• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    IFKA
    IFKA --- ---
    v parku za Logroňem seděl nějaký vysloužilý peregrino a kolemjdoucí poutníky podarovával holemi, bonbóny, sušenkami a častoval historkami z dějin i své zkušenosti a říjal, že poutníky tradičně sužují na cestě čtyři věci:
    horko, hlad, divocí psi a puchýře:)

MIGHT: nj, keeny jsou v porovnání s páskovejma sandálama (zvlášť na takový štreky) nebe a dudy:)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Na HanWagy alasky nedam dopustit, ale na vylety typu Camino a vlastne vetsina veci pod 3000 m bych bral sandale. Ale proti gustu. Ale s Hanwagama + Lizardama jsem si zatim vystacil vsude.
    REVAN
    REVAN --- ---
    IFKA: jj, Han-Wagy, nedám na ně dopustit, taky jsem v nich šel :) Já měl ještě sandály, ale v těch se mi po dvou dnech udělaly puchýře, tak jsem je zase zavěsil na batoh, natáhl Han-Wagy (a to ten nejtěžší model) a puchýře se mi za pochodu cestou zahojily !! Jen to chce, aby ty pohory byly dost prostorné na délku i šířku nohy a tlusté ponožky do nich. Takové ty moirové, co odvádějí vlhkost a nejlépe ještě s chladivými CoolMax vlákny. To je jediné speciální vybavení, jaké jsem měl, pohory a ponožky. Jinak všechno totálně obyč - propocená trička a trenky jsem vyměňoval třeba 3x za den, jo a ty ponožky taky :). Nahoře na batohu pak uschnou rychle.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    IFKA: zajímavé, no já měl na zádech docela krysu, ty sansály byli kryté a kůže po chvíli tak ztvrdla nebo se jakoby "spálila",že žádný puchýř neměl šanci, akorát ráno vždycky mě nohy boleli - byly tuhé, achilovky bolely a tak ...ale po 5km sem byl dobrej. Fakt na ty keeny nedám dopustit sice za sandály tát 2,800,- , ale jako klobouk dolů :) ..
    IFKA
    IFKA --- ---
    já jsem šla v pohorách (hanwagy jsem měla), je fakt, že prakticky celou cestu jsem měla puchejře, ale když jsem se asi dvacátej den, zoufalá ze stavu svejch nohou, rozhodla přezout do sandálů, po pár desítkách metrů jsem zase ráda nazula ty pohory. po těch kilometrech byly kotníky rády, že maj nějakou stabilitu, v sandálech jsem si připadala jako bych chodila po písku:)
    asi je taky otázka, kolik toho člověk vleče na zádech- mít lehčí batoh, tak se v sandálech jde asi líp.)
    ale večer v alberzích jsem se do nich vždycky ráda přezula:)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Osobne doporucuju sandale Lizard Australia. Jsou sice drazsi, ale mam je uz hodne let, a zazily toho krom pyreneji i jiny vylety, vodu atd. Ale dost reklamy
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    Přesně tak. Sandále doporučuju Catter pillar, nicméně záleží jak ti ty boty sednou, jak je máš rozchozený- min týden až dva. Šel sem to taky celý v sandálech, ale myslim že nějaký La Sportiva Sandstone nebo tak něco budou ideální. Určo to chce trekový boty, žádnej šunt, ne HI_TEC - nejhorší značka!.-jinak ty puchýře budou, boty se za 14 dní rozpadnou apod. Poutní hůl určitě - si uřízni ze stromu, je to nezbytnost:-))
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SVA: ja sel v sandalich {a jen v sandalich} cely pyreneje. Bylo par mist kde to nebylo uplne optimalni {treba na snehovym poli}, ale kvuli tem par mistum bych pohory urcite netahal ani jiny boty. Dost ale zalezi jaky sandale.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SVA: mě to přišlo nejlepší - puchýře vůbec nejsou prakticky, vje to vzdušné, lehké, podrážka je optimálně tvrdá, noha drží, náročný terén cestou skoro není. Já měl právě pohory, a po prvních 100km sem zjsitil, že mi nesedí a byla z nich jedna velká rakev. :) dobré je mít nějakou hůl podle mě, nebo trekový hole...
    SVA
    SVA --- ---
    MIGHT: no ja to nejak taky neplanuji, akorat musim byt za necele dva mesice zpet-no nemusim ale mnela bych
    a jak se ti slo v sandalkach?

SOLIVAGANT: hm mozna jo, uz mne to taky napadlo ze bych to sla v obyc keckach
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SVA: kryté sandály tady fotka tak 100 před santiagem http://might.fotopic.net/p46184218.html ideální boty + ponožky. Já sem na cestu vyrazil a šel sem jí tak jak mě bavila, jak sem se cítil, zůstával sem kde se mi líbilo, chodil sem mimo davy a bylo to nádherné, půl roku sem na to neměl a peníze se hodili i když sem prakticky neutrácel a v restauraci byl až v santiagu na nějakym gyrosu a v hotelu na náměstí "zadarmo" :) ... společné večeře, které si poutnící připraví dohromady. suchá veka a plechovka oliv ... každej si to asi užije podle sebe.
    REVAN
    REVAN --- ---
    HARKONEN: Mluvíš mi ze srdce ;D Já jsem v čechách ukončil vztah, práci, bydlení a vyrazil s tím, že nemám tušení co a jak dlouho se bude dít. A pak jsem měl vizi a skončil jsem na dalšího půl roku v křesťanské komunitě ve Švýcarsku. Jako buddhista, s mizernou angličtinou a žádnou francouzštinou. Jo, právě na O´Cebreiro mám jiné vzpomínky než jako horský výstup (toho jsem si snad ani nevšiml :) Ale to jsou výsady patřící právě těm, kteří vyrazí s tím, že už se třeba nikdy nevrátí.... :)

(Samozřejmě žádný průvodce, spaní pod širákem, hygiena v řekách - ale to není rozhodující.)

Děkuji za tvůj příspěvek, je mi velmi blízký.
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    SVA: vem si boty pod kotníky. Jít to celý v sandálech je blbost, ale v pohorách budeš mít hned mokrý nohy, sou těžký, tvrdý... A vzhledem k tomu že 2/3 cesty sou v polích....
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    HARKONEN: pokud máš rok času proč ne. ale žít tam jako žebravý mnich, nevim nevim. ne každej ti dá zdarma najíst. A já bych teda určitě nejel nikam s tím, že se už nevrátím... Ale jistě sis to užil.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Prachy jsou na tehle ceste jedinecnym zpusobem, jak poslapat svoje posledni sny. Bez nich jsem tam prozil dva roky zivota a stal jsem se pro mnoho lidi neoddelitelnou soucasti jejich vastni cesty. S nima jses jen turista. Jedna dulezita rada... Zadne pruvodce v knizni podobe si s sebou nebrat, nikam nespechat a pocitat s tim, ze se uz nikdy nevratis. Pak z tebe bude poutnik. NEco malo o tom vim. Videl jsem mista, kam se dnesni poutnikove nedostanou a aniz bych o to jakkoliv usiloval, dostalo se mi tam snad stokrat vysad, o kterych jsem ani nesnil. Bez predchozich infrmaci, beze spechu, jen s otevrenym srdcem musis jit, chcesli svoji cestu zit. Tak
    SVA
    SVA --- ---
    no to jo nejake obleceni od moiry bych si chtela koupit, neni to zas tak drahe vzhledem k tomu kolik mi to usetri mista v batohu a trapeni

akorat nevim jak s botama, ale asi pohory, v sandalech se pry delaj puchyre a nechce se mne tahat oboji
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SOLIVAGANT: Přesně tak :) ... Mít prachy a koupti si lehkou stuff :) .. já táhnul i pohory v baglu protože od Puente la reiny bevo Estelly sem to vodkouřil v sandálech ... Cebreiro pro mě bylo parádní zkušenost .. Je to asi druhej " nejtěžší výstup" po Pyrenejích na caminu ne ? - A to Cebreiro sem vyběhl bez přestávky jak laňka - nádhera stál sem nahoře okolo 12tý cca. všude se válela mlha v údolí a v tom kostele akorát začínala mše (nejsem věřící), ale symbolicky sem si koupil a zapálil svíčku a všichni zůčastěnní španěláci si jí od poutníků zapalovali
    .Ono tělo se změní i když sem si pořád jel 1-2 krabky denně :) ... Vlastně v Santiagu sem se cítil naprosto brutálně fit i když po těch 800km zjistíte co vás tak vlastně může v nohách bolet ...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    Cebreiro, jasně:-) Ach ty ména co sem zapoměl... My začínali s 15-ti kg:-) 3 litry vody a tak. Pak člověk vidí že téměř vždy je v další vesnici voda, tak sme chodili už jen s půl litrem. Pak váha batohu 12 kg. no v pohodě to není. Doporučuju koupit lehkej báglík, cca 55litrů. Existuje nějakej co váží jen kilo, spešl, bez přezek a výstuží. prej fakt dobrej. Ten bych chtěl. Můj 75l má 3 kg a s další výbavou... a já nemoh vyhodit de facto nic... Když sou prachy, de fšeco. Termo hadry, lehkej péřovej spacák, titanový nádobí co nic neváží:-)) atd.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SVA: Hha já z předchozího výletu do albánie sem začínal s 20Kg skončil sem na 13ti. Ale doporučuje se do deseti, potkal sem lidi co měli třeba 4,5,6 na celou cestu ..
    GAABA: jj venku je to v poho, většinou tam spí víc lidí třeba někoho potkáš a tak .. je to paráda i samotný se člověk dobře pospí s výhledem na hvězdy, nedoporučuji moc v horách.. spát na cebreiru ve svém letním spacáčku bych si asi nedal :)
    GAABA
    GAABA --- ---
    SVA: fakt se nemusis bat spat sama venku,je to v poho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam