• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    SVA
    SVA --- ---
    no taky tak nejak pocitam ze veci v batusku budou ubivat, jako az trochu otrnu dojdu mozna do santiaga jen v tom co budu mit na sobe, hihi...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    SVA: jasně. Do ubytoven - albergue - je dobrý dorazit do 1 h odp., jinak budou přecpaný - čím blíž budeš Santiagu. A nebo potkáš cestou i důvěryhodné lidi co spí venku a občas přespíš s nima.Potkal sem cestou švýcarku co to šla ze švýcarska (2500km!!!) Denně asi 20 km, zahodila i bundu proti dešti, občas šla sama, občas ubytovna, někdy venku, dá se...
    SVA
    SVA --- ---
    SOLIVAGANT: ty jo tak bych si to dala taky tak, ale jako samotna holka zatim planuji jistou, bezpecnou, precpanou ubytovnu

pamatuje se s pritelem jak sme kazdou noc spali v italii nekde jinde a bylo to vzdycky takovy dobrodruzstvi, poulicni zlodejicci, sirena ktera nas osvitila ve chvili intimnosti na pobrezi, i najake to komicke vyvrcholeni cestovatelske ponorky:-)

nevim jak kamarad co se mnou chce jet, ale radeji pocitam nejak sama se sebou
    BIRK
    BIRK --- ---
    trochu ot na na poslednim putovani na kole...pres psanelskojsme s kamosem byli donuceni se mesic nemejt :D to byl mazec
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SOLIVAGANT: Já právě, když jezdim normálěn na stopa .. spim taky kde se dá většinou nebo tak, ale tady sem si snažil hlídat "čistou prdel" i když někde v půlce tak vevesnici jménem Azofra sem chytil z nejaky postele blechy a to nebyla mco sranda :) ...
    MOC_ART
    MOC_ART --- ---
    loni..

SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    MIGHT:
    ZUZKAOU:
    Je to zvláštní úkaz ale myslim že nadrženejch poutníků je hafl, na to že je to poutní cesta. Když sem to říkal svýmu farářovi, tak odvětil: "no jo, von vás ten ďábel musel za něco holt chytnout, abyste nebyli svatí:-))"
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    MIGHT: mno jo, já měl s sebou nekompromisního kámoše co na tom trval. Pure štýlo tomu říkal:-)) čili úplně má volba to nebyla ale nakonec sem byl rád. Zažil sem mnoho druhů spaní. Měli sme s sebou spacáky a karimámy, spali sme na kořenech stromů, v brázdách na poli, u supermarketu na kartonech, pod kartónama- proti ostřikovačům:-)-kterejch je ve Špáňu ve větších městech plno, na louce kde se pásl kůň, u kostela u bezďácké ubytovny, v letištní hale...:-) Dík tomu sem schopen, jestli se ocitnu v krizi, přespat kdekoli. Hygiena - no, vlčky sme nechytli, zažil sem i tři dny jedny ponožky na sobě, mazec:-)) praní jednou za 5 dní apod.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    ZUZKAOU: Cestou sem videl vznik pomerne velkého poctu vztahů... i jednonocni :) ..
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    GAABA: Jj Navarrská cesta začínající z St. Jean Pied de Port pak je Aragornská ze Somportu myslím. Schází se to v Puente la reina.

SOLIVAGANT: Buen camino :-), paráda .. já spal venk ujen párkrát, ale občas to mohlo být příjemnější než "přechrápané ubytovny", ale umýt si s odpuštěním každý den prdel, abych neulovil vlka sem potřeboval. I když sem spal venku tak sem došel do nějaký alberge se umejt :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale kdybych se někdy (nedejbože či kdokoliv jiný) dala na bojový feminismus a sháněla otce náhodným výběrem, tak to možná tohle je dobré loviště - poutníci asi splňují základní požadavky na tělesnou zadatnost a úplně vypatlaní taky nebudou.

:-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOLIVAGANT: no otec by měl být plánovaný a měl by tam být se mnou... ale možná jsem trošku naivní...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    ZUZKAOU: do toho běž, po cestě pobíhá spousta nadržených poutníků:-))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOLIVAGANT: Ta severní skoro u moře vypadá pěkně...

Sama mám takový lehce patetický plán, že až budu vysazovat antikoncepci za účelem zplození potomka, tak že by to mohlo být spojeno právě s poutí do Santiaga...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    Apropo, velmi doporučuju detailního anglického průvodce, co jsme si obědnali z
    anglie (došel za 6 dní), asi za 6 liber. Je tam zpousta nezbytných věcí, jako např. v které vesnici je pitná voda a kde ne, kde sou v městě razítka do Credenciálu, kolik je a kam vedou rozcestí (někdy se původní cesta překrývá s dálnicí proto je možnost jít třeba delší, ale zajímavější úsek), a také kolik je v dané vesnici obchodů, kolik míst v ubytovně, její otevírací doba, kdy je už plná atd atd. Jo, průvodnce je velmi lehkej:-)
    http://www.csj.org.uk/acatalog/The_CSJ_Bookshop_Pilgrim_Guides_to_Spain_23.html
    celkově http://www.csj.org.uk/ je dost fundovaný odkaz.
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    zdravim vás poutníci, Buen Camino:-). šel sem francouzkou cestu ze St. Jean Pied De Port až na Finisteru, přes Burgos, Leon, Astorgu, Santiago až k oceánu teď v létě s dvěma kamarády. 17.7.-31.08.07. Dohr. 900 Km. Spaní pouze pod širákem, očista v studené vodě, drsná krásná dřina. Pár fotek - mám jich mnohem více, tohle jen ochutnávka:
    http://solivagant.rajce.idnes.cz/Santiago07/
    AETHER
    AETHER --- ---
    ty cesty jsou videt na tomhle linku http://www.santiago-compostela.net/

a tady jsou take zajimave informace http://www.caminodesantiago.me.uk/caminomaps.html

GAABA
    GAABA --- ---
    Ja Camino nasla uplne nahodou, v 1 rano jsem vylezla na Santiagskem letisti a kdyz jsem chtela najit misto na spani nekde v krovi,tak me zastavili policajti a nechali me bejt z me nepochopitelneho duvodu a pak rano mi to doslo,ze jsem na Caminu:) tak jsem sla chvili v protismeru a apk se v Meride otocila a sla z5.cekala jsem totiz 5 dni nez se mi do Santiaga vrati kamaradka,tak jsem to takhle vyuzila a nelituju toho.

SVA: nekde u Biarritz ve Francii zacina jedna z cest,je to cca 780km,bude to nespis to,co rika MIGHT:
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Pres Pyreneje jsem sel (ve dvou) pres Gavarnie a Ordesu. Pet dni bourky a mlhy, spanelsky mapy nic moc.. nakonec z toho bylo solidni navigacni cviceni s buzolou-
    REVAN
    REVAN --- ---
    MIGHT: Já jsem si, borec, vyrazil z Lourdes přes Pyreneje vlastní cestou, načež jsem tam ještě zabloudil :) Výsledek: přespával jsem ve své letní výbavě na nějaké dvoutisícovce (přespával, hmno, spíš jsem se klepal zimou a čekal na svítání :), a St. Jean Pied de port jsem nějak úplně minul. Napojil jsem se až v nějakém městečku, tuším Jaga? Ale Pyreneje jsou krásné, ty nádherné vodopády, průzračné potoky a svěží zeleň za to stála. To mluvím o francouzské straně. Zajímavý úkaz: od hraničního bodu ta zeleň končila a španělská strana byla červená, vysušená pustina :) Bylo dost zajímavé stát na tom hraničním bodě a porovnávat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam