• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    REVAN: diky za reakci. v podstate s tebou musim souhlasit a sam jsem si to tak i predstavoval protoze nemam za potrebi provadet nejaky sportovni vykon. a mas dle svych zkusenosti typ kde zacit?
    REVAN
    REVAN --- ---
    TLACHAC: Docela určitě bych si nenaložil více kilometrů na každý den jenom proto, abych ušel delší trasu - to je přístup sportovce nebo někoho orientovaného na výkon. V žádném případě tak nepřemýšlí poutník a jestli se chceš stát poutníkem, nedělal bych to. Raději bych volil kratší trasu a volnější tempo s množstvím svobody na zastavení, kontemplace i odbočky. Není to o tom kolik kilometrů ujdeš, ale jak je ujdeš! To ber jako pohled někoho, pro koho je Camino (a jakákoli pouť) nástrojem duchovní cesty.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    dovolim si na vas polozit dotaz. vypada to, ze se mi podari se na pout vydat letos v zari. kdyz odectu cas na dopravu tam i zpet vychazi mi realne cisteho casu asi 23 dni. vic dovolene proste neuhraji a chci se mit kam vratit :) cest je mnoho a kazda je necim zajimava. co by z vaseho pohledu byl lepsi ... jit Francouzskou cestu az z St Jean Pied de Port a jit kazdy den trosku vice, aby bylo realne dojit do santiaga? nebo zacit nekde bliz? mate nejaky typ? nebo je lepsi rovnou zvolit nejakou kratsi trasu? je v zari pocet poutniku uz snesitelny nebo by bylo lepsi volit nejakou mene frekventovanou cestu? sli jste nekdo tu portugalskou? no vidim, ze na jeden prispevek je tech otazek vic nez dost :)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    http://www.zivotnistyl.cz/clanky/volny-cas/444/jedna-cesta,-trinact-pohledu-.html
    Výstava "Jedna cesta, třináct pohledů " - fotografie ze Svatojakubské pouti z Galicie
    5-20.6.2008
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Sháním nějaké informaceo české části trasy caminode santiago - Praha - Plzeň .. trasa I - 24 má s tím někdo zkušenosti ? ...
    SHARQUITA
    SHARQUITA --- ---
    BIRK: zel kde jinde by byli schopni schvalit neco takoveho, pouze a jen u nas na kulturologii...
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    BIRK: UK:FF:Kulturologie (Teorie kultury)
    BIRK
    BIRK --- ---
    SHARQUITA: mohu se zeptat na jaky skole?
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SHARQUITA: když seženeš tak napiš co to je zač, já se o tom chystat psát tedka za rok práci k postupkám :) ...
    SHARQUITA
    SHARQUITA --- ---
    MIGHT: diky, to uz mam, Ohler je vybornej, mozna neco jako poutnictvi vs. turismus nebo tak neco... chystam se o tom psat diplomku, ale mym hlavnim tematem bude Camino de Santiago, o tom turismu bych se chtela pouze zminit, jen nemam zadny poradny zdroj:(
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SHARQUITA: Norbert Ohler - tohle je asi nejlepší co se dá sehnat ..
    http://knihy.abz.cz/prodej/nabozenske-poute-ve-stredoveku-a-novoveku
    SHARQUITA
    SHARQUITA --- ---
    Nevěděl byste někdo o nějaké zajímavé knize o fenoménu poutnictví?
    IFKA
    IFKA --- ---
    v poutnických novinách (už nevím, jak se jmenovaly, vždy jsem je našla někde pohozené) byl inzerát, že i nějaká autobusová společnost nabízí došlým poutníkům odvoz s velkou slevou, v řádu desítek procent.. vozili snad jen po španělsku, madrid, zaragoza, možná ještě něco dalšího..
    ta společnost byla Alsa, jestli si dobře pamatuju..
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    BIRK: stopování ze Santiaga je úplně napytel. Ale když už někoho chytíš tak je hrozně milej. Nějakej řidič nám říkal že se tam už 20 let nestopuje, lidi to skoro neznaj. Možná na jihu, kolem granady a tak, na severu to téměř nejde si myslim.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    TOMVYN: Nikoliv prukazem poutnika, ale certifikatem zvanym Compostella, ktery obrzis v kancelari v Santiagu.
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    neoverena zprava - slysel jsem jen od ostatnich poutniku.. pry snad s Iberii se da letet o 40% levnejs,kdyz se prokazes prukazem poutnika.. a to ze Santiaga-asi bys musel pres Madrid nebo Barcelonu.. ale zas Iberia je pekne mastna,tak se to asi nevyplati..
    BIRK
    BIRK --- ---
    takze letenky na posledni chvili jsou v pohode...resp zadny problemy kamos me prave strasil ze se platejnaky priplatky a nekdy to ani nejde...btw rikate ze stopovani ze santiaga...nic moc...
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    jako jinak do spainu do barcelony se to dá za 2 dny .. dvakrát sem to dal za necelý dva dny ...
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Kdyz jsem jel tam, trvalo mi to pokazde max. 5 dni. Zpatky i pres tyden.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Stopem... Levne to ale neni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam