• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    ATEBAZILE
    ATEBAZILE --- ---
    PAI: chut byt sama a poznat nepoznany, taky me zajimalo, jsem-li schopna tuhle cestu dat - a dala ;)
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    strach
    PAI
    PAI --- ---
    Mám na vás otázku, jaká pohnutka u vás způsobila, že jste se rozhodli jít a vydali se na tuhle pouť?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    MIGHT: jasne!
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN: Napiš potom něajká infa ze santandru chci jít za rok znovu také ;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: ja jdu ze Santandru :) Ale dik, obcas se tu ozvu pokud v nejake zapadle vesnicce najdu internet :))
    PAI
    PAI --- ---
    iHola! severní cesta vypadá dle popisu úchvatně... Šel jste někdo z ČR? Nebo chystáte se jít?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: nenech si kazit náladu, holt je to teď nějak a příště to bude ještě hůř. a tak je nejlepší vyrazit teď hned. buen camino .o) a jestli jdeš tu severní trasu, tak v donostia san sebastian je jakýsi vyslanec camino amigů a ten mi dal credentiál zdarma a ještě vysvětlil k čemuže mi ta knížka vlastně je .o) jmenuje se pan bilaboa. kontakt si tam sežeň sama, však španělsky umíš .o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    uf, nekazte mi naladu :) ja pozitri letim :)
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    REVAN: Jo.. už tehdy mi přišlo že se z toho pomalu stává obyčejná turistická atrakce a to kouzlo dobrodružství se pozvolna vytrácí. Dneska už to bude asi ještě o něco horší, ale myslim že se to dá s trochou nadhledu přejít a užít si to, i tak.
    REVAN
    REVAN --- ---
    TRISMEGISTOS: To mně tedy dostává. Já jsem šel už asi před 7-8lety a žádné otázky, průkaz zdarma, vstřícnost k poutníkům.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    REVAN: Byl jsem na caminu před třema rokama. Průkaz jsem kupoval někde na jihu francie ( už přesně nevim ) a vyšel mě na 4 eura. Vzpomínám si na to dobře protože jsem den předtim přišel o všechny peníze, a musel si vydělat na ulici žonglováním. Zbytek mi půčil jeden týpek s kterem jsem pak pár dní cestoval.
    V ubytovnách to byl věčnej problém. Pár dní jsem spal v lese a když jsem se pak chtěl dostat do ubytovny, musel jsem vysvětlovat proč nemám razítka, kudy jsem vlastně šel, proč se nedržim trasy atp... Bylo to nepříjemný a upřímně, mě to dost zaskočilo, ale rozumim jejich důvodům a nakonec se vždycky šlo nějak domluvit, takže to zas takovej problém nebyl.
    REVAN
    REVAN --- ---
    TRISMEGISTOS: Já nestačím zírat?!? To tak teď opravdu je? Že si průkaz poutníka musíš KOUPIT ?!? Za mého času to bylo samozřejmě zadarmo a sami mi ho nabídli v prvním albergue.
    A razítka aby tě ubytovali ?!? Razítko jsem si nechal otisknout sem tam někde, ze začátku pouti jsem o jejich existenci vlastně ani moc nevěděl. Spal jsem většinou venku, ale když už jsem zavítal do nějaké přespavárny, na razítka se ani nepodívali.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    Jo a, ty teplotní výkyvy mezi dnem a nocí jsou teda obrovský, takže na noc každopádně pořádný oblečení a férovej spacák no.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    stačí si nechat dát razítko a klidně jít dál, přespat někde na louce nebo v lese a v další albergue se prokázat razítkem z předchozí. Jestli si tam byla nebo ne, je už vedlejší. Je to z jejich strany ochrana před lidma, kteří by chtěli využívat albergue po celý trase, i když žádnou pouť nejdou, a jen si koupili za pár eur průkaz.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN: ubytují, ale občas remcají :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TRISMEGISTOS: pockej, pokud se jeden den neubytuju, proste budu treba spat venku tak uz me pak nikdo neubytuje?
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    ULTRAMARINE: Jaký čekat počasí? Kromě sněhovejch vánic asi všemožný :)
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    ULTRAMARINE: Jednoznačně severní trasu. Frances je i mimo sezónu spíš turistická.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    EZOTEREZKA: jj seženeš ho v každym ubytování pro poutníky, na který po cestš narazíš. Počítej tak 3-5 eur, a nezapomeň si pri každý návštěvě nový albergue nechat dát razítko. Jinak se ti může stát, že tě v další neubytujou, případně budou remcat a tvářit se nepříjemně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam