Hele ono je to podle pořadí no, před pár lety bylo na fildu pravidlo, že musí být alespoň 70 bodů, byl jsem před rokem úplně vyděšenej protože jsem měl 69, ale pak jsem se dozvěděl, že je zrušené a že berou prvních 30, 50 - kolik si určej...
Jo příjimačky na archeologii šly i když jsem ještě ráno přemýšlel, že tam nepůjdu jak jsem se bál, překlad z francouzštiny byl o chemické metodě, která určuje stáří bronzů... docela legrace =) a z angličtiny zase o Praxitelovi, jaké dělal sochy apod...
Nakonec jsem dostal 78 bodů, říkali že to je hodně - ale je pravda, že jsem se na to nehorázně moc učil...
Ono se dá prakticky dostat na cokoli, ale chce to prostě chtít. Na kulturologii (prakticky na každou katedru na FF) je základ zjistit si testy z minulých let a pomocí nich zkusit odvodit otázky, které by tam mohly být, popř. se sejít s lidma co už tam studují...
Pro 2.kolo je velice užitečné znát lidi a předměty co se tam vyučují, popř. jména těch co jsou u komise... Ty jména pak progooglovat, a zjistit si o těch lidech co nejvíce informací, a výpujčit si od nich knihy. Tohle člověku pomůže jednak u seznamu literatury (ví co tam tak přibližně napsat) a potom i u motivace....
Taky je užitečné zajit za pár přednášejícími a chodit na přednášky v průběhu roku, člověka si zapamatují a vědí, že má zájem...