• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DOOMBRINGER: v tom případě nevím.. .o/ jinak ten přechod pořádných pyrenejí je na pouhý jeden den, pak už se jen ploužíš do pamplony takovým vlnitým celkem obydleným terénem. takže zrovna vysokohorský pochod to tolik moc není a na caminu frances potkáš části, kdy se jde horami déle a výše. ale tam já už nebyl.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ATOMIKS: Dik. Ale ja ziju v Madridu, tak se mi litat do Parize moc nevyplati.. ;) V Pamplone bych klidne zacal, ale chci prejit pyreneje.. ;)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    navíc se v bayonne můžete definitivně rozhodnout jestli camino norte nebo camino frances .o)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    hm, já bych měl jeden tip na skvělou dopravu tam - letadlem do paříže, tgv na jih do bayonne a pak vlakem do SJPP. letadlo stojí v předstihu +- nic, tgv v předstihu ještě větší nic (já sehnal za 17 euro, přes tu celou francii to jede snad čtyři hodiny) a vlak do sjpp stojí 8 euro. dostávat se do sjpp ze španělských letišť je celkem opruz, je to hrozně drahý a navíc to neuvěřitelně trvá.
    jinak mám podezření, že ve španělsku se dá dostat jen do roncesvalles, že už to dál nejede. to je pak otázka jestli tam vůbec zajíždět, jestli není lepší začít třeba až v pamploně.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Jeste jedna otazecka.
    Resil nekdo z vas dopravu z Madridu do St Jean Pied de Port?
    Budu guglit stejne, ale jestli ma nekdo nejakej tip, budu rad.
    AACHEN
    AACHEN --- ---
    SELLIGAN: pokud platí ta středa, tak se stavim. dik za organizaci.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    YELENKA: jasne, proto bych to rada doresila jeste tento tyden :)

IMPERRINI:
    AACHEN: prijdete taky?

cim vic lidi tim lip

btw..neumite to nekdo zadat jako pozvanku na akci at to muzem poslat?
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Rád se stavím
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Andel je super, streda od 18 taky.. Vlastne muzu taky kterykoliv den, jen to potrebuju vedet dopredu..
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak se hlaste kdo kdy muzete nebo nemuzete a taky kam byste radi zasli

navrhuji treba streda 18,00 v Obratniku (u Andela) ale pristi tyden muzu v podstate kterykoli den
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    SELLIGAN: Super, ja jsem pro! Cim driv tim lip, bojim se, ze zase brzo zvednu kotvy..co hnedle pristi tyden?
    AACHEN
    AACHEN --- ---
    SELLIGAN: zajímavá nabídka. já jsem nebyl, ale rád si poslechnu zážitky druhejch lidí..a třeba se z uvažování nad cestou zrodí konkrétnější odhodlání jí čas a peníze věnovat.
    IMPERRINI
    IMPERRINI --- ---
    Nemáte někdo kvalitní fotky z Camina Norte. Píšu o něm článek a mé fotky z telefonu k tomu nestačí. Nic neslibuju, ale v případě zveřejnění by za to byl i nějaký symbolický honorář.
    IMPERRINI
    IMPERRINI --- ---
    SELLIGAN: To není špatný nápad (nedávno jsem přijel z Camina Norte).
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak me napadlo...nemeli by jste se Pražáci co jste byli na Caminu a co třeba i máte zájem na Camino jet, chuť se setkat někdy, povyprávět vaše zážitky...
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    SELLIGAN: A co hur, ono mu to i chybi po navratu... ;-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    YELENKA: jj, to je presne vono :) Ale clovek si zvykne, ze rano si bere pletene rukavice a odpoledne ma chut se svliknout do naha
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    EGGH: Presne tak jak rika Selligan.. Ja za 34 dni vytahla ponco jen na posledni 4 dny (samo ze cesta Santiago - Muxia - Finisterre, kdy jsem z oceanu nevidela vubec nic, mlha, 18stupnu a dest) a celou cestu od Pyreneji az do Santiaga nic, vedra a porad modro, to jest Camino France.. Ve Finisterra jsem mluvila s lidma, co sli Camino Del Norte - 3 tydny v kuse jim prselo..
    Anyway, i ted v lete - na horach v Galicii rano 7 stupnu, brutalni mraz a vitr, odpoledne 35 stupnu a vedro k nepreziti.. :-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    EGGH: jde o to, ktere Camino jdes...na Camino Nortes je uplne jedno kdy jdes, prsi vzdycky :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    DOOMBRINGER: Ahoj, taky planuju cestu na cca rijen, resp. vyjdu koncem zari a plastenku si beru.. rek bych, zepravdepodobnost, ze bude chcat je vice nez 100% .)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DOOMBRINGER: zkus gůgl nebo věštírnu .o)
    podobné stránky ti dají jakýsi přehled http://www.bbc.co.uk/weather/world/city_guides/ také se dá ledasco najít na camino guidech, každopádně počítej s tím, že letos je globálně o něco chladněji a deštivěji.
    jinak já šel jednou camino nejvíc v létě, v celé evropě byla rekordní sucha vedra a tam 80% doby minimálně mžilo a bylo sotva kolem dvaceti stupňů.
    takže asi ta věštírna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam