• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    CROSS
    CROSS --- ---
    XMEDA: to máš asi podobný požadavky jako PREDSEDA. Podobný jsem měl před lety taky, vyhrál Mastr. Ale s výškou a pohodlím je nutný to vyzkoušet.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Taky koukam po kolobezce, co by mela nafukovaci kola, ktery zvladnou prejet nejaky ten kanalek nebo abych se nezabil o trochu vylezlou dlazdici, ale aby sla aspon trochu slozit (priklopit riditkovou tyc k telu aby to nebylo obrovske Lko a nezabrala cely kufr v aute) a zaroven aby mi nebyla mala :D 190cm a cca 110kilo. Pohyb vesmes po rovine chodniky, cyklostezky a tak.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    TEEPEK: kvalita z Decathlonu je průměrná, není to top, ale ani úplný shit. Jezdil jsem 6 let na jejich Oxelu. Ale přesně jak píše
    DUCATIMONSTER: - aby to pan nebylo jako "Díky, tati." z Pelíšků.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    TEEPEK: Osobne bych zašel do nějakého skateparku a zeptal se tam kluků , co se bere jako základ mezi freestyle kolobezkama. At není pak mladej smutnej.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    TEEPEK: Maji přímo kategorii. Nejdražší za 3.99 k
    Freestylové koloběžky, příslušenství a helmy | Decathlon
    https://www.decathlon.cz/browse/c0-vsechny-sporty/c1-kolobezky/c3-kolobezky-freestylove/_/N-1gy5rzs
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    DUCATIMONSTER:No jo :-) To mne vůbec nenapadlo, děkuju. Můžu se tam spolehnout na jakstaks kvalitu? Moc tam nenakupuju, mladej chce freestylovku :-/
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj lidi, rád bych mladýmu koupil koloběžku. Nevím, kde by mohli mít nějaký slušný výběr. Cena tak okolo 3k. Byli jsme se podívat v Gizmanii, ale na ježdění do školy a občasnou zábavu se mi za ní nechce dávat 7k :-) Nějaký Sportissimo či co? Jsem z Prahy, moc díky
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    PREDSEDA: Tyjo tak to je zas na jednu stranu prijemne prekvapeni!
    ja osobne kupovala takovou fixku- s bilou barvou.
    Nicmene ano je dobre byt s tim smiren dopredu, spodek clove odre vzdycky.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SUZANKA: v balení je lahvička s bílým lakem :) Ale upřímně - za chvíli to bude odřené a otlučené tak jako tak.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    PREDSEDA: libi se me ty vychytavky v tramvaji i autobuse! - Nicmene osobne bych si dala pozor za jizdy i autobus ma znacne otresy : abych si kolobezku neodrela barvu hnedka -na tech zlutych trubkach v mhd
    popripade ten zadni blatnik mi prisel na tesno uz [umisteni v buse foto], ale to je detail. Stycne plochy se daji obalit necim ochrannym :-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    PREDSEDA: ja se omlouvam, lol.
    Teda priznam se ze bych cekala lepsi support.
    A naprosto chapu nazor...

    Me teda uz z fotek ta riditka smysl davaji, jedine co me matlo je ta placatejsi cast ktera umoznuje "uzamknout" riditka v jedne poloze - proti otaceni.

    takze drzim palce s nazazovanim.

    Mimochodem kdyby byla ochota to v prubehu montaze nafotit
    tak by vznikl prvni aspon foto navod - pro Clix :-)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    A abych jenom nechválil: dneska jsem si přivezl domů vlastního Clixe v krabici. Je seskládaný až na řidítka, která se musejí ustavit (a seřídit bzdy). Řidítka mi nebyla na první pohled jasná a v balení je manuál, který obsahuje návod na sestavení všech koloběžek Kickbike, KROMĚ Clixe!!! To je ovšem fail jako prase. A aby toho nebylo málo, zjistil jsem, že můj Clix je už třetí generace, která má skládací mechanismus řidítek jinak (např. taky se skládají na opačnou stranu) a VŠECHNY shopy, které Clix prodávají, mají fotky druhé generace, ačkoliv v prodeji je pouze ta třetí. A to včetně oficiálního českého zastoupení. Za mě teda palec dolů.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Jo a ještě: Clix umí tohle :)

    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Finální result:

    Mibo Master vs Kickbike Clix

    Master má celkem dobrou výšku nášlapu i světlou výšku nad zemí a má stojánek. Má široká BMX řidítka, která se dají sundat. Dají se k němu dokoupit blatníky a je relativně krátký. Váží bez blatníků 9,8kg (vlastní vážení). Jezdí se na něm v předklonu, jak je to asi pro koloběžku správné.

    Clix je úplně jiná koncepce, stojí se na něm vzpřímeně jako na elektrokoloběžce nebo žiletkách z Decathlonu, Světlá výška se dá nastavit mezi dvěma polohami - ve vyšší je nášlap 10cm, v nižší 7. S vysokým se člověk dost nadře a bolí z toho stehna, s nižším je to pohodlné, ale škrtá i na celkem malých boulích. Řidítka jsou rovná, užší, bez představce. Blatníky jsou v základu a je o 10cm delší než Master. I s blatníky jsem ho zvážil na 7,5kg. Nemá stojánek.

    Obě koloběžky se zlomí v půlce a ohnou do strany a do zadu. Z Mastera se dají řidítka sundat, u Clixe se sklápějí na pantu.

    Master složený nedrží pohromadě, musí se svázat sucháčem. Nová verze ale prý má nějaká zacvakávátka, aby držel. Clix díky tomu, že se nosí za zvláštní vyvážené držadlo, tak drží.

    Na každé jsem najel asi pětadvacet kilometrů po Praze, po cyklostezkách i chodnících.

    U mně to vyhrál Clix. Postoj mi vyhovuje víc, jsem zvyklý z předchozí skládačky. A hmotnost je naprosto propastný rozdíl, ty dvě a půl kila jsou při nošení do schodů hodně znát, plus to, že Clix se narozdíl od Mastera nosí dobře. Plus široká řidítka na Masteru jsou při kličkování mezi lidmi neobratná (a vím, že po chodnících se jezdit nesmí).

    Zítra jedu Clixe vrátit do půjčovny a koupím si vlastního. Není dokonalý, není pro mě ve všem lepší než Master, ale ve většině parametrů ano. I když mi v prodejně tvrdili, že je to fakt divná koloběžka a že mi jí nemůžou doporučit.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Takže Mastera mám projetýho, teď mám do neděle půjčený Clix. Pak napíšu jak to dopadlo.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    DUCATIMONSTER: Větší kolo je imo trochu na ústupu.
    Jinak nutno počítat, že doporučeníhodná kolobka bude určitě přes 10k
    A taky se určitě vyhnout těm z obchoďáku
    Z levnějších ok asi kouknout na Yedoo / Crussis
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Tchyně by ráda nějakou kolobezku s velkým předním kolem. Vůbec se v tom nevyznám, tak si jdu pro radu co je má slušný poměr cena/výkon? Případně se nebráním nějaké nabídce k odkupu něčeho, co máte navíc. Přála by si, aby stroj byl co nejlehčí. Díky za nasmerovani.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Šla by na Mibo Mastr vyměnit řidítka za nějaká užší? Jezdím na tom dva dny a nevyhovují mi.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    MIKROM: myslím že spadnout bych z tohohle nechtěl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam