Díky všem za reakce!
SUZANKA: Jako to menší zadýchání do kopce na koloběžce proti kolu fakt nechápu :) Na kole si prostě hodím lehčí převod a jedu si v klidu, na koloběžce už po pár odrazech cejtím, jak to vůbec nejede a mě to vysiluje.
A teda v autobuse bych měl s velkou koloběžku asi problém (alespoň dle přepravního řádu bych měl mít) a zas ta malá/skládací mi na delší trasy nepřijde nic moc, i když jsem to nikdy nezkusil.
GALENIUS: Mě by pořád stejná trasa asi nebavila. Na kole jezdím léta a baví mě to, ale musím cíle obměňovat, jezdit pořád stejně mě moc neba a nemyslím, že koloběžka by zrovna tohle u mne změnila.
MIKROM: Doufám, že v té větě je ukrytý překlep a že skutečně nejezdíš na koloběžce 20 km/h, jinak se jdu zahrabat předem :)
Nespěchat jsem se za tu chvíli asi nenaučil. Párkrát jsem jel do práce Stromovkou, od metra v Holešovicíh až na druhý konec, kousek za (bývalé) Bubenčské nádraží a vždy jsem byl víc než zahřátý a rád jsem nejen převlékl triko, ale i jsem proběhl sprchou. Přesnou rychlost ale neznám, tuhle trasu jsem si nikdy nezměřil, jel jsem prostě tak, abych neměl pocit, že jedu zbytečně pomalu. (Co jsem měřil jiné trasy, tak průměrnou rychlost jsem míval mezi 12 a 15 km/h.)
No budu o tom dál přemýšlet. Kdyby ještě někdo další chtěl přispět svojí troškou do mlýna, přečtu si rád i další zkušenosti