• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    LALINA
    LALINA --- ---
    me napadla takova uvaha k tomu poslednimu bodu pritahovani si vecí...

    ono totiz v knizkách a pod. to muze vyznít hrozne jakože snesně, jakože jasný, o nic nejde, proste jen tak, radost, smejeme se, hehe .. neco si prejeme a ono se nam to splni....
    ale: kdo opravdu umi opustit svoji vypraktikovanou dustojnost, zahodit vsechny načteny chytrosti, otevrít se vsemo jako práve narozený decko a v tý nezatížený nevinnosti "tvořit světy"..Hm?
    Ti, kdo se tu ofrnovali nad tim, ze NA je takovy bez prace a samy pozlatko..jednak asi nevedi presne, co se pod tim vsechno skrejvá (ja taky ne) ale taky si naprosto neuvedomujou, ze techniky, který se pod NA shrabujou hrabickama aby se šetřilo slovama se taky musej ucit, trenovat, praktikovat a nic tady neni zadarmo...
    akorat jsou jine, nez ty jejich, oni o nich nic nevedi a rovnou je odvrhuji...
    skoda..skoda i pro ne, protoze jenom ten se posouvá, kdo nema dvere poznávání zabouchnuté a zamcené klícem nejake jedine správné doktríny.

    Bejt díte , bez vsech tech skarohlidskejch myslenek, sebecenzury a bloků, sebepotlacovani a zužování se, omezovaní a pocitů marnosti..... je to UMENI...
    Kdo to umí?
    kdo chce bejt dítetem, musi se všeho zbavovat, ne hromadit vědění, zásluhy, výkony...
    a mentalni zbavování se je mnohem narocnejsi a težší, nez získávání...

    Zákon o pritažlivosti.. ale i jiny moznosti jsou tady, ale kdo je umi opravdu s nenucenou lehkosti používat?
    Podívejte se kolem, kdo má, co ho napadne...často říkáme: hele, tenhleten blbecek, jaky von ma stesti, vsechno mu vychazi, ani školy nema... s nicim si nedela hlavu a .....a ja? ja se snazim, dřu, jsem vykonnej, vzornej, príkladnej, delam co jen umím a co?.... nic...málo..

    a v tom to je... mozna se to nekomu nebude zdat spravedlivy, ale takhle to proste je, jsou tu nejaky zakonitosti a kdo je (vedomky nebo nevedomky ) respektuje a zije podle nich, tomu se daří vsechno dobre a snadno.. (muj nazor)

    ovsem, jake jsou motivace jeho chteni a jak s vyplneným práním naloží, to uz je zase jina storka..
    taky nekdo zase po pohodlí a hojnosti ani moc netouzi..ono se to brzo omrzí .-))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: jestli myslíš takový ten tupý zdrogovaný výraz, tak to souhlasím:-) Chce to střízlivý pozitivní přistup:-))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FORINTI: ja si myslim, ze slunickovost je stejny extrem jako uplny negativismus.
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    KAILASH: Tady bych si dovolila též trochu nesouhlasit. Mám pocit, že lidi mají tendenci spíše mluvit o tom co ji NEFUNGUJE, stěžovat si, probírat to s přáteli a NYX nevyjímaje!!!! Viz. pár profláknutých ID, kteří si tady z toho dělají psychiatrický sedánek.
    Ale možná, že je to můj pohled podle toho na co tady narážím a ty se pohybuješ v jiných klubech, takže máš kolem sebe více "sluníčkových lidí."

    Mluvme o tom, co se nám daří a co nám funguje. Co máme rási a co se nám líbí. Čeho se nemůžeme nabažit a čeho cheme dosáhnout.
    Budeme mít větší šanci, že se nám to vyplní. (Samozřejmě podle mého názoru:-)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    RANGDROL: ano, muze mit, ale bud niceho nedosahne nebo jeden bude nejvyrazneji projevi a realizuje
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KAILASH:
    a někdo může mít všechny tyto cíle;))
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    KORNY: to neni aktualni otazka pro temer nikoho - aktualni otazka je jestli jsi stastny v tomto svete nebo ne. Kdo je, muze tlacit svoje vyplody na nyxu jak mu vsechno funguje. Vetsinou nikdo nepise - jsem uplne v prdeli ale naproto stastnej a vyhovuje mi to :-)))
    Pro nekoho se hrouti svet kdyz musi jit jednou za rok k zubari a prijde mu to jako zkouska osudu, nedko muze mit vsechno - prachy, zensky, stesti a pozitky - ale nemusi s tim byt stastny a naplneny.

    Myslim ze univerzalni nahled na toto tema ma hinduismus - stanovi 4 cile cloveka, a podle jeho zralosti je jedno z nich nejvyznamnejsi.

    Touha po smyslovych pozitcich a jeji naplneni, uspech ve svete, dharma (spravedlnost, eticky rad) a osvobozeni ( se samsary)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    LALINA: Co to meles?
    KORNY
    KORNY --- ---
    nejhorší je, že se nemůžem o nic opřít.... jen o mysl, tim se ovšem zase dostáváme trochu někam jinam :) proostě v rovině mysli mý se teď zrovna pohybuje takovejch sto bohů který znám, a už tam budou na vždycky ať na ně věřim nebo ne, v kolektivní mysli ( celosvětově) je bohů ranec. pokud se o nich učim, dobrovolně nebo ne, vstupuju do hry, která neni vůbec nutná a možná se v tom trochu zamotám, ale VĚŘIM, že z těch tisíců bohů a jejich systémů zvolim si nastavení (náboženství) který mi nejvíc vyhovuje, mému pohledu na svět.... proto sem psal, že uznám všechny bohy, ptz ti bozi představuji víc jak polovinu lidí na naší planetě...takhle by se lidstvo nikdy nedomluvilo :) ... shrnu - imho náboženství-živ. filosofie + bůh jako třešnička na dortu.... věřim tomu stejně jako fraktálu, ptz tuhle poučku už určitě někdo vyslovil :) stejně jako, to, že by se měl člověk umět ve správnou chvíli sám zastavit

    ale nedávejte jim pls read only jen proto, že vyznávaj jiný náboženství.

    a ted bych se rád s otevřeným srdcem omluvil, všem bohům, které jsem si rozhněval, budu se ted zase snažit dělat věci tak, abych si Vás udobřil.)



    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA:
    tak toho necháme,prostě sem do tebe stouchal a nárazel jsem na veci o kterých jsme se bavili drív;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA: dobrou
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: nevim.
    LALINA
    LALINA --- ---
    zarazi me, ze si moje slova prekladate jako NEMUSI SE NIC DELAT..ackoli jsem psala zcela jasne, ze ano. Viz post pro Darumu...

    to, ze jsem napsala "delat JINAK" , neznamena, ze bych rekla, že se nemá delat VUBEC....
    no nic, jdu spat:-) brounoc a sladké sny .-)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA: ale víš kam tím mířím,ne?;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DARUMA:já hodně teď vycházím při své praxi a práci kromě jiného z tohoto www.pathwork.org-což by se dalo zaškatulkovat do new age,ale mé kořeny jsou budhistické;))
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: aha..> to je zase neco.."osviceni"...to tu uz dlouho nebylo... co to jako vlastne je, žejo...
    ale nechci se do toho poustet, to uz je profanace jaxvin.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA:
    byla to volná reakce na to,že to zjednodušuješ a ne vždycky to zjednodušit jde.jakože čemu věřím,tak to je,takže pokud budu věřit,že jsem osvícená,tak jsem osvícená a nemusím pro to nic dělat.částečně je to pravda a právě z toho ment.náhledu víc,ale když trochu sestoupíš z hlavičky.....
    takhle něják;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: porad to moc nechapu....
    ja jsem psala o tom, ze tedko tu je takove a takové paradigma , ale ze neni nezbytně nutné a jediné možné...a tys na to odepsal, ze mam jit "mezi lid" ... jak to spolu souvisí?:
    LALINA
    LALINA --- ---
    KORNY: a je pro tebe TAK dulezity, jak to bylo ?
    jestli jo, tak se to mozna dozvíš... kdyz budes naslouchat v sobě a nebudes na to moc pospíchat:-)
    to víš, všechno si clovek musi zasloužit a odpracovat .-)))
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA: na zem,z nadhledu do plné přítomnosti sebe sama,tam se potom hodně pouček stává neplatnými a seš postavena se podívat pravdě do očí-pravdě o tom,kdo seš,jak seš na tom a jestli potřebuješ dalších 10le praxe,nebo ne;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam