• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    TLACHAC: fakt me to pobavilo, jestli si viděl "Poutníky s průvodcem" vždycky skupinka 20ti strejčků a tetiček ověšených cetkami s černejma okovanejma lakovanejma holema :) ale k tomu návalu se mi povedlo i v září spát v ubytovnách úplně sám popř 2-3 lidé, ono dost lidí si vybírá lepší soukromé ... Mrzí mě, že sem prošvihl ubytovnu Arroyo San Bol či jak se to přesně jmenuje ... Manjarín byl krásnej ...
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    MIGHT: souhlas, ale to uz myslim vetsina dele putujicich poutniku neresi :)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Posledních 100km před santiagem se ale "frontě na compostelu" vyhnout nedá :) ..
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    ja putoval ted v zari/rijnu. prvni dva dny jsem byl prekvapen kolik je tam lidi. ale brzo jsem to prestal resit. navic oni opravdu vseci vyrazi rano v podobny cas a stejne tak brzo skonci. navic postupuji dle svych pruvodcu, chodi tak cca 25km a spi ve vetsich mestech ci popularnich ubytovnach. v momente jak zacnes putovat i odpoledne, ci se dostanes mezi dve vlny poutniku (tim myslim, budes o neco dal nez ti co s tebou rano vysli a zase nedojdes ty dalsi) tak bud a) nepotkas vubec nikoho nebo b) potkas nekoho kdo stoji za to :) A kdyz pujdes dal za SDC k mori ci dale do Muxie tak budes rad ze vubec nekoho potkas :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ATOMIKS: heh to jsi me moc nepotesil - prave jsem si rikal, ze pristi rok bych sel...

ted jsem se o tom bavil s kamaradkou a ta me prekvapila otazkou, proc chci jit zrovna tuhle cestu - proc ne jakoukoliv jinou...jedna vec je podpora znaceni po ceste, ubytovny a tak...ale tech lidi byva asi na ceste do santiaga dost co vas tak posloucham...jeste popremyslim, popatram...mozna by nebylo spatne zvolit uplne jinou cestu - nechci to jit z nabozenskych duvodu, takze by mi teoreticky mohlo byt uplne jedno jestli je cil Santiago nebo jestli vubec nejaky cil je...stejne bych tam sel kvuli te ceste a ne kvuli Santiagu samotnemu...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    UNREALONE: zrovna ted jsem na camino frances, prelidneno tu neni, tak dvacet tricet lidi v ubytovne nejvic (ve velkych mestech). ale treba ted jsem v castrojeriz a je tu se mnou zatim jen jeden ital. smerem k letu je to horsi a horsi, neco jak gausovka a v breznu je to zatim ta jeji spodni cast, v dubnu to uz jde nahoru, v cervenci a srpnu je maximum (1600 poutniku denne??? - v sjpp jsem videl graf kolik denne zacina lidi, tak se snad da najit i nekde na internetu).
    pristi rok je ano sancto (presny nazev nevim, kazdopadne den svateho jakuba pripada na nedeli a to je ta prava svatojakubska fiesta) a to tu bude meganarvano.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    UNREALONE: Já šel Cam FR v září 07 a bylo tam docela našláplo, ale po čase sem to začal řešit nespaním v provařených "průvodcových" městech a vyrážet mimo hlavní tah (cca 7-8ráno) ... bud brzo ráno( v 4-5) nebo naopak dopoledne ... Většina lidí tam má tendenci dojít a ve 2 už být v Albergue ... takže tak, ale co sem koukal na statistiky tak počet poutníků exponenciálně roste ... :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ATOMIKS: sel jsi tu francouzskou cestu? jak to bylo s "provozem" - nebylo tam prelidneno? teda...rad na ceste poznam zajimave lidi, ale aby to nebylo zas moc...planuju to bud nekdy z jara nebo na podzim, aby uz se dalo prespavat v ubytovnach, ale aby to tam nebylo jak na Vaclavaku :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    UNREALONE: 30 dni, plus minus, denne tak kolem 25 km, je to 774km. existuji pruvodci, ktery maji camino presne rozsekany na 30 dni. doporucuji spis jinou sezonu nez leto.
    EZOTEREZKA: sama holka je v pohode, i ted jich je tu dost
    BIRK: confraternita pro 2009 rika, ze v municipal alberk v leonu stoji 4eura. nekdy se myli, obcas se ty ceny zvedli o euro, dve..
    BIRK
    BIRK --- ---
    jsem se chtel zeptat jak je to s ubytovnama v oblasti Leon? porad plati 3E/noc ?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ahoj, nevim jestli mi to vyjde letos, ale nejpozdeji pristi rok bych chtel taky vyrazit...
    Jak je to s casovou narocnosti? Za jak dlouho se da rozumne zvladnout cela camino frances (ze Saint-Jean-Pied-de-Port)? Nemam predstavu kolik clovek muze ujit za den...taky bych nechtel aby to byl nejaky rychlopochod jen proto abych to stihnul. V praci mam rocne 20 dni dovolene...mozna by se dala vyjednat nejaka neplacena, ale to jeste poresim. Kdyz na to bude cas, tak jsem ochotny obetovat i vic casu, ale obavam se, ze o moc dele nez na mesic me z prace nepusti...
    Zatim budu optimisticky predpokladat, ze stihnu celych 770 km nebo kolik to je...kdyz zjistim, ze by to neslo, tak to holt nejak zkratim...
    EZOTEREZKA
    EZOTEREZKA --- ---
    chystam se do Santiaga, poradili byste mi nejaky dobry typy??? btw, pravdepodobne tam pojedu sama holka? je to v poho? mela bych se neceho obavat?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Za dobu co sem tam byl sem nenasel jednotnej vyhledavac, jako tady idos.cz tady. Muzes hledat na strankach renfe vlaky a na strankach autobusovych spolecnosti (alsa, ...) busy.
    BIRK
    BIRK --- ---
    ahoj tkaovej dotaz...jak a kde vyhledavat pozemni dopravu ve spanelsku (vlaky, busy)

dikec
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: bien .o) ja umim devet lekci sp pro samouky, ktery uz jsem davno zapomel a delam tu anglicko sp prekladatele .o))

BIRK: muy bien, kdysi davno to byl docela marast jit, jedna vybledla znacka kazdych pet kilometru schovana dole v krovi..

to s tou bundou a kulichem beru po logronu zpet.. .o) rano je chladneji, jinak totalni slunecni lazne, nechapu jak to lidi muzou jit v lete. zdravim ze santo domingo de canzada. je tu fakt vyborne .o))

HARKONEN: toto camino koncim v leonu, jsem ponekud limitovan.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    HARKONEN: jj, finisterra je muj hlavni cil
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    HARKONEN: A ty ve Finistere děláš v nějaké Auberge či tak ? ... Obecně předpokládám, že si na "Caminu" už strávil kus života ...
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    ATOMIKS: Tady ve Finistere je teploucko uz nekolik tydnu... Vrcholi tu jaro v plne parade... Vcely, komari... holky v minisuknich.... :)
    Tak at te ani nenapadne zakoncit to v Santiagu... Oravdovej konec Camina je tady u nas...

To s Compostelou je jenom krestanskej vymysl...
    BIRK
    BIRK --- ---
    ATOMIKS: vubec je to vpoho znaceny...nepotreba...a donde estas camino? ...staci ne?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: gracias para tu consejo yo pienso hablo bastante bien, he estudiado para 2 anos espanol :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam