• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    SVA: vem si boty pod kotníky. Jít to celý v sandálech je blbost, ale v pohorách budeš mít hned mokrý nohy, sou těžký, tvrdý... A vzhledem k tomu že 2/3 cesty sou v polích....
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    HARKONEN: pokud máš rok času proč ne. ale žít tam jako žebravý mnich, nevim nevim. ne každej ti dá zdarma najíst. A já bych teda určitě nejel nikam s tím, že se už nevrátím... Ale jistě sis to užil.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Prachy jsou na tehle ceste jedinecnym zpusobem, jak poslapat svoje posledni sny. Bez nich jsem tam prozil dva roky zivota a stal jsem se pro mnoho lidi neoddelitelnou soucasti jejich vastni cesty. S nima jses jen turista. Jedna dulezita rada... Zadne pruvodce v knizni podobe si s sebou nebrat, nikam nespechat a pocitat s tim, ze se uz nikdy nevratis. Pak z tebe bude poutnik. NEco malo o tom vim. Videl jsem mista, kam se dnesni poutnikove nedostanou a aniz bych o to jakkoliv usiloval, dostalo se mi tam snad stokrat vysad, o kterych jsem ani nesnil. Bez predchozich infrmaci, beze spechu, jen s otevrenym srdcem musis jit, chcesli svoji cestu zit. Tak
    SVA
    SVA --- ---
    no to jo nejake obleceni od moiry bych si chtela koupit, neni to zas tak drahe vzhledem k tomu kolik mi to usetri mista v batohu a trapeni

akorat nevim jak s botama, ale asi pohory, v sandalech se pry delaj puchyre a nechce se mne tahat oboji
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SOLIVAGANT: Přesně tak :) ... Mít prachy a koupti si lehkou stuff :) .. já táhnul i pohory v baglu protože od Puente la reiny bevo Estelly sem to vodkouřil v sandálech ... Cebreiro pro mě bylo parádní zkušenost .. Je to asi druhej " nejtěžší výstup" po Pyrenejích na caminu ne ? - A to Cebreiro sem vyběhl bez přestávky jak laňka - nádhera stál sem nahoře okolo 12tý cca. všude se válela mlha v údolí a v tom kostele akorát začínala mše (nejsem věřící), ale symbolicky sem si koupil a zapálil svíčku a všichni zůčastěnní španěláci si jí od poutníků zapalovali
    .Ono tělo se změní i když sem si pořád jel 1-2 krabky denně :) ... Vlastně v Santiagu sem se cítil naprosto brutálně fit i když po těch 800km zjistíte co vás tak vlastně může v nohách bolet ...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    Cebreiro, jasně:-) Ach ty ména co sem zapoměl... My začínali s 15-ti kg:-) 3 litry vody a tak. Pak člověk vidí že téměř vždy je v další vesnici voda, tak sme chodili už jen s půl litrem. Pak váha batohu 12 kg. no v pohodě to není. Doporučuju koupit lehkej báglík, cca 55litrů. Existuje nějakej co váží jen kilo, spešl, bez přezek a výstuží. prej fakt dobrej. Ten bych chtěl. Můj 75l má 3 kg a s další výbavou... a já nemoh vyhodit de facto nic... Když sou prachy, de fšeco. Termo hadry, lehkej péřovej spacák, titanový nádobí co nic neváží:-)) atd.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SVA: Hha já z předchozího výletu do albánie sem začínal s 20Kg skončil sem na 13ti. Ale doporučuje se do deseti, potkal sem lidi co měli třeba 4,5,6 na celou cestu ..
    GAABA: jj venku je to v poho, většinou tam spí víc lidí třeba někoho potkáš a tak .. je to paráda i samotný se člověk dobře pospí s výhledem na hvězdy, nedoporučuji moc v horách.. spát na cebreiru ve svém letním spacáčku bych si asi nedal :)
    GAABA
    GAABA --- ---
    SVA: fakt se nemusis bat spat sama venku,je to v poho.
    SVA
    SVA --- ---
    no taky tak nejak pocitam ze veci v batusku budou ubivat, jako az trochu otrnu dojdu mozna do santiaga jen v tom co budu mit na sobe, hihi...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    SVA: jasně. Do ubytoven - albergue - je dobrý dorazit do 1 h odp., jinak budou přecpaný - čím blíž budeš Santiagu. A nebo potkáš cestou i důvěryhodné lidi co spí venku a občas přespíš s nima.Potkal sem cestou švýcarku co to šla ze švýcarska (2500km!!!) Denně asi 20 km, zahodila i bundu proti dešti, občas šla sama, občas ubytovna, někdy venku, dá se...
    SVA
    SVA --- ---
    SOLIVAGANT: ty jo tak bych si to dala taky tak, ale jako samotna holka zatim planuji jistou, bezpecnou, precpanou ubytovnu

pamatuje se s pritelem jak sme kazdou noc spali v italii nekde jinde a bylo to vzdycky takovy dobrodruzstvi, poulicni zlodejicci, sirena ktera nas osvitila ve chvili intimnosti na pobrezi, i najake to komicke vyvrcholeni cestovatelske ponorky:-)

nevim jak kamarad co se mnou chce jet, ale radeji pocitam nejak sama se sebou
    BIRK
    BIRK --- ---
    trochu ot na na poslednim putovani na kole...pres psanelskojsme s kamosem byli donuceni se mesic nemejt :D to byl mazec
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SOLIVAGANT: Já právě, když jezdim normálěn na stopa .. spim taky kde se dá většinou nebo tak, ale tady sem si snažil hlídat "čistou prdel" i když někde v půlce tak vevesnici jménem Azofra sem chytil z nejaky postele blechy a to nebyla mco sranda :) ...
    MOC_ART
    MOC_ART --- ---
    loni..

SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    MIGHT:
    ZUZKAOU:
    Je to zvláštní úkaz ale myslim že nadrženejch poutníků je hafl, na to že je to poutní cesta. Když sem to říkal svýmu farářovi, tak odvětil: "no jo, von vás ten ďábel musel za něco holt chytnout, abyste nebyli svatí:-))"
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    MIGHT: mno jo, já měl s sebou nekompromisního kámoše co na tom trval. Pure štýlo tomu říkal:-)) čili úplně má volba to nebyla ale nakonec sem byl rád. Zažil sem mnoho druhů spaní. Měli sme s sebou spacáky a karimámy, spali sme na kořenech stromů, v brázdách na poli, u supermarketu na kartonech, pod kartónama- proti ostřikovačům:-)-kterejch je ve Špáňu ve větších městech plno, na louce kde se pásl kůň, u kostela u bezďácké ubytovny, v letištní hale...:-) Dík tomu sem schopen, jestli se ocitnu v krizi, přespat kdekoli. Hygiena - no, vlčky sme nechytli, zažil sem i tři dny jedny ponožky na sobě, mazec:-)) praní jednou za 5 dní apod.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    ZUZKAOU: Cestou sem videl vznik pomerne velkého poctu vztahů... i jednonocni :) ..
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    GAABA: Jj Navarrská cesta začínající z St. Jean Pied de Port pak je Aragornská ze Somportu myslím. Schází se to v Puente la reina.

SOLIVAGANT: Buen camino :-), paráda .. já spal venk ujen párkrát, ale občas to mohlo být příjemnější než "přechrápané ubytovny", ale umýt si s odpuštěním každý den prdel, abych neulovil vlka sem potřeboval. I když sem spal venku tak sem došel do nějaký alberge se umejt :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale kdybych se někdy (nedejbože či kdokoliv jiný) dala na bojový feminismus a sháněla otce náhodným výběrem, tak to možná tohle je dobré loviště - poutníci asi splňují základní požadavky na tělesnou zadatnost a úplně vypatlaní taky nebudou.

:-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOLIVAGANT: no otec by měl být plánovaný a měl by tam být se mnou... ale možná jsem trošku naivní...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam