• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    :-))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: No ale je to pravda:-) Je to každého boj....každý si tvoří vlastní dojem ze všeho co vnímá kolem sebe. Jestli ses naježil z příliš křeťanského "synu" tak to tedy "accept my humble excuse"
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: nemam problem s tim jak to vidis.. mam problem z hlaskami jako "Tvůj boj synu:-)".. fuj.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    GOG23: vsak je, rikam ze se to teprve blizi nejakemu vedeckemu podani. ale uz se to pomalu zacina skladat... nemusi se trefit hned na poprve.. a kdo vi, treba nasi mysli i takove (10-13 seconds) casy staci. mysl nemusi byt zavisla na case, nebo muze mit jinak bezici cas a pod...
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: Hele co ti na to mám říct? Ty chceš abych přijala tvůj názor. Můj dojme z filmu je prostě jiný a proto jsem napsala, že jsem zaregistrovala tvůj názor uložila ho do paměti a to je asi tak všechno co s tím můžu udělat. Každý má právo vidět věc po svém ne?
    GOG23
    GOG23 --- ---
    MORPHLER: ja to tak vidim taky, je az moc fanaticka a placa tam obcas pekny kraviny.
    viz to ze mame technologii zero point energy :-)) coz by bylo hezky ale pravda to neni
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: a já beru tvůj názor. MORPHLER považuje chanellerku z WTB za problematickou postavu. Oki, uloženo
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: to je teda argument.. uz si zacinam delat obrazek jak to tu bude vypadat...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: nechapu v cem vidis me zuzeni- ja si ji jeste uplne nezavrhl, to co rika v tom filmu bych asi klidne vsechno taky podepsal... jen ji proste povazuji za problematickou postavu...
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: v tom případě na to nemám jiného dodatku než: Tvůj boj synu:-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: nectes co pisu. mam problem s duveryhodnosti te konkretni osoby. s chanellingem ani ne... nic moc sis minimalne o tehle zene viditelne nezjistila. (obzvlaste texty jejiho syna a manzela mohou pomoci udelat si obrazek)

    vedecky pohled se mi tam libi protoze uz se skoro priblizuje tomu jak svet vnimam a vidim ja... ale rozhodne je to posledni co si z tohole spise pavedeckeho filmu odnasim..

    GOG23
    GOG23 --- ---
    MORPHLER: no ona i ta kvanotva mysl je z vedeckeho hlediska problematicky bod.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stuart_Hameroff
    viz odstavec zacinajici na
    This more developed version of their ideas was also widely attacked, and notably by the physicist, Max Tegmark,
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: aha a proto tvůj předchozí neomezující příspěvek o WTB? No taky v tom máš zmatek:-)
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: Ale to se vracíš ke svému osobnímu problému...pokud máš problém s Chanellingem, nevěříš v něj, přijde ti to nedůvěryhodné....tak asi není o čem diskutovat. Buď to člověk a připustí a začne se nad tím zamýšlet, nebo si vyextrahuje čistě vědecké hledisko a jeho pohled je tím zúžen a tím pádem má i zcela jiný pohled na film WTB jako na celek, protože sám v sobě připouští pouze jeden "vědecký" pohled, který tam byl prezentován
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: podle me se tim akorat omezujes na jeden mozny vyklad a nebudes si rozumet s lidmi co to budou myslet jinak nebo treba nerozlisovat. Z meho pohledu je cokoli co ti takto zuzuje moznosti (moznost dorozumeni, obohaceni se s jinym kdo to ma jinak...) zbytecne a omezujici.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: me to nepoburuje, jen zjistuju co vlastne tenhle klub ma za poslani... new age povazuji za velmi problematicky pojem a vzhledem k sobe bych ho zasadne nepouzil.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: ani what the bleep neni az tak jednotne.. i kdyz film se snazi, jedinci tam vytupujici jsou rozne ukotveni. kdyz se podivas na ty lidi samostatne, zjistis ze je tam promichana spickova veda s pravdepodobnymi podvodniky. (ta zena chanellerka, ted si nevzpomenu na jmeno, je docela problematicka postava co do duveryhodnosti)

    Podle me WTB tlaci nejvice myslenku kvantove mysli (mimochodem dnes uz podporovana i fyzikou procesu v mozku).

    ty dva pojmy "Holistic Spirituality a New Though" jsou pro me naprosto prazdne (nebo spise tak rozplizle, ze nincnerikajici)
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: oki když máš ten pocit. Četla jsem to u několika autorů, proto to říkám.
    Chtěli tím vyjádřit, že tvá budoucnost je něco co můžeš ovlivnit a preferují právě pro tenhle typ ovlivnitelné budoucnosti slovo DESTINY z důvodů níže uvedených. V Aj jsou pro to 2 slova, to je všechno.
    Pokud tě toto pobuřuje, holt se s tím nedá nic dělat:-)
    Mě to přijde zajímavé
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FORINTI: New Age vnímá?(!) slovo FATE je vnímáno? .... mozna ty to tak vnimas, ja to nejak vnimam... ale asi ani neni zadny urceny (hh kdo by ho taky urcil) zpusob jak by to meli priznivci New age vnimat..
    .. te je presne voda na to o cem tu ted psal LILY a ja... V ramci new age najdes i lidi co nepochazeji z angl. mluviciho okruhu a taky lidi co v osud neveri, lidi co to nerozlisuji i lidi co maji striktne prirazene vyznamy techto slov... je to prilis rozplizle "hnuti"
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    MORPHLER: A to je důvod proč jsem v záhlaví přidala specifikující dodatky "Holistic Spirituality a New Thought (jež vychází z metafyzických koncepcí typu What the Bleep)"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam