• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    LALINA
    LALINA --- ---
    nekdy v roce 2001 jel s nama vlakem jeden medik...dali jsme rec a on vyprável, jak jeho rektor(nebo kdo) tvrde odmítá homeopatii... ze to nefunguje a basta. proc? protoze to rika ON.
    Medik byl dost konformni a zretelne v podrucí ateistické mediciny, ale mel nekolik zazitku z okoli, kdy homeopatie zafungovala..i na nejakem psovi nebo co... a tedko: jak s tim nalozit? AUTORITA rika, ze to nejde, JA vidim, ze to jde...asi budu muset prehodnotit svuj postoj k autorite.

    takhle stare autority ztrácejí svou autoritu a validitu..a jejich zaci uz je bežerou....
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: Logicky pokud bude v osnovách napsáno, že se učitelé mají snažit o představení největších světových náboženství, tak NA se mezi nic podobného neřadí.
    Takže můžeš být naprosto v klidu:-)))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    FORINTI: nedodávej nic, jen to, kde jsem tvrdil, že NA je náboženství
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: Jo Homeopatie, to je taky kruté zlo, ale v lékárnách se to prodávat smí:-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: jo? no tak to rada slysim toto .-)) pozdravuju Olomouc:-))

    tedko me napadla takova homeopatie...neni to tak davno, co to byla hereze nejvetsi... a dnes?

    jojo, vývoj jde dopredu a neni cesty do středověku =(temného poválecneho novoveku .-))))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: Prostě sorry nechápu proč bych jim tohle měla jako sdělovat. To je to samé jako jim nebudu vyprávět, co jsem dělala včera večr s přítelem, že. Trošku to zase zbrzděte. Myslím, že jsem to objasnila dost jasně.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FORINTI: mela jsem na mysli auru, samozrejme.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ach, jaká bohulibá snaha o ochranu ubohých deticek..smarja... kdybych si ja mela stezovat, jaky absurdni predstavy o svete, o me a o vsem, jakyma nesmyslama delali bordel v hlave me... museli by vsichni ti ubozi ucitelové viset!!!
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: modrofialovou karmu, tak max v koupelně:-))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: Tak za A) New Age není náboženství, může to být považováno za Světonázor, ale není to náboženství (chybí institucionalizace, dogma atd, prostě nemá to potřebné znaky)

    Připomínáš mi ty lidi ze Sisyfa, jak psali pobouřené e-maily vedení UP v Olomouci, a taky na MŠMT protože co se to nestalo. Na Pedagogické fakultě UP vzniklo tzv. Centrum inovativního vzdělávání CIV, kde v rámci různých workshopů uspořádali i takové věci jako RELAXAČNÍ TECHNIKY (jóga) , ALTERNATIVNÍ PEDAGOGIKA (Waldorf) a co bylo ze všeho úplně nejhorší METODY PŘÍRODNÍHO LÉČENÍ, konkrétně Gemmoterapie.
    No povím ti, ti lidé, kteří se tak starali o to, aby nebyla akademická půda poskvrněna takovými bludy, no mohli se skoro přeskočit:-))

    Přitom co se týče Alternativního školství, tak konkrétně na UP Olomouc Pedf je tohle téma velice rozvíjeno. Jedna docentka, která tam přednáší tomu zasvětila celý život:-) Vím to, chodila jsem tam k ní na přednášky.

    no co dodat
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: no ale ta zodpovednost...to, ze se do ni lidstvo nejak vpravuje, to ti vadi?
    hele lkáš tady nad tím, ze lidi jsou daleko za svou technikou... ze myslenim zaostali... ale na druhou stranu se ti nelibi, kdyz se to meni a lidi uz zacinaji uvazovat jinak
    asi vidis jenom ty priklady zoufalců, co se nechali nachytat nejakejma dobrákama na nejakou vejicku..ale i to je soucast vyuky k vklastni zodpovednosti.
    když neco zacíná, nikdy to není bez klopýtání a prehmatů, zvlaste kdyz to maji v rukou lidi .--)) takze klid, ono se to tribi a vytribi a to mentalni posunutí, které tak postradas, jiste prijde a uz prichazi..a je zatim trochu v plenkách...

    nenech se prosim tebe oslepit faktem, ze v tom proudu jsou schovani a vegetuji tam i prizivnici a kejklíři...to vždycky bylo a vždycky bude - ve vsech oblastech lidskeho konaní...cest la vie :-))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    ECLECTICA: přesně tak! To by jim každý učitel mohl cpát svoje absurdní představy o světě a dětem dělat bordel v hlavách a třeba by to tam i některým zůstalo:o(
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DANKLAR: souhlasim, ze by deti mely mit prehled o dulezitych svetovych nab. hnutich, uz z toho duvodu, ze ovlivnovala mysleni, kulturni, historicky a politicky vyvoj. Naopak to, ze si jejich ucitelka mysli, ze ma modrofialovou karmu, je informace, ktera by se k nim dostat nemela.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: prosím tebe, Páto, ze se ti Darwin zda jako projev nejvyspelejsiho genia, budiz, je to tvoje vec, kdyz na vic nemas kapacitu nebo ochotu...ale prohlasovat to za axiom, to snad nééééé
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: To, co tu píšeš o vlastní zodpovědnosti, s tím souhlasím, o tom můj příspěvek nebyl. Ostatně, tvoje definice středověku není to, co si pod středověkem představuju já.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MORPHLER: Technologie je výmyslem menšiny, který využívá většina. Vyspělé technologie mám díky malé skupině géniů. Tyto technologie pak využívá velká skupina blbů. Proto technologie předběhly myšlení - myšlení většiny. A nejen technologie - i některé osvícené myšlenky, s kterými se dodnes, jak vidno zde, někteří nedokáží srovnat (například ty od pana Darwina)...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: osobne me docela mrezi, ze si toto myslíš...skoda, povazovala jsem te za poemrne mysliciho tvora.
    stredovek? ano.. to je to, co bylo....co tu bylo doted.
    delegace vlastni zodpovednosti na cokoli venku: buh, papez, král, továrník, vláda, ucitel, doktor, šéf, táta... ale to uz je za nami, chapes? za námi..
    ja fakt nevím, kdo tu zustava ve stredoveku...
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    FORINTI: Jasně, představit různá nábožensttví, s tím bych souhlasil, jen ať děcka vědí, na co si dát pozor... ale to s tím, co zde propagujete, nemá nic společného! Tato snůška nesmyslů a halucinací, kterými s ezde oháníte, nemá ve vzdělávacím systému co dělat. A netvrď nám opak, nevěřím, že by bylo POVINNÉ seznamovat děti se všemi nesmysly, co kdy kde kdo vymyslel... včetně Aštara Šerana. Tak to není.
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: proč bohužel? snad bohudík .-)))
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PATISLAV: "stredovek je pojem, ktery si vymysleli lide aby se mohli divat zvrchu na sve prapredky a zapominaji, ze konsekventne se jejich prapotomci budou divat na jejich stredovek a budou si rikat .. no no no ... vsimnete si jak jsem tolerantni." Werich

    podle me tvuj vyrok nema smysl. Technologicky predbehnout mysleni... ty technoligie pochazeji z ceho asi? z materialna?.. ee .. z mysleni!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam