• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: jo...farmaceuticky prumysl je véééliká žába na prameni...a mocná, nebot bohatá...
    farm.prum je jednim z nejbohatsich odvetvi, hned za zbrojním prumyslem.. aktualni ccisla nemam, ale je to mazec...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA: přesně tak
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    FORINTI: no coment,nastesti mám skvělou obvoďačku;)))
    problem je i v tom,ze jsme tady trochu dinosauři.V USA,nebo v Velké Británii,Švýcarsku a dalších zemích záp.evropy metody alternativní medicíny ve všech různých podobách spolupracují na léčení pacientů.Na oddělení proléčení rakoviny se běžně setkáš vedle chemoterapie s akupunkturou,energetickým léčením,meditačníma skupinama atd.O pacienta se stará tým profesionálu jak z řd tradiční,tak i z netradičních směrů.Ale i unás vnímám posun,akorát ještě pořád je to spíš na straně boje(sisifos a lekárenský lobby;))neš na straně spolupráce
    LALINA
    LALINA --- ---
    LILY: :-)))
    hucí ji v uších ?.-)))
    a copakto ona nechce slyset, devenka nase starostliva? :-))
    copak se ji to v usích honí za uvěznený zvuky, myslenky,..Jakapak to meluzína vlastních myslenek, kterým nepopřává sluchu, ji sužuje? :-))
    LILY
    LILY --- ---
    LALINA: Jo, bratrova žena se mi vysmívá, že lidem doporučuju a prodávám homeopatika. Je doktorka a ve škole jim říkali, že homeopatika jsou pouze placebo. A co jim řekli ve škole, to je svaté.
    Sranda je, že jí už několik let hučí v uších, alopatie na to žádný fígl nemá, ale homeo chudák ženská vyzkoušet nemůže, protože to přece nefunguje! Říkal to pan profesor.
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: no snad uz to nebude dlouho trvat, prece jenom ted se o vselijakych vecech mluvi uz otevrene hodne a zadnej clovek nejde na medinu jako "nepopsanej list" jako to bylo driv...
    pacienti by se nedostali do rukou sarlatanu, kdyby byla medicina k lecitelům vstřícnejsi (oddelila zrno od plev) a spolupracovala s nima - aspon s tema prijatelnejsima.....ostatne hodne by se dalo praktikovat i v ramci normalni mediciny na urovni obvodáka... preptat se na psychiku, poukazat na nejakej způsob prirodni lecby...
    zatim je to tak, ze trebas u nas jsou nekteri obvodaci opravneni predepisovat homeopatika... casem se klidne muzou naucit zaklady ayurvedy nebo cinsky mediciny (a taky to ti osvicenejsi uz delaj)..apod
    ---
    moje znama kardiolozka takhle jednou povida: vite, ja jak to tak leta pozoruju, jak porad neco spravujeme a ordinujeme, operujeme a tak dale a ono se to vraci jinde a jinak... zacinam mit pocit, ze v tom to není.... musi bejt jeste neco jinyho v tom...
    no tak jsem se vzpamatovala z radostneho "šoku"( protoze za vsechny ty roky, co jsme se potkavaly, nikdy neprojevila nejaky jiny, nez skolský myslení -) a doporucila jsem ji MUDr Vogeltanze, naseho prvniho etikoterapeuta...
    tim chci rict, ze i doktori uvazujou a menej se.... vsechno je, jak ma bejt .-)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DANKLAR:
    zatim jenom fanaticky plives.
    proc je podle tebe to ,co tady konkretně já prezentuji(at neutikame do vsichni a vsechno;))nesmysl a snůška halucinací?
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: Takhle mi kamarádka, co trpí atopickým ekzémem říkala, jak se byla poradit s jedním starším lékařem a ten jí povídá: Víte, na atopický ekzém musíte taky trochu přeléčit psychiku, vlastně hlavně. Avšak alopati tohle svým pacientům skoro nesmí sdělovat, protože je před tím už na fakultě varují. Zřejmě aby se pacienti nedostli do rukou nějakých šarlatánů, co dělají rodinné konstelace a podobně:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    nekdy v roce 2001 jel s nama vlakem jeden medik...dali jsme rec a on vyprável, jak jeho rektor(nebo kdo) tvrde odmítá homeopatii... ze to nefunguje a basta. proc? protoze to rika ON.
    Medik byl dost konformni a zretelne v podrucí ateistické mediciny, ale mel nekolik zazitku z okoli, kdy homeopatie zafungovala..i na nejakem psovi nebo co... a tedko: jak s tim nalozit? AUTORITA rika, ze to nejde, JA vidim, ze to jde...asi budu muset prehodnotit svuj postoj k autorite.

    takhle stare autority ztrácejí svou autoritu a validitu..a jejich zaci uz je bežerou....
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: Logicky pokud bude v osnovách napsáno, že se učitelé mají snažit o představení největších světových náboženství, tak NA se mezi nic podobného neřadí.
    Takže můžeš být naprosto v klidu:-)))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    FORINTI: nedodávej nic, jen to, kde jsem tvrdil, že NA je náboženství
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: Jo Homeopatie, to je taky kruté zlo, ale v lékárnách se to prodávat smí:-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: jo? no tak to rada slysim toto .-)) pozdravuju Olomouc:-))

    tedko me napadla takova homeopatie...neni to tak davno, co to byla hereze nejvetsi... a dnes?

    jojo, vývoj jde dopredu a neni cesty do středověku =(temného poválecneho novoveku .-))))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: Prostě sorry nechápu proč bych jim tohle měla jako sdělovat. To je to samé jako jim nebudu vyprávět, co jsem dělala včera večr s přítelem, že. Trošku to zase zbrzděte. Myslím, že jsem to objasnila dost jasně.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FORINTI: mela jsem na mysli auru, samozrejme.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ach, jaká bohulibá snaha o ochranu ubohých deticek..smarja... kdybych si ja mela stezovat, jaky absurdni predstavy o svete, o me a o vsem, jakyma nesmyslama delali bordel v hlave me... museli by vsichni ti ubozi ucitelové viset!!!
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: modrofialovou karmu, tak max v koupelně:-))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: Tak za A) New Age není náboženství, může to být považováno za Světonázor, ale není to náboženství (chybí institucionalizace, dogma atd, prostě nemá to potřebné znaky)

    Připomínáš mi ty lidi ze Sisyfa, jak psali pobouřené e-maily vedení UP v Olomouci, a taky na MŠMT protože co se to nestalo. Na Pedagogické fakultě UP vzniklo tzv. Centrum inovativního vzdělávání CIV, kde v rámci různých workshopů uspořádali i takové věci jako RELAXAČNÍ TECHNIKY (jóga) , ALTERNATIVNÍ PEDAGOGIKA (Waldorf) a co bylo ze všeho úplně nejhorší METODY PŘÍRODNÍHO LÉČENÍ, konkrétně Gemmoterapie.
    No povím ti, ti lidé, kteří se tak starali o to, aby nebyla akademická půda poskvrněna takovými bludy, no mohli se skoro přeskočit:-))

    Přitom co se týče Alternativního školství, tak konkrétně na UP Olomouc Pedf je tohle téma velice rozvíjeno. Jedna docentka, která tam přednáší tomu zasvětila celý život:-) Vím to, chodila jsem tam k ní na přednášky.

    no co dodat
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: no ale ta zodpovednost...to, ze se do ni lidstvo nejak vpravuje, to ti vadi?
    hele lkáš tady nad tím, ze lidi jsou daleko za svou technikou... ze myslenim zaostali... ale na druhou stranu se ti nelibi, kdyz se to meni a lidi uz zacinaji uvazovat jinak
    asi vidis jenom ty priklady zoufalců, co se nechali nachytat nejakejma dobrákama na nejakou vejicku..ale i to je soucast vyuky k vklastni zodpovednosti.
    když neco zacíná, nikdy to není bez klopýtání a prehmatů, zvlaste kdyz to maji v rukou lidi .--)) takze klid, ono se to tribi a vytribi a to mentalni posunutí, které tak postradas, jiste prijde a uz prichazi..a je zatim trochu v plenkách...

    nenech se prosim tebe oslepit faktem, ze v tom proudu jsou schovani a vegetuji tam i prizivnici a kejklíři...to vždycky bylo a vždycky bude - ve vsech oblastech lidskeho konaní...cest la vie :-))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    ECLECTICA: přesně tak! To by jim každý učitel mohl cpát svoje absurdní představy o světě a dětem dělat bordel v hlavách a třeba by to tam i některým zůstalo:o(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam