• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    PF 2010 mému obllíbenému klubu!
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KLAR:
    1) Nez zacnes nekoho napadat, tak poradne cti! Nikde sem nepsal, ze sem razitka nesbiral. Hospitaleros nas odmitali z ruznych duvodu.
    2) Klidne muze stat, ze za dva, tri dny po sobe proste to razitko mit nebudes.
    3) Nekomu se tady ta razitkovaci politika nelibi, protoze je naprosto zbytecna a ubira na svobode. Puvodni ucel toho, ze tim dokazes ze jses opravdu poutnik nabouravaji "camino autobusy", kdy spousta nemcu vyskace z autobusu, nabehne pro razitko, nabehne do autobusu a jede zase dal. A pak vidis, ze v pristi vesnice v alberku tihle duchodci spi v alberku i s ridicem a ty tam spat nemuzes, protoze je plno.
    KLAR
    KLAR --- ---
    DOOMBRINGER: jasně, proč respektovat, že za den potřebuješ jedno blbý razítko, když chceš spát v albergue... nevim, osobně v tom nevidim problém, přijde mi to jako dobrá věc, krom toho byly často krásný, a dobrá šance vidět víc albergií zevnitř, to byl taky zážitek... sbírali jsme několik denně
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLACHAC: Jojo, parroquial alberque v granonu je muj oblibenej. "Bohosluzba" se tam zvrhla v jamsession v kostele do 3 do rana a spouste poutniku (vcetne mne) se tam vyznamne zmenil zivotni osud..
    Ale mel sem na mysli spis normalni kostely.
    A obcas je taky fajn odbocit od camina do vesnice, ktera na nem nelezi a ptat se tam normalnich lidi. To ale rozhodne nezkouset ve vesnicich, kteryma Camino probiha. Protoze lidi tam jsou statisici (doslova) poutniku, kteri jim pod okny projdou, celkem unaveni.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    DOOMBRINGER: tak to si zapamatuji ... nekdy si to totiz urcite rad zopakuji. v kostele jsme spali jednou a to v Graňon (tam je to jako mala oficialni ubytovna) a melo to vazne atmosferu...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLACHAC: Jojo, nas takhle vyhodili ve 22h v noci za deste s tim, ze maji plno.. :D Tak ostatni peregrinos jako ze ne a pockali az pujde hospitalera na kute a pak nas pustili dovnitr..
    Vetsinouj sou ale hospitaleros moc mili lide..
    A propripad - kdyz prsi, tak muzes klidne zabouchat na jakejkoliv kostel po ceste a oni te tam casto nechaji prenocovat.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    DOOMBRINGER: :-) super tak na to jsme byli s pritelkyni meci... prvni den na caminu nas odmitli, prestoze venku prselo, ze uz maji lidi dost...docela zdrbli jsme pak sli vinic mezi blesky a pak nekde spali na te vinici...zazitek nakonec dobry, ale byl to pro nas docela prekvapivy start :-)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLACHAC: V Muxii sem nebyl. Ale po celem Caminu mam zkusenost, ze se se vsema da domluvit. Po 3x odmitnuti nasleduji vzdycky "Tak jo". A kdyz ne, tak se da do alberku vzdycky dostat zadnimi vratky a spat tam. Pak se vsichni peregrinos spiknou proti zlovolnemu hospitalerovi a nejak te dostanou dovnitr.. :D
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    DOOMBRINGER: naproti tomu v Muxii v albergue mají zvyk kontrolovat podle razítek, zda jdete pesky nebo jste prijeli autobusem – v tom pripade vas opravdu neubytuji. videl jsem jak vypoklonkovali starsi pani zpet na ulici i kdyz byla ubytovna krome nas uplne prazdna...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAKOLY: Nahodou ve Finisterre byla moc prijemna hospitalera, ktera nechtela videt ani credencial a rovnou mi zacala vypisovat diplom kterej sem nechtel.. :D
    A ve Finisterre jsou tyhle komunitni alberky dokonce dva. Jeden na plazi a jeden o kus dal u nejakyho lesika.
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    DOOMBRINGER: Mezi Santiagem a koncem světa jsem nesebral ani jedno a do albergue mě nepustili opravdu vůbec, naštěstí kousek od něj ještě jedno příjemné hippie albergue, kde po mě chtěli jenom sluníčkovskej výraz ve tváři
    BIRK
    BIRK --- ---
    TAMARA:
    TAMARA: ma to bejt organizovana tour... ja sam jsem pro nereseni jenze starici atd...chtej jistoty
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TAMARA: Rikal, ze to chce pro vetsi organizovanou skupinu lidi. Nevim, co s nima zamysli.. :D
    TAMARA
    TAMARA --- ---
    jak tady nekdo psal s tim bookovanim ubytovani - neni podstatnou casti camina prave to, ze nikdy nevis, jak a kde kterej den skoncis? ja jsem si bookla albergue jednou a musela jsem tak mastit, abych to stihla a rezervaci mi nezrusili, ze jsem si ten den vubec neuzila. naopak byly dny, kdy jsem spala v maringotce, telocvicnach atd a ty byly naprosto nadherny. you never know what's coming next ;)
    kazdopadne proti gustu zadny disputat...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ATOMIKS: Sbirat je nemusis, ale nekde v alberques prudi kdyz je za poslednich par dni nemas.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: já jsem ani ta razítka nějak aktivně nesbíral
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SELLIGAN: Razitka ti hlavne daji v alberques i kdyz tam nespis.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: njn, ja spala v albercich, jaksi jsem nemela ani karimatku a nevim jak moc se da spat venku aby ti pak uznali razitka

to, ze se razitka daji sehnat i u policie, na uradech v muzeich ci v alberku jen tak, to jsem se dovedela az na konci :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: já se právě pohyboval v nižších částkách a měl camino norte docela country, krom neděle jsem spal a jedl venku .o) dalo se vyjít s pěti eurama, občas víc.. v tom prvním alberku jsem nechal přes dvacet euro, ale to bylo komplet očistný menu na skoro osamocený horský chajdě .o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: njn, ja nemela moc penez (10 EUR na den), takze jsem to resit musela, pravda, jednou jsem v alberku nechala 17 EUR za nocleh a veceri (nejak me nevarovali dopredu :) Takze druhy den jen chleba a voda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam