• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: Já s křesťany taky problém nemám, řízením vyšších mocností se stalo, že 3 mé spolužačky (jež jsou mi velmi blízké) vyznávají tyto směry: Jedna je silně věřící katolička, druhá Adventistka a třetí Pohanka:-)
    Stalo se tak určitě proto, abych se od nich něco dozvěděla, tak poslouchám....
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: Vysvětli nám svůj pohled. Nám nepřijde:-) takže potřebujeme vědět, co tobě přijde...:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    DANKLAR: me ne

    a tobe?
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: ano... ja jsem si tu kouli neprivazala... sla jsem rovnou k prameni a tam je svetlo, cisto, svoboda, mír a řád a LASKA.
    to me staci... s krestany se klidne stykam, byly doby, kdy jsem pravidelne chodila do naseho uzasneho proseckeho kostelika, ale nebyla jsem tak uplne jako oni, sla jsem si tam jenom pro neco..jak by rekl Daruma: vybírala jsem si jen rozinky:-))
    nemam s nima - krestanama zadnej problem, ale maji ho oni (nekteří) se mnou .-))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Nechci nijak "rýpat", ale nepřijde vám celý to New Age absolutně zbytečná záležitost?
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: s tím naprosto souhlasím!
    LALINA
    LALINA --- ---
    "chozeni do kostela"... jakékoli setkavani lidí kvůli ritu je spucast zivota spiritualniho zivota (A to rikam ja, tvrdej individualista a ssamotar, kterej si vsechno "dela" sam)
    jsou jiste veci, ktere se dari ve skupine stejne naladenych lidi mnohem vice, nez kdyz je kazdej sam...
    jiste, v pohrouzeni (meditaci, modlitbe...) lze být kdekoli s kymkoli, ale proste v hmotnaym svete hraje roli i hmota, je zbytecny si hrat na to, že ne.
    A proto vyzarovani lidi do prostoru se do toho prostoru "otiskne".."zapise".... a takto vznikaji "svata mista"..mista, kde je vice svetla poznání, pochopeni, prozření a čistého bytí...nez na mistech, kde se takove ritualy nekonaji.
    Ja to cejtim...a cektim i otisky rituálů jiných... trebas v takových hypermarketech... tam je uplne hustej vzduch:-)))
    FORINTI
    FORINTI --- ---

    LALINA: Pro mě je to starý pohled, něco co vnímám jako překonané co nikdy nesouznělo s mým vnímáním (o katolickém rituálu ani nemluvě) snažím se dívat na věc z nového úhlu. Tahnou na noze moc těžkou kouli minulých staletí
    LALINA
    LALINA --- ---
    to snad ani ne:-))
    do kostela by lidi nemeli chodit proto, anby se neco dozvedeli .-)) ritual je o necem jinym.
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: rada pro křesťany tedy zní, naslouchejte sami sobě a nechoďte do kostela:-) Pročež tam se dozvíte upravenou verzi:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: je dobre se podivat, co skutecne JK prinesl.. ne na to, co z toho udelali lidí

    predstav si, ze bys neco rekla, lidi by to prekroutili a zneuzili uplne jinak, nez byl zamer...a jini lidé by te zatratili za to, zes rekla takovy strasny a neprátelský, lásce odporující veci... hanobili by te a ostouzeli, plivali na tvoje jmeno, který "prineslo války, hádky, neprátelství, inkvizici apod......jak by ses cejtila?
    jak by ses na takovou situaci divala?
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Tohle se mi líbí

    * You are not alone. There is a powerful, supportive energy guiding your life and it always has your best interest at heart. When you call upon it for guidance and support, it will respond. Spiritual signposts will be put in your path to guide you to your highest good. Follow them!
    * You have a higher purpose for your life. The more you surrender to Divine will and allow grace to lead, the more you’ll find that the right doors open to support you in fulfilling your life’s purpose. You’ll learn to recognize and respond to them. Walk through those doors with courage and faith.
    * You have what it takes to face any life challenge. As a human being you will experience loss, disappointment, failure, and fear. But you don’t have to suffer. As a matter of fact, your most challenging life circumstance may turn out to be your greatest blessing. Your reliance on the power of grace will give you the faith and spiritual fortitude to face life’s ups and downs with confidence and poise.
    * You are a student in the school of life. As you view your life from a higher, more spiritual perspective, you’ll begin to see that everything happens for a reason. Every event, experience, and person you encounter is intended to support your soul development. Take advantage of these opportunities.
    * You have the peace and happiness you desire already within you. When you deepen your connection to the Divine by balancing activity with silence, you’ll discover the true source of all joy and happiness. You’ll experience a heightened sensitivity to beauty, deep inner peace, and a profound feeling of connectedness to all living things. Enjoy these gifts.

    Z knihy Cheryl Richardson: THE UNMISTAKEABLE TOUCH OF GRACE
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: to, co zminujes, je zlidovela parafraze v krestanstvi..pokud vim, nic takovyho JK nerikal...
    snazil se lidem rict, ze on a Otec jsou jedno a lidi a on taky muzou bejt jedno, pokud to pochopej a prijmou...on neukazoval na boha nekam na oblacek nebo kamkoli jinam..ukazoval do sebe...
    buh kterého je treba brát v potaz, je Řád... jsou to zakonitosti tohohle stvoření, který je dobre respektovat, protože potom život plyne v klidu a míru...obracel poroznost lidi k tomu, aby pochopili, ze Buj je v nich, ze jsou z jeho myslenky utkani a ackoli maji svobodu jednat, jak chteji, tak nektere jejich ciny (i myslenky) povedou k harmonii a jine k disharmonii a budou muset nest jejich nasledky,.. Zádné: Buh vas potrestá, že jste hřešili...proste: "ponesete nasledky svych cinů". to je vsechno, jak prosté.
    ...ovsem naprosta vetsina lidi jeho slova nepochopila ani tehdy, a dokonce,(což uz je trochu trapny;-)) , ani dneska...
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    TVX: V prvotním křesťanském záměru možná ne, to co s tím však udělali staletí vykladačů Bible však původní myšlenku poněkud změnilo. Ale nechci tady rozebírat křesťanství. Na to jsou jiné kluby. A hlavně velice se snažím tolerovat jejich pohled, tak mi to nekažte tím, že budu zas nucena se do nich obouvat:-))))))))) Oki, nebudu, nebudu
    TVX
    TVX --- ---
    FORINTI: v tech dvou odstavcich co jsi napsala, pri spravnem pochopeni a uchopeni, NENI rozporu :c]
    LALINA
    LALINA --- ---
    křídla jsou proste znazornením velké a v nasem prostredi neomezene pohyblivosti a jemnohmotnosti jejich tel... nekterá vyobrazení andelů ani kridla nemaji, ale to snad neni pro vsechno na svete zase takovy megatema, abychom se dohadovali o kridlech, hehe
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    To co oceňuji na New Age je aspekt obrácení se sama k sobě. Já zkoumám po čem toužím, co mě naplňuji, co chci a potřebuji a podle toho tvořím svůj život. Mám moc zhmotňovat svá přání a potřeby. Realizovat se ve věcech kde cítím svůj talent.

    Předchozí náboženství bylo obráceno od člověka k Bohu. Chovej se tak jak Bůh chce, služ Bohu, vše předej do Božích rukou nechť se o to Otec postará a pokud se ti to nebude líbit, je tvoji křesťanskou povinností se s tím smířit, protože On to tak chce.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: cely to stoji a pada s tim, zda clovek je sam k sobe dostatecne uprimny, resp. znovu - k cemu ten kontakt se spiritualitou chce. Je lidska prirozenost patrat po nejake transcendenci ve snaze najit v te mizerii vezdejsi nejaky smysl. Urcite je mnoho lidi, kteri se tim daji "utesit" a to jim jakoby staci, a zadne prvotni hrichy nebo nejake jine neprijemne aspekty nebudou resit. No a.

    Jinak nevyhoda nasledovani tradicniho smeru je zase v tom, ze v tom nejsi sam za sebe, muzes sklouznout k tupemu opakovani neceho protoze je to nekde napsany... misto abys byl pritomnej a zodpovednej.
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DARUMA: ale ta křídla, ta křídla:-))))))
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FORINTI: No, nemyslím si, že by všichni křesťané vnímali anděly jako blonďaté a okřídlené metrosexuály z masa a krve. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam