• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ECLECTICA: kde je vymyvani mozku? deti to nemusi prijmout jako ostatne vse co je ve skole uci. mozna by ses divila kolik ucitelek takovym vecem veri. a vetsina to stejne nijak ve skole neprezentuje.
    a sve deti muzes ucit i sama...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    RANGDROL:
    tohle bylo pro danka;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ECLECTICA:
    a jak si přeješ,aby byl tvým dětem vymyt mozek?tak jako ho vymyli tve generaci?
    LALINA
    LALINA --- ---
    jedna myslenka, která mě nepadla, že bych ji sem chtela napsat:
    zijeme v dobe zmeny paradigmatu... jako se díte vyvíjí a roste, tak taky lidstvo, konkretne nase civilizace...
    Z fáze, kdy buh, Buh a bohové byli (vnímáni) vně, venku a lidi se k nim vztahovali jako k nejake vnejsi autorite, se pomalu dostavame do faze "dospívání" (už drahne staletí, ale snad uz to prece jen pohne víc tedko :-). kdy se dítě zaciná osamostatnovat a spolehat se samo na sebe... Tak i lidi nasi kultury se dostavaji do faze "dospelosti" , kdy nacházejí vedení unvitr sebe a dokazou na sebe vzit odpovidajici dopovednost a akceschopnost... kdy se budou vztahovat k moci, která je v nich samých, ne nekde venku, pryc...

    a jak to bývá, ne každému se chce dospet, žejo... je svym zpusobem pohodlne být děckem... sice omezujici, ale pohodlné
    a taky nekdo proste je jeste opravdu dite a nemuze na sebe vzit bremeno poznání...
    A tak tu zijeme vsichni na jedny hromade a jedni od druhých se ucíme a navzájem se posunujeme, dohadujeme, nesnášime se a milujeme se.. podle toho jaky kdo je...
    ale trend dospívání je nezvratny, s tím nenadela nikdo nic..jako se opravdu nikdo nemuze znovu stat deckem a chodit do školky, nebo se nechat vozit v kocarku... vývoj proste zastavit nejde...

    I_M_H_O
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    jde o to,ze tve myšlení a náhled na svět vychází z určitých konceptů a paradigmat-jako např newtonovského pojetí světa a tvá mysl je schopná pojmout jenom fyzickou realitu.možná se můžeš pokusit i opřít o vědce,ale třeba nejmodernější fyzika by ti asi počechrala peříčka.stejně tak i vo blasti medicíny a psychologie se časy mění,akorát tady v čechách je ještě trošičku stedověk;)
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: Já se kloním k názoru, že tohle jsou věci, které si člověk najde sám, pokud bude v mladé dospělosti, či později projevovat zájem a bude něco hledat.
    Jenom si myslím, že děti by to měly snazší kdyby se jim od malička nevtloukaly do hlavy negativné vzorce, proč to či ono nejde. Toť vše
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORPHLER: protoze je to vymyvani mozku? Ja si kuprikladu nepreju, aby me deti chodily na hodiny nabozenstvi, stejne tak si nepreju, aby jim ucitelka vykladala cokoli o aure, reknikarnaci, smyslu zivota atd.
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Taky mě udivuje Danklare, že tu vůbec jsi. Když tu jsi, tak to znamená, že tě na tom něco zajímá. Nebo naopak, že cítíš ohrožení svého materiálně jasného světa a hodláš toto přesvědčení bránit. No v tom ti ale nepomůžeme a ani nemá cenu ti to vyvracet, už jenom proto že každý má právo věřit tomu, co sám uzná za vhodné a tzv. rezonující s jeho podstatou, ne?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DANKLAR: proc? cim konkretne je to pro ty deti spatne? ujistuji te za lide (a ucitele) uci mnohem vetsi bludy a jeste to neni nebezpecne...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DANKLAR:
    proč by to co tady prezentuji např.já(ať jsme konkrétní)mělo být nesmyslné?a rozhodně si nemyslím,že je to přístupný masám,hodně lidí se k těmto informacím nedostane.ty ale jo,ze bys byl pripraven pustit se nějákých konceptů:))))))))))))))))))))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: :-)))) ano stejně jako když někde mají děti hodiny náboženství, to by taky mělo být trestné? Vždyť si to sami nemohou vybrat!!!! Rodiče je tam dají a chtějí aby tam chodili.
    A když někdo třeba nesouhlasí s Darwinem - naopak- s vědeckým vysvětlením, které je mu ve škole předkládáno, taky by to mělo být trestné?
    Co by mělo být trestné TO nebo TO.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DANKLAR: "Pokud by takhle přemýšlelo víc lidí, mohl by to být docela problém" .. co by bylo teda tim problemem?
    osobne neznam zadne hnuti, ktere by bylo nebezpecne tim ze tvrdi ze neco je. znam hodne hnuti ktera jsou nebezpecna tim co delaji ci co navrhuji delat. (treba posilat lidi k psychiatovi aby jinym "zpravil" nazory)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    RANGDROL: nemám, je to všechno na stejný brdo, divil by ses:o)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Například mě napadá učitelka, která věří tomuto, co je zde prezentováno a bude to říkat dětem ve škole... to by mělo být trestné.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    MORPHLER: danklar rád pálí knížky(hlavně bibli;)) a křížky,tam má jasnýho nepřítele,ale s aurou a bláznama jako my to má horší,že dank;)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LALINA: ja nemam problem s tim tvrzenim, spise s tim ze je hozene jen tak doprostred diskuze sylem ja mam pravdu a vy ne, bez dalsiho vysvetleni proc si to MYSLI...
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    MORPHLER: To zatím přesně nevím, ale asi ve stejných věcech, jako u jiných lidí/hnutí, co si něco nesmyslného, ale okouzlujícího a přístupného masám vymyslí a pak to šíří dál...
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    RANGDROL: díky za info:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MORPHLER: takový lidi jsou potreba, Morphe...jako nadech a výdech...zijeme v dualite a kdyby tu nebyli, (tady v klubu klidne staci jeden dva tri kousky:-)) mohl bys podlehnout dojmu, že "tam venku" už vlastne všichni vidí a vědí...což ješte není pravda a my se toho ani nedozijem .-)) tak se otužuj .-))))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: je to zajímavé. Člověk si o sobě uvědomí některé věci, nad kterými se dříve nezamýšlel. Nehledě na to, že mu to může pomoci při nasměrování na správnou životní dráhu, pokud ještě pořád tápe. B.Bowers dělala několikaletý výzkum, kdy právě zjišťovala která barva tíhne k jakým typům povolání. Z tohoto hlediska to pro mě bylo zajímavé.
    Protože jsem měla životní krizi....tedy co se týče mé pracovní dráhy:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam