• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    CHIMERA07
    CHIMERA07 --- ---
    Vsak ja jsem taky rada za tenhle klub,pomohli jste mi vic než clanky na netu.
    Nejlepší je testovat testovat,zjišťovat a pak koupit. Když jsem si kupovala kayak tak jsem v HGcku testovala celou sezonu a pak koupila ten,který mi sedl a bavil nejvíc,ale mela jsem stesti protože tam mel Standoch akci a z prodejbi ceny lode mi odecetl pujcovne za celou sezonu :).

    Kdybych toho dělala s kolobkou tak by se mi to prodrazilo asi a nemůžu najít K7 k pujceni....a zname s kolobezkou nemam. Takze vaše názory jsou moc cenné ;)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    nehlede na to ze u kolobky 3*res a jednou nakupuj, se opravdu vyplati
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    CHIMERA07: nemyslim ze jsi otravna a ani nemyslim ze by si ostatni neco takoveho mysleli.... podivej na ochotne sdileni mhoa osobnich nazoru..
    proto tady ten klub je taky, a ja osobne za jeho existenci blahorecim jeho tvurci (pod prezdivkou pouze)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    JEZZEK: dekuju moooc usetrilo mi to hlavolamani - nejak jsem nenatrefila primo na kostku-ci si spise nevsimla ze je tam prodavaji
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    SUZANKA: Obrubník, patník je něco jiného :)
    V Praze u něj ovšem obvykle parkují auta, takže se moc neodrazím...

    Pravda je, že mě s 16/12 nepustili jen jednou do nočního busu, jinak v pohodě i do tramvaje. Ale využívám to minimálně.
    CHIMERA07
    CHIMERA07 --- ---
    SUZANKA: Děkuju, super. Já vím, že jsem otravná a ptám se na věci, který vy už dávno víte, ale přesně takové info jaké píšeš jsem potřebovala a pomůžou :). Díky
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    snad neobtezuji v teto debate to asi zaniklo = opakovani dotazu ti co nevi nezlobte se na me :-)

    prislusenstvi ke Kostkam - klido eshop - ocenim jakykoliv odkaz

    shanime zadni blatnik na 12' kolo
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    CHIMERA07: jeste me dosla jedna extra dulezita informace - kdyz rikam ze kopce nakolbce prome osobne lepe zapomela jsem zminit jeden podstatny detail!!
    na kole je pro kopecky prehazovacka ze?
    na kolbezce je "nothing"
    jenze po prvnim mesici jezdeni pri projzdce s Klonem jsem si vsimla ze vyuziva k odrazu patnik

    patnik je u kazdeho chodniku = chodnikovy okraj ze?
    kdyz stojite na kolobce a drazite se od zvysene zeme- patnik jedete mnohem dal nez na bezny odraz za mnohem mene unavy
    zezacatku mi to dokonce pripadalo jako cheat, ale pak mi doslo ze cyklisti maji tu prehazovacku atak jsem chute zacla objevene vyhody vyuzivat - az po teto zmene nastala i ma schopnost vyjet cely kopec a byt zadychana mene nez na kole....
    vpodstate detail ale ohromne to ovlivnilo dojem z jizdy a celkovou unavu...

    doslo mi to az dnes = pisu az dnes

    osobne si myslim ze 16/12 jsou idealni nejsou jeste tak velke = autobusaci snad budou poustet = me posti do bus 241 i s mibo master opet denne - overeno minulou sezonu - jenze mastra v klidku i slozim =kdyz se najde ridic prudil a najdenou opet nemuze protestovat.

    skvele jedou 16kmh a ani se clovek nehoni jede si napohodicku-relax styl

    12/12 maji spis rychlost 12km/h pri stejne namaze
    - muj nazor neni adekvatni moje 12/12 je z nekvalitnich kolobek - jede hure nez k-5 tady bude lepsi kdyz ti nekdo jiny rekne jak muze jezdit 12/12

    20/16 bych doporucila pokud ji nehodlas nosit - ja jako divka nemocna uz ji neunesu a hodlas jezdit opravdu rychle = klidne se budes i honit - tam bych odhadla rychlost az 20km/h
    na kolbku 20/16 se preptej Klona klidne i do soukrome posty, jednu ma, co ja vim jezdi nejcastej na tehle.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    CHIMERA07: tak na 12x12 dojedes v pohode na snezku zejo http://kolmo.cz/wp-content/uploads/2014/09/sixteenka-v-krkonosich-16.jpg (uprostred k6)

    ale i 20x16 je v poho, vetsi uz mi prijde proste velky, ale to samy tvrdim o telefonech s uhloprickou nad 4,3" a co lidi je spokojenejch s padlama :)
    CHIMERA07
    CHIMERA07 --- ---
    Diky vašim diskusím jsem si udělala vice jasno, ALE ... :) Dilema,ted mam od kamarádky pujcenou 12/12, je to supr,ale...říkala jsem si,zda by nebyla pro mou potřebu (silnice,občas lesní cesta a rada bych i delší výlety) nebyla lepší 16/12? (bohužel jsem nenašla v Praze kde by pujcovali k7) a 16/16 je už asi moc,co?

    Ja vim, ze je to o názoru a vlastním pocitu,ja bych ale ty vaše názory moc potřebovala :). Diky
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SUZANKA: 12x12" by meli brat vsude v pohode, s vetsima je to spis o vuli ridice
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    shanim ted zadni blatnik na kolobezku od Kostky -Kosta kid mini - pokud nekdo z hlavy tusite kde to pohodlne objednam - pls o link sem
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    KEJML: jsem ze stejne casti prahy = Lipence a prosimte kolobezku me kazdy den nechaji vzit do autobusu ja smerem do Prahy tak zpet - presne tohle byla letita obava = Klon me na kolobky lakal uz pred lety, ale ja se bala ze me s tim nevpusti do autobusu - takze k tomuto jedine ridici autobus3-- (tristovky) delaji obcas fory = v mnisku uz bych byla zavisla na dobre vuli ridice

    Kolobezky v jizdnim radu zmineny nejsou = prepravovat je smis - kdyz je skladaci - mel by ji do vozu davat ve slozenem stavu, ale ani s Mibo mastr nemam problemy a pres sezonu pouzivam tuhle luxusni kolobku
    KLON
    KLON --- ---
    KEJML: záleží co máš za kolobku. Jezdím přes 15 let a baví mě ladit techniku jízdy. Aktuálně jezdím na mibo royal a kbike k5. Oboje foukám na max 4,5 bar, takže to sviští. Stupátko mám 6 cm vysoko.
    KEJML
    KEJML --- ---
    KLON: No to zírám, já právě po 14 dnech měl pocit, že mi to docela sviští, že jsem vychytal tu techniku a jedu celkem bez námahy svižně, ale i z cestou prakticky pořád po rovině (podél řeky ze Smíchova na Zbraslav a po druhým břehu zpátky) jsem měl průměr pod patnáct, dle záznamu jsem občas jel lehce přes 17 km/h, ale průměr 20 si fakt neumím představit, 26 mi přijde jak z jiného světa :) Ale tak vedle mojí začátečnický techniky to mohlo být i koloběžkou samotnou, třeba na jiný bych lítal :)
    KLON
    KLON --- ---
    KEJML: po rovince se dá klidně 20 km/h, občas jezdím i rychleji, do kopce se dá jet 8-12, když makám tak 15. Na delších trasách je normální průmer 12-15 když po rovince jedeš kolem 18. Když jsem jel půlmaraton v Pardubicích, měl jsem průměr 20,1, ale to bylo po rovince a celou cestu jsem si povídal s ostatními. Nejrychlejší měl průmer skoro 30.

    Ono je to ze začátku o síle a pak už o technice. Silově dáš třeba 20 a dobrou technikou třeba 26. Je to hodně o rovnováze (nekmitat ze strany na stranu, ani dopředu dozadu), pak o odrazu (čapí krok) a o odporu vzduchu (po odrazu změnším průřez).
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    KEJML: To jistě ne. My máme kolem Pardubic vytvořeno asi 7-8 různých tras. A když vyrážíme, jezdíme obvykle jednu z nich. Pokud nejedeme na skutečně náhodný výlet.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Díky všem za reakce!

    SUZANKA: Jako to menší zadýchání do kopce na koloběžce proti kolu fakt nechápu :) Na kole si prostě hodím lehčí převod a jedu si v klidu, na koloběžce už po pár odrazech cejtím, jak to vůbec nejede a mě to vysiluje.
    A teda v autobuse bych měl s velkou koloběžku asi problém (alespoň dle přepravního řádu bych měl mít) a zas ta malá/skládací mi na delší trasy nepřijde nic moc, i když jsem to nikdy nezkusil.

    GALENIUS: Mě by pořád stejná trasa asi nebavila. Na kole jezdím léta a baví mě to, ale musím cíle obměňovat, jezdit pořád stejně mě moc neba a nemyslím, že koloběžka by zrovna tohle u mne změnila.

    MIKROM: Doufám, že v té větě je ukrytý překlep a že skutečně nejezdíš na koloběžce 20 km/h, jinak se jdu zahrabat předem :)
    Nespěchat jsem se za tu chvíli asi nenaučil. Párkrát jsem jel do práce Stromovkou, od metra v Holešovicíh až na druhý konec, kousek za (bývalé) Bubenčské nádraží a vždy jsem byl víc než zahřátý a rád jsem nejen převlékl triko, ale i jsem proběhl sprchou. Přesnou rychlost ale neznám, tuhle trasu jsem si nikdy nezměřil, jel jsem prostě tak, abych neměl pocit, že jedu zbytečně pomalu. (Co jsem měřil jiné trasy, tak průměrnou rychlost jsem míval mezi 12 a 15 km/h.)

    No budu o tom dál přemýšlet. Kdyby ještě někdo další chtěl přispět svojí troškou do mlýna, přečtu si rád i další zkušenosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam