• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Pres Pyreneje jsem sel (ve dvou) pres Gavarnie a Ordesu. Pet dni bourky a mlhy, spanelsky mapy nic moc.. nakonec z toho bylo solidni navigacni cviceni s buzolou-
    REVAN
    REVAN --- ---
    MIGHT: Já jsem si, borec, vyrazil z Lourdes přes Pyreneje vlastní cestou, načež jsem tam ještě zabloudil :) Výsledek: přespával jsem ve své letní výbavě na nějaké dvoutisícovce (přespával, hmno, spíš jsem se klepal zimou a čekal na svítání :), a St. Jean Pied de port jsem nějak úplně minul. Napojil jsem se až v nějakém městečku, tuším Jaga? Ale Pyreneje jsou krásné, ty nádherné vodopády, průzračné potoky a svěží zeleň za to stála. To mluvím o francouzské straně. Zajímavý úkaz: od hraničního bodu ta zeleň končila a španělská strana byla červená, vysušená pustina :) Bylo dost zajímavé stát na tom hraničním bodě a porovnávat.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    REVAN: jj camino francés .. taky sem to šel když bylo vše uplně žlutý :) meseta žluto dole, modro nahoře :) ....
    SVA: Camino Norte začíná v Bilbau mám pocit asi 650km? a Camino francés v St. Jean Pied de port 800Km. Já šel z SJPDP a je to asi nejvíc klasická trasa ... První den na pyreneje mě trochu zabil sice, ale bylo to parádní :) ...
    REVAN
    REVAN --- ---
    SVA: Mně dali průkazku v prvním refugiu, kde jsem přespával - ani jsem nevěděl, že nějaká existuje :). Nevím, jestli je mají ve všech refugiích, ale v těch ne úplně malých určitě (a myslím, že asi ve všech). A tuším, že je také mají v poutních zastávkách, kde dávají razítka - různé katedrály, kostely, apod.
    Já tam zas tak moc razítek nemám ;), přespával jsem většinou pod širákem.

Když jsem měl camino za sebou, stavil jsem se u moře - a našel jsem v něm krásnou mušli, přesně tu poutnickou :-) To je potom daleko silnější vzpomínka než razítka v průkazce.

A tak mně napadá, že mám vlastně doma ještě mapy z té pouti.....
    SVA
    SVA --- ---
    ja to chci jit letos taky buhuzel mam na to cas leda o prazdninach, takze bych rada sla spis pres hory..zda se mi ze je to ta severni cesta, ale defakto nic nevim, ..ani jak je to s prukazkami do kterych budu dostavat razitka, kde je dostanu, v prvni ubytovne?
    REVAN
    REVAN --- ---
    Já jsem šel tu jižnější hlavní ze dvou cest, nevím jak se jmenuje. Nešla ani tak po asfaltce, jako spíš dloooooouhými lány polí, kde nebyl ani strom kam se schovat do stínu - jako na tom obrázku v záhlaví, jen barvy naprosto nesouhlasí :) Šel jsem z Lourdes, kde jsem si vyšlápl vlastní cestu přes Pyreneje, což jsou ovšem nádherné hory, které stojí za to.
    Osobně jsem neměl rád všechny ty běžce, vytrvalostní chodce, cyklisty, a podobné sportovce - podle mne na poutní cestě nemají co dělat. Ti si mohou jít sportovat kamkoli jinam. Uznávám camino jen pro poutníky, ať už je jejich důvod religiózní nebo sebepoznávací. Camino není sport a neměl by být.
    Jednoznačně platí rovnice, že čím blíže k Santiagu, tím více lidí. A roste to téměř exponencielně.
    Moc se mi líbilo, že jako poutníka vás mají místní v úctě :) Chovají se k vám tak a vždycky vyjdou vstříc.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SVEJK: jestli sem neco nesnášel tak cyklisty, kteří to valí v 10ti lidech po originalni ceste ktera je uzoucka akorat na cloveka a nemuzou jet po silnici 5m vedle, rvou hulakaj, nedekujou kdyz nekdo uhne.... No ale nic proti gustu :) ...
    SVEJK
    SVEJK --- ---
    to si chi dat na kole:)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    OOM: Camino Norte si plánuju na další rok, co sem se tenhle rok bavil s lidma co šli tak říkali, že cesta je skoro pořád okolo asfaltek a že to neni nic moc. Primitivo je dobré, ale to je jen kousek - návaznej vlastně přes Camino Norte z ovidea na Camino francés do Palas de rei ... Já na druhou stranu sem si na lidi tolik nestěžoval, pokud člověk nevyráží ve stejnou dobu jak všichni a nenocuje ve všech provařených místech může se mu i na camino frances stát že bude v albergue sám :) - jako já ... Nejhorší ovšem posledních 100Km - docela štrůdl :) ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://picasaweb.google.com/martin.hanzalek/Camino2005

Fotky z Camino Primitivo, kamarádi ji šli právě proto, že tam je méně lidí, méně asfaltek
    OOM
    OOM --- ---
    Již dva roky zvažuji zda jít. Odrazují mě od toho davy turistů a právě ty části cesty po asfaltu. Možná bych zkusila Severní cestu. Nemáte s ní někdo zkušenost?
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    TANTRAMAN: stojí to za to, měsíc je akorát ....
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    tohle bych si nekdy rad prosel. vemu si mesic volno a proste jen pujdu.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    MIGHT: ja prave taky ne no, to sou tri maratony denne!!!
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    ULTRAMARINE: Já si to nedovedu představit teda moc, ale pokud máte brutální trenink, možný to asi je nicméně sem potkal lidi co ušli za den třeba 80km a druhej den nemohli ani krok ...
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    ULTRAMARINE: to jako ze kazdej den byste ubehli 120 km?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MIGHT: Pristi tejden odjizdim do spanelska vydelat nejaky prachy.. A pak bych si to rad dal z Sain-Jean-Pied-de-Port. Ale uvidime jak se to vyvrbi..
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    DOOMBRINGER: Jen do toho! :) od kad ? ..
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    ULTRAMARINE: Jo pár týpků co běželi sem potkal... Nějaký části vedou vedle dálnice normálně no, nějaký vedle okresek dke nci nejede tipuju klidně 50% cesty, ale je tam jen pár fakt hodně otravnejch částí okolo silnice .. Třeba 8 Km před Burgosem ...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Tohle leto se chystam taky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam