XMEDA: místo tý věci od Předsedy bych doporučoval Mastr, ale i pro něj platí, že je poměrně velkej (asi i míň skladnej, ale pořád skládací) a stojí dost (před lety mě stál desítku). Ta Micro asi splní většinu toho, co od toho požaduješ, ale nikde v popisu nevyvracej, co na první pohled vypadá, že to má plný kola, jako ostatní Micro koloběžky.
Když před lety začalo moje první dítě jezdit samo na koloběžce a pak na kole, hledal jsem něco, na čem s ním udržím tempo, aniž bych musel běhat. Tenkrát jsem koupil právě takovejhle "dospělej" model Micro (akorát nosnost uváděli do stovky). Ta současná generace, nebo prostě ten Downtown, řeší asi většinu výtek, které bych k tomu měl, kromě pohodlné jízdy. Když jsem z Micro přesedlal na Mastr (16" klasický pneumatiky), byl to fakt dramatickej rozdíl pro ježdění po městě - obrubníky, dlažba, kanály a tyhle věci. Stabilita a jízdní vlastnosti jsou úplně jinde, a to nemluvím o tom, že s tim můžu na polňačku nebo do lesa, což na Micro... no.
Jinak řečeno si myslim, že v kategorii koloběžek tohoto typu (malý pevný kolečka) bude ten Downdown velice solidní, ale otázka je, jestli tahle kategorie je tedy to, co hledáš.