKA. Začali jsme jezdit taky pomalu, pár kilometrů a postupně přidávali.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    kazdy den:-)
    = misto chozeni - od metra k praci, od domu na autobus, od prace treba na palmovku na Rpg sessionu
    a po 3/4 roce uz i z busu az domu = mam prima kopec , ale me prijde ze se na kolobezce nikdy nenadru jak na kole... - kdyz ten samy kope jedu nakole unas pred domem lapam po dechu s kolobkou kdyz to "nesportuju" tak je i lepe nez na kole...
    tak muj nazor asi ani nepocitej - me to setri otresy ktere jdou do kloubu z obyc chuze +setri mi to unavu kloubu+celkovy nutny pohyb na dosazeni tech samych cilu ktre drive musivala pesky

    takze diky kolobezce si ted po 3/4roce jezdeni zacinam dovolovat i mini vylety navrch - ty jsou na ta sama mista = presun po meste z bodu A do B a cesta domu je pro mne kombinovana metro+bus
    kdyby to bylo vlakem treba do cernosic urcite vozitko doporucim - presne cloveka zacne bavit to jezdeni = i kdyz ho to treba v zacatcich dost boli( - muj pripad) a stejne u jezdeni uz zustanete

    mozna se mi vysmejete ale s kolobezkou naucila nespechat. Na pesi trasy je to zrychleni i kdyz jede clovek pomalu rekneme pouhych 12-km/h to podle me jezdi i netrenovane deti

    ze stejneho nazoru a duvodu omezenych financi mam jezditko zvlastni = kolobka detska s prodlouzenymi riditky od souseda + zitra montuju predni brzdu "hurra budu mit uz dve ....
    takovyhle bazaro pokus vysel napred na 550 s jednim blatnikem +1 brzda
    ted aktualne riditka za flasku sousedovi + brzda 2 a stejne jsem uz na cene 850kc a kolobka nikdy nepojede jako mibo a tim ze ma stupatlo nejakych 8 cm od zeme je i pracna - zase vazi 5,5kg a i s bolavyma kloubama ji muzu nosit prave do schodu a ze schodu v metru ( u nas nejsou escalatory az dolu)

    Urcite to radi microm je i podlozene odkazy = doporucuji vazne shlednout
    urcite NENI NAD OSOBNI ZKUSENOST =rozhodne pri uvazovani se zajit podivat do radotina do pujcovny by mohlo byt velice poucne ale nevim ted od kterych vsech firem pujcuji...

    ps mibo les zvlada = overeno na trase Jiloviste do Mnisek pod brdy po cervene turistick:-)))) ale prave po tom zazitku o to vic souhlasim s Jarmikem
    kolobezka je prima do mesta a navesnici jeste i polni cesy prima ale lest to uz nic moc
    KEJML
    KEJML --- ---
    Když už jdu kole, tak se rovnou zeptám: Jak ty svoje koloběžky používáte?

    Mě na podzim chytl nápad, že bych si pořídil koloběžku primárne pro zkrácení cesty do práce (největší část cesty můžu jet metrem či kombinací metro/vlak, zbytek že bych bral na koloběžce). Musím teda říct, že můj první dojem byl celkem negativní. Zkrácení cesty nebylo zas tak výrazné a pokud to má trochu jet, tak se člověk dost zapotí (rozhodně víc než na kole, což me, přiznávám zprvu zaskočilo). Na druhou stranu v metru se s kolobězkou manipuluje výrazne lépe než s kolem a hlavně, jízda samotná mě začala bavit.
    Jak už jsem psal, po asi dvou týdnech jsem se dopracoval ke skoro 30 km výletu, načež jsem koloběžku vrátil majitelce a nechávám si rozležet v hlavě, jestiu si na jaře pořídit vlastní.
    Z mého pohledu to jako dopravní prostředek není zdaleka tak super, jak jsem čekal, ale jako sportovní náčiní mě to bavit začlo. Mám ale trochu strach, že mě to zas může rychle omrzet.
    Ještě větší problém vidím ve výběru tras, kam jezdit. Cokoli do kopce mi přijde jako nesmysl, protože to vůbec nejede. No a rovinaté trasy v okolí svého bydliště projezdím křížem krážem raz dva.
    Jak to máte vy? Dostatek tras v okolí, vyrážíte autem/vlakem/mhd na výlety, nebo vám nevadí jezdit pořád na stejná místa? Nebo je to pro vás jen dopravní prostředek do města?
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    CHIMERA07: Pro mě osobně ideálním terénem pro koloběžku je asfalt, spíš rovinka - nějaké divoké terény mě na tom moc nebaví. Připadá mi, že strkat kolobku po hrbolaté cestě do krpálu je asi nejhorší způsob pohybu... Zato cyklostezka podle řeky - to je kolobkové eldorádo:-)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    u starýho se světlá vejška se nechá trošku srazit výměnou plášťů, ale u novýho jsou od základu Kenda a ty jsou fajn... jak rika mikrom, nic levnějšího než yedoo nebrat.. jsou to sic těžký koloběžky ale bytelný :) já jsem sní spokojen
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    CHIMERA07: urcite je VELMI doporucovano vyzkouset nazivo. pokud jsi z prahy tak si zajed do http://www.kolobezky-pro-dospele.cz/ tam Ti daji moznost vyzkouseni a poradi
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    muj nazor, stupatko je od toho aby bylo zespoda odreny. na tereny jsou kolobky s odpruzenou vidlici apd, ale to je pro blazny co na tom sjizdej skaly. 90% lidi zvlada na mibu jakoukoliv lesni cestu - se kouknete na youtubko -> https://www.youtube.com/watch?v=9m_lMIJ0Ot4 nebo https://www.youtube.com/watch?v=XPiqppFKs6g. naopak clovek oceni ze se na asfaltu nenadre - rozdil mezi 5 a 10cm stupatkem je v tom, ze na 10cm nadřepuješ dvakrat tolik, takze budes po stejne ujete vzdalenosti dvakrat vic unaveny/a (uz nevim komu pisu).

    taky hraje roli geometrie stupatka, na yedoo je sice vetsi svetla vyska, ale kdyz uz se zarazis, tak si kvuli stojanu das na hubu (ale to je v poho, on stejne do pul roku sam upadne) zatimco na jiny kolobce jen budes mit vycitky, ze je o skrabanec vic.

    yedoo jsou naprosto hranicni kolobky s cenou srazenou uplne nadoraz, cokoliv levnejsiho je o zivot. nejsem kdovijakej odpurce, taky jsem chtel porad City, ale nesmiril jsem se s tim, ze se stupatkem nic nesvedu (i kdyz nyni intrea nabizi tuning kdy snizi svetlou vysku) novy yedoo jsou zase o poradny kus lepsi, ale cenou uz je to zase jinde (nebo bylo kdyz jsem koukal naposled) takze je rozdil oproti poradny kolobce jen par stokorun. v neposledni rade je taky rozdil mit 13 kilovyho mezka, nebo stejne velkou kolobezku od kostky/miba co ma kolem 9kg.
    CHIMERA07
    CHIMERA07 --- ---
    Fuuuu,dekuju všem za názory,ted nevim,jestli v tom mam vetsi pořádek ci guláš :D. Ale asi je to nejlepší otestovat osobně. Jinak na tu nastavovaci yedoo jde koukala,ale prijde mi,ze je to vec,která se akorát tak muze rozbít (mozna se mylim).

    Jinak chápu vaše nadšení,dnes jde otestovala dve "no name" kolobezky a je to supr zážitek ;)
    KYN
    KYN --- ---
    KEJML: Máme doma starou i novou City a je to rozhodně rozdíl. Stupadlo je o něco níž, ale hlavně to už má pořádný ložiska a brzdy. A taky je o cca 1500 dražší, než starej model :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    SUZANKA: Ok, já v tom nemám vůbec přehled, jen jsem si na podzim dělal drobný výzkum, když jsem o nákupu koloběžky uvažoval, při kterém jsem narazil na tohle info, že s Yedoo už to není tak zlé, jak to bývalo :)
    Osobně jsem měl půjčenou nějakou prastarou koloběžku neznámého výrobce, na který jsem dal jednou i 27 km, ale vlastně nevím, jestli měla stupátko nízko neby vysoko.
    KYN
    KYN --- ---
    Podle mě, pokud jsou v požadavkách uvedený lesní cesty, tak příliš nízký stupátko neni uplně dobrý. Mně zas City vyhovuje, protože neškrtá o každej hrbol/kámen/kořen. Nejsem žádnej sportovec a výlety kolem 15 km mi jdou s yedoo city uplně vpohodě (a to mam tu starou).
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    takhle soupis meho zebricku kolobezek podle vysky stupatka
    1misto: Mibo + K-bike =nejnize ze vsech dostupnych na trhu
    2misto: Kostka
    3misto: yedoo
    4misto: detske kolobezky s 8- 10cm od zeme
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    u pri trase 5km je znat vyska stupatka na celkove unave jezdce -deti jsou dobrym "merakem" a nemocni take...

    = to co si dnes pri sportovani neznicite / neopotrebite v 60letech jak kdyz najde:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    KEJML: stala jsem na tom u nas v u nas v cyklo servisu - majitel me ma celkem v oblibe i kdyz nevim proc:-) tak mi ukazoval svoji od yedoo za 4500 prave dve vysky stupatka nastavil to na to nizssi a stejne je to moc vysoko (ale uz je to niz nez u detskych)- ale ja jsem revmatik kazdy milimetrik mi pusobi primo bolest ne jen namahu navic.... Kostka ma kompromisni stupatko podle meho soukromeho nazoru = pro Ty co neradi drou spodek

    ale one seto mozna nezda ono ty trubky dooost vydrzi i kdyz obcas trosicku odrete barvu
    KEJML
    KEJML --- ---
    SUZANKA: Nejsou ty poslední modely, u kterých lze volit ze dvou výšek stupátka, už lepší? Osobně jsem na tom tedy nestál...
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    SUZANKA: to stupatko je v pohodě :) aspoň si člověk víc zacvičí :-D
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    SUZANKA: to mi na mnoha místech přijde jako výhoda :)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    MORKANT: zvladne ale nadre se - yedoo maji zbytecne vysoko stupatko nad zemi...
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    CHIMERA07: kvuli cene bych doporucila jit na Aukro

    koupili jsme pro Sestru

    Koloběžka Kostka - Street racer (4942344183) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/kolobezka-kostka-street-racer-i4942344183.html

    + 600 za novy =delsi predstavec +max 500 za blatniky
    celkove nas vyjde maximalne na 3425 kc - doufam ze toto je prijatelna cena i pro ouradu

    vrele doporucuji aspon kostka firma vyrobce - lepe "k-bike" nebo dokonce slavne "mibo" (tohle jsou drazssi kolobezky)

    uz kvuli loziskum v naboji kol
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    CHIMERA07: hill fun za 4500?
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    CHIMERA07: podle mě přibližování po Praze i lesní cesty zvládne i yedoo city, s mushingem nemám zkušenosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam