• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    MIGHT: Poutník doprdele :) ...
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Paulo Coelho : Pitník ne ? .)
    REVAN
    REVAN --- ---
    Mluvite o tom Coelhovi - já to nečet. A docela rád bych, jak se to jmenuje? A není text třeba někde na webu k vytištění?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HARKONEN: jak definujes poutnika?
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    HARKONEN: Super:) jsem rád že tu máme někoho jako jsi ty. Nechceš se tedy o nějaké zkušenosti podělit? Něco povyprávět a tak? Moc by mě to zajímalo. Svatojakubská cesta je již dlouho mým snem. Otázka na konec: Jak udělat z turisty poutníka? měj se krásně
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Vaše poutničení mi bylo i živobytím. A během několika let, co jsem Caminem žil a tvořil tak jeho atmosféru, se nejeden turista, po setkání se mnou, stal poutníkem... Tzn. přišel na to, proč vlastně kráčí. Může se vám zdát, že se chvástám a že jsem egoista, ale kdo neví, nemůže soudit a soudí-li nemůže se dotknout. Znám Camino mnohokrát po svých jako poutník, ale i z druhé strany. Ze strany amigos de Camino Santiago. Kdybych chtěl, dozvěděl bych se i nyní o každém kroku, který tam kdokoliv z vás ušel. Proto si v tomhle mohu věřit. Camino bylo mým snem po šest let, než jsem se odhodlal jej ujít. Neznal jsem Coelha, neznal jsem nic. Nyní vím o té cestě víc, než většina z těch divadelních poutníků, co se živí prodejem suvenýrů a pochybných pozlátek. Vím dost i o jeho historii a hlavně vím odkdy a proč je to cesta Svatojakubská. Kamkoli přijdu, znají mě jménem, nikde neplatím za ubytování ani za jídlo a mohu zůstat třebas měsíc. Proč? Protože si věřím a mám otevřené srdce. Pro mne totiž tahle cesta měla skutečný smysl již dávno před tím, ne jsem ji poprvé uskutečnil. Protože pro mne nebude nikdy otázkou prestiže. Věřím, že se Vás má slova mohou dotknout, neboť každá zkušenot je unikátní a nenapodobitelná. Pak ale říkám, že hledá-li poutník svou cestu... nejde po žlutých šipkách. Ani Ježíš Nazaretský ani Sv. Jakub ... ... ... nikdo, kdo skutečně kráčel svou životní pouť, nešel po značkách. Sv. Jakubská cesta ještě před pár desetiletími vedla mnohdy úplě jinými končinami. Během posledních let se trasa mění podle toho, který bar v které vesnici zaplati Amigos svou praidelnou měsíční taxu. A poutníkové pak procházejí přímo před jejich dveřmi. Je těžké přiznat si, že bych to vše psal po pravdě a bez vytahování se? Jestli ano, pak je problém v tom, kdo to tak cítí. Haj hou. Ultreia Amigos... Buen Camino...
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    SOLIVAGANT: Věřím... Je mi líto každého, kdo ne.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    MIGHT: Znam...
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    HARKONEN: hmm.. nevim,jestli je cilem 'hledat' zazitkovy mista nebo lidi.. nebo jakoze neco specialniho.. podle me staci,kdyz se clovek jen kouka kolem sebe, dava pozor.. a ono to prijde samo..
    aspon tak to funguje pro me.. zazitky ma navic kazdej naprosto jiny i ze stejnyho dne,stejny cesty,stejnyho mista.. takze asi tezko pujdou lidi na 'zaruceny' super misto.. pak tam budou stat, cumet jak puci.. a vono nic.. ;o)))
    ja kdyz sel Camino pred asi 4lety prvne,tak jsem o tom nevedel vlastne nic,mel jsem v hlave obrazek z knizky od Coelha.. a to objevovani jak je to ve 'skutecnosti' (lepe,v moji realite),bylo mnohem lepsi,nez kdyby me nekdo vedl za rucicku..
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    HARKONEN: Matavenero :) .. neznáš Manuela? ...
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    HARKONEN: si dost věříš
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Kdo by se chystal na Camino a chtel by opradu zazit mista extra specialni a potkat lidi o kterych by se daly psat knihy a kteri sami by mohli o Caminu povedet vic, nez sebelpsi nejaktualnejsi nemeckej pruvodce die Spanische Jakobsweg, at se mi ozve. Cele Camino je preplnene necim, co bezny moderni poutnik ani netusi. Sam bych par takovych knih mohl napsat. :) Mohu jen vrele doporucit Matavenero, Peňalba de Santiago... Casa Miguel ve Finistere,,, ,,, ... ... ... Requejo u Astorgy, Taky mohu rici, kde je mozno narazit na dobrou dusi v pripade nezbytne pomoci s odkazem na mne. Od Burgosu do Finistery me zna kazdy Padre a kazda Maruja... Rozhodne o Caminu vim vic, nez jsem schopen ted tady napsat a stokrat vic, nez sebelepsi guidebook.
    REVAN
    REVAN --- ---
    TOMVYN: Jo, takhle jsem to dělal, zcela netušiv, že je to nějaký speciální postup :-)) jen místo vazelíny modrou indulonu.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    TOMVYN: to mi taky pár lidí doporučovalo, ale pak se mi ta kůže tak hezky spálila a ztvrdla že žádný puchýř na mě už nevybafl
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    tip na puchyre,kterej jsem dostal pred par lety prave na Caminu - kazdych rekneme 10km vyzout botky, nohy osusit, namazat cistou vazelinou (k dostani v kazde lekarne), natahnout nove (nebo aspon suche ;) ponozky.. kdyz jsem sel loni znova a praktikoval tenhle pristup.. no proste nozicky jak detska prdelka.. (a to nemyslim zapareny a po..any.. :D
    REVAN
    REVAN --- ---
    IFKA: MIGHT: že byste šli ve stejnou sezonu? Já jsem ho nepotkal :)
    Zrovna tak jsem nepotkal jediného divokého psa......
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    IFKA: Macelino Lobato peregrino pasante ... toho sem potkal taky a pojedl sem sušenek, něco sem mu tam nechal za odměnu .. .)
    IFKA
    IFKA --- ---
    v parku za Logroňem seděl nějaký vysloužilý peregrino a kolemjdoucí poutníky podarovával holemi, bonbóny, sušenkami a častoval historkami z dějin i své zkušenosti a říjal, že poutníky tradičně sužují na cestě čtyři věci:
    horko, hlad, divocí psi a puchýře:)

MIGHT: nj, keeny jsou v porovnání s páskovejma sandálama (zvlášť na takový štreky) nebe a dudy:)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Na HanWagy alasky nedam dopustit, ale na vylety typu Camino a vlastne vetsina veci pod 3000 m bych bral sandale. Ale proti gustu. Ale s Hanwagama + Lizardama jsem si zatim vystacil vsude.
    REVAN
    REVAN --- ---
    IFKA: jj, Han-Wagy, nedám na ně dopustit, taky jsem v nich šel :) Já měl ještě sandály, ale v těch se mi po dvou dnech udělaly puchýře, tak jsem je zase zavěsil na batoh, natáhl Han-Wagy (a to ten nejtěžší model) a puchýře se mi za pochodu cestou zahojily !! Jen to chce, aby ty pohory byly dost prostorné na délku i šířku nohy a tlusté ponožky do nich. Takové ty moirové, co odvádějí vlhkost a nejlépe ještě s chladivými CoolMax vlákny. To je jediné speciální vybavení, jaké jsem měl, pohory a ponožky. Jinak všechno totálně obyč - propocená trička a trenky jsem vyměňoval třeba 3x za den, jo a ty ponožky taky :). Nahoře na batohu pak uschnou rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam